Nový Jáchymov v úvodu nové sezony navázal na minulou a v prvním zápase porazili doma Hudlice i přesto, že dohrávali v deseti


Branky


5. Y. Odeesho , 16. M. Žalud , 29. M. Žalud , 69. T. Frydrych (p.) - 39. J. Tikovský (p.) , 59. Z. Patera
0

Nový Jáchymov vstoupil do nové sezony výhrou na domácím hřišti proti týmu z Hudlic. Nový Jáchymov byl v tomto zápase po minulé sezoně jasným favoritem. První poločas ale odehráli spíše lépe hosté z Hudlic, nakonec výhra zůstala doma a Nový Jáchymov si i v deseti hráčích připsal tři body do tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Překvapivá hra hostů

První zápas nové sezony odehrál tým Nový Jáchymov na domácím hřišti proti týmu SK Hudlice. Již před začátkem zápasu byl favoritem domácí tým, vždyť v minulé sezoně skončili na druhém místě a o malý kousek jim utekl postup. Zápas zahájil úvodním hvizdem pan rozhodčí Pavel Bidšovský. Hudlice přijeli do Jáchymova s chutí uhrát dobrý výsledek v prvním zápase. Hra na začátku utkání byla překvapivě více v režii hostů, většina hrací doby se hrála na polovině domácích a Hudlice je tlačili, i přesto, že Hudlice byli lepší, první branku vstřelili domácí. Po chybě hostů se k balonu dostal Jáchymov a z této šance v páté minutě skoroval hráč Odeesho Yaqo Jacob . Hudlice se ale branky domácích nezalekli a dál předváděli dobrou hru. Ale bohužel pro hosty bylo k vidění mnoho individuálních chyb, které domácí tým potrestal, v šestnácté minutě se trefil do sítě hostů Martin Žalud a zvýšil tak náskok domácích na 2:0 . Po druhé brance začala hra i na hrací ploše vypadat lépe pro domácí Nový Jáchymov. Hudlce měli mnoho šancí, ale nepovedlo se jim je proměnit, největší zásluhu na tom měl domácí brankář Petr Budín, chvilkama to vypadalo jako když je jeho brána začarovaná, některé zákroky byly až neuvěřitelné. Dvacátádevátá minuta přinesla další branku, za TJ ČECHIE Nový Jáchymov se po druhé v zápase trefil Martin Žalud . Za stavu 3:0 přišel ze strany hráče domácích faul a rozhodčí ho potrestal žlutou kartou, obdržel ji hráč Odeesho Yaqo Jacob. Hosté z Hudlic i dále domácí tým trápili, ve třicátédeváté minutě domácí zbytečně faulovali ve vápně a rozhodčí tak nařídil pokutový kop, ujal se ho Jaroslav Tikovský, proměnil a snížil tak skore na 3:1 . Do konce poločasu už nepadla žádná branka, ale na hřišti se pořád něco dělo, po rozehrání balonu na půlce faulovat domácí hráč Michal Stárek a vysloužil si za to ocenění v podobě žluté karty. V poslední minutě prvního poločasu si jednu žlutou kartu vykoledoval i hráč z Hudlic, Lukáš Forejt. Do šaten se tak po čtyřicetipěti minutách odcházelo za stavu 3:1 na branky a 2:1 na žluté karty. 

Červená karta, hra v deseti a výhra, to vše zvládl domácí tým v druhém pološase

Do druhého poločasu nastoupili ve větší pohodě domácí, ale hosté z Hudlic se nechtěli vzdát bez boje a hned nastoupili odhodlaně. V padesátédruhé minutě přišlo první střídání na straně hostů, hřiště opustil útočník Martin Žalud který se dvakrát trefil do sítě hostů a nastoupil místo něj obránce Lukáš Bartoš, chvilku nato střídali i hosté, za obránce Tomáše Bergmana nastoupil záložník Michal Berner. Ve stejné minutě, tedy padesátépáté faulovat Odeesho Yaqo Jacob, dostal druhou žlutou kartu a musel tak s řervenou kartou opustit hřiště. V padesátédeváté minutě stačil hráč Zdeněk Patera dostat žlutou kartu, vstřelit branku a snížit tak náskok domácích na 3:2 . Pokutový kop se kopal i na druhé straně, hráč Tomáš Frydrych byl faulovaný ve vápně a sám se také ujal role exekutora, pokutový kop proměnil a poslal tak svůj tým do vedení 4:2 . Po brance se na straně domácích ještě střídalo, na lavičku odešel Filip Bartoš a místo něj přišel Lukáš Patera. Hra se ve druhém poločase vedla spíše domácímu týmu, v deseti hráčích vedli 4:2 a na hřišti vypadalo jako kdyby v oslabení hráli spíše hosté. Osmdesátou minutou skončil zápas pro Václava Cinpu z Nového Jáchymova, na hřišti ho vystřídal Martin Krákora. Tíhu zápasu špatně nesl gólman Hudlic, několikrát zbytečně vyběhl z brankoviště a v osmdesátédruhé minutě si za zbytečný faul odnesl žlutou kartu. Jakub Krob z Jáchymova ale asi nechtěl s kartama zůstat pozadu a o jednu si řekl v osmdesátépáté minutě faulem, pan rozhodčí za tento zákrok vytáhl žlutou kartu. Poslední, spíše taktické, střídání přišlo v osmdesátéosmé minutě, odešel Jakub Krob a přišel Tomáš Král . Hudlice se sice snažili, ale ani jejich snaha jim nebyla nic platná, pan rozhodčí ukončil po devadesáti minutách zápas za stavu 4:2 a domácí Nový Jáchymov tak mohl slavit výhru.



Ohlasy k zápasu


TJ Čechie Nový Jáchymov
hráč Lukáš: Dnešní zápas byl zezačátku těžký, Hudlice hráli hezkej fotbal a dostávali se do šancí více než my. Škoda té druhé karty pro OYJ (Odeesho Yaqo Jacob -pozn. redaktora) . Uvidíme jak se připravíme na další utkání, ale věřim že výsledek bude také takto příjemný.




Počet diváků: 170. Rozhodčí: BIDŠOVSKÝ Pavel - PELC Martin (N), BITALA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.