Rozhovor: Hráč 20. kola - Vladislav Kofroň!

0

 Přinášíme Vám rozhovor s hráčem 20. kola, Vladislavem Kofroňem, který je už přes 30 let oddaný fotbalovému klubu Primalex Břasy, kde s fotbalem začínal už v šesti letech. Kariéru by rád ukončil v následujících sezónách po boku svého syna.

Zdravím Vladislave, byl jste vyhlášen hráčem 20. kola, zajímá mě, jak jste se o vítězství dozvěděl a bude Vás výhra v této anketě stát něco do klubové kasy?

Tak jako nejstaršího hráče a tahouna, jak se řiká, mě to přeci nemůže nic stát. (směje se) Jinak jsem se o tom dozvěděl na stránkách.

 

Anketu ovládl také Váš spoluhráč Michal Kučera, sledujete portál Fotbalunas, případně baví se o něm spoluhráči v kabině?

Kluci se o něm hodně baví a samozřejmě to čtou, já sám jsem taky četl minulý rozhovor právě s Kučerou.

 

Vy jste vstřelil v dohrávce branku Cheznovicím, prosadil jste se proti Skomelnu a gól jste dal také Strašicím, body to bohužel Vašemu týmu nepřineslo, co chybí Primalexu, aby se dostal na vítěznou vlnu?

Myslim, že bojovnost do konce, navíc bohužel nedáváme góly. To samé v Cheznovicích, vedete po 15. minutách 2 : 0, půle 2 : 2. Rozehrajeme, náš hráč v malém vápně si myslí, že je míč "za", mává rukou, že je balon pro nás a spadne mu to na ruku, to je taky trochu smůla. Vzápětí penalta, 3:2 a už se to veze. Není to lehký, dorostenci se nás snaží doplňovat, do toho práce, směny ranní odpolední, tréninky jsou spíše právě s hráči dorostu než s A-týmem, do toho nějaký zranění. Nemáme prostě štěstí, navíc pokud se vrátím k zápasu v Cheznovicích, tak dvě břevna, rozhodčí nás taky moc nepodržel. Následně hrajete zápasy se soupeři z horních pater, takže je taky náročně dostat se do herní pohody, navíc se nám proti silným herně daří, ale nedáváme góly. Gólman taky někdy podrží někdy nepodrží, bohužel dostáváme spoustu smolných gólů, jeden si nechtěne srazil stoper Kučera a při druhém si brankář zakřičel "Mám!" a soupeř se dostal před něj a padlo mu to přímo na nohu .. prostě to štěstíčko tam neni.

 

Můžete čtenářům přiblížit Vaší dosavadní fotbalovou kariéru?

Já sem v Břasích začal s fotbalem ve svých šesti letech a plánuju tady i skončit. Dostal jsem se akorát na půl roku na hostování do Radnic v 97 roce, kde se hrála A-třída. Dostal jsem se tam mezi docela dobrou partu, kde mi to poměrně zvedlo sebevědomí, A-třídu se povedlo navíc zachránit, ale jinak jsem všechno obětoval v Břasích, kde jsem vlastně po celou mojí kariéru. Nabídky sice nějaký byly, ale já si to tu dokopu, vlastně syn letos končí v dorostu, takže příští rok bude už hrát za muže, takže si ještě zahrame spolu a pak bude konec kariéry. (Směje se)

 

Když zrovna nehrajete fotbal, jak trávíte svůj volný čas?

Tak hlavně s dorostem, který navíc trénuju, tam je to taky takové na houpačce, jednou vyhrajme, jednou prohrajeme, pak samozřejmě rodina. Chodím vlastně do práce - na fotbal, takový koloběh.  

 

Kdybyste si mohl zahrát po boku tři jakýchkoliv hráčů, kdo by to byl?

(Směje se) .. tak asi s Pavlem Horváthem, Patrikem Bergrem, to byli takový tahouni. A co se třetího týče, tak asi Jirka Němec, taky výbornej fotbalista. To byly takový vzory, všichni záložníci. Já sem vlastně začal kariéru na beku, předstoper teď hraju ve středu zálohy.

 

Jedna otázka k aktuálnímu tématu, jak podle Vás dopadne víkendový šlágr mezi Spartou a Plzní?

Já jako západočech myslim, že to tý Spartě nenecháme, samozřejmě jednoduchý to nebude, ale myslim, že to Plzeň na Spartě zvládne. Je škoda, že to bude právě bez Pavla Horvátha. Nebude to jednoduchý, ale Plzeň to zvládne. U nás v Břasích je taky asi pět bláznu Sparťanskejch (směje se), ale jinak je to tak půl na půl, ale my si to s nima v sobotu vyřídíme (směje se).

 

Poslední otázka na závěr, jak probíhá Vaše pozápasová regenerace?

No když prohrajeme tak hrozný, jenom nadávám. (Směje se) Sednu, dám si pivo, klobásu .. Víte já nechávám na hřišti srdce, takže mě to pak vždycky mrzí když prohrajeme, ... pokud se podívám zpátky na zápas s Přívěticema, to jsem spálil tři tutovky, nedal penaltu, remizovali jsme sice, ale prohráli na penalty .. to jsem byl hodně zklamanej, když sem šel třikrát sám na brankáře a ani jednou nedal.

 

Moc Vám děkuju za rozhovor a přeju hodné úspěchů.

I já děkuju.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou