3:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2016 10:15

5.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čtyrák si doma poradil s Velešínem


Branky


49. J. Příhoda , 54. P. Raab , 83. P. Raab
0

Fotbalisté Čtyřech Dvorů těžce skousávali porážku v minulém kole, o které rozhodly Hrdějovice v samotném závěru zápasu, a nebylo pochyb o tom, že si tedy chtěli spravit chuť v domácím utkání. V roli papírového favorita byl před úvodním hvizdem spíše hostující Velešín, ale jak je známo, fotbal se hraje na góly a ty stříleli pouze domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový první poločas

Co se týče lepšího herního projevu, tak první pětačtyřicetiminutovka patřila spíše hostujícímu celku z Velšína, který lépe kombinoval a držel častěji míč na svých kopačkách. Bohužel pro ně to však nevedlo k žádnému výraznějšímu ohrožení domácí branky, jelikož jejich útočné pokusy končily buď nepřesnou finální přihrávkou, zásahem domácí obrany anebo v rukavicích pozorného gólmana Sobolíka.

 

Domácím se po většinu prvního poločasu příliš kombinovat nedařilo a jejich hra byla poněkud nervózní, ale z několika akcí přeci jen zahrozili a nebyli daleko od gólu. Nejprve se prezentoval nebezpečnou střelou zpoza vápna Raab, ale nezamířil přesně a brankář Kothánek tak nakonec zasahovat nemusel. Následně po centru Fatury hlavičkoval z hranice malého vápna Rachač, ale míč nedokázal trefit, tak jak by si nejspíš býval představoval, takže si cestu do sítě nenašel. Po narážečce s Valtou natáhl ke střele opět Raab a míč proletěl jen pár centimetrů nad břevnem.

 

Obranné řady domácích větral v průběhu první půle především nebezpečný Petr a do zakončení se dostal i Fišer, ale ani oni míč do sítě protlačit nedokázali, takže o poločasové přestávce se do šaten odcházelo za stejného stavu, jakým zápas začal.

Domácí třikrát udeřili

Ve druhém poločase bylo na herním projevu domácích znát viditelné zlepšení, a to především v nasazení a bojovnosti, se kterou do něj vstoupili, a díky níž se brzy dočkali odměny v podobě vedoucí branky. O tu se ve 49. minutě svým důrazem a čichem na výběr místa postaral střelec Příhoda, když si v pokutovém území dokázal tělem odstavit bránícího hráče a přes gólmana Kothánka procedit míč do sítě. 1:0.

 

Hosté byli první brankou nejspíše zaskočeni, a než se stačili oklepat, prohrávali už 2:0. V 54. minutě se odražený míč dostal za hranicí velkého vápna ke kopačkám Raaba, ten se do třetice nemýlil a nechytatelnou střelou k tyči poslal svůj tým do dvoubrankového trháku.

 

Po druhé brance se domácí možná trochu zbytečně zatáhli do obrany a hosté začali tlačit. Nejprve se na pravé straně uvolnil rychlý Fišer, prošel až do pokutového území, kde zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování zcela osamoceného spoluhráče, ten však poslal míč vysoko nad. Následně musel zasahovat proti několika nebezpečným a tvrdým střelám zpoza vápna brankář Sobolík, ale se všemi si sebejistě poradil. Poté se do další gólové příležitosti dostal Fišer, ale na hranici pokutového kopu pouze promáchl a míč netrefil. Zhruba v 75. minutě se ve vyložené šanci ocitl znovu Fišer, když postupoval sám na domácího brankáře, ale zakončení se mu i díky obětavému zákroku stopera Havelce vůbec nepovedlo.

 

Poté opět zahrozli domácí, když Slípka dokázal ve skluzu posunout míč na nabíhajícího Valtu, ten předložil míč na hranici penalty Raabovi, ale tesně před ním dokázal ještě pohotově zasáhnout jeden z bránících hráčů. Následně se po rychlé rozehrávce domácího kapitána Havelce dostal do pokutového území Valta, dokázal obejít bránícího protihráče, ale střelou z úhlu brankáře Kothánka nepřekonal.

 

V 84. minutě potřetí udeřili domácí, když přímý kop zhruba z pětadvaceti metrů zahrával Raab, střela mu příliš nesedla, ale to samé se dá říct i o zákroku Kothánka, kterému míč smolně propadl mezi rukama, a domácí již pomalu mohli začít slavit tři body. Ve zbývajících minutách utkání se spíše nehrálo, jelikož hra byla značně rozkouskována fauly hostí.

 

Autor fotografií: Monika Lažková



Ohlasy k zápasu


SK Čtyři Dvory České Budějovice
Robert Čepička (trenér): První poločas nebyl z naší strany vůbec dobrý. Všude jsme byli pozdě, nedostupovali jsme hráče a Velešín nás přehrával. Paradoxně jsme se ale dostali asi do dvou gólovek, které jsme bohužel neproměnili. V poločase jsme si něco řekli a ve druhé půli to bylo znát. Opět jsme začali bojovat a zaslouženě jsme se dostali do vedení, které se nám brzy podařilo ještě navýšit. Poté jsme poněkud zbytečně zalezli do obrany a soupeř se dostal opět do tlaku, ten jsme však díky nasazení přestáli a v samotném závěru se nám podařilo naše vítězství zpečetit třetím gólem z přímého kopu. Za druhý poločas musím hráče pochválit, přesně takhle by mělo vypadat nasazení a bojovnost v každém zápase.




Sestavy


SK Čtyři Dvory České Budějovice
P. Sobolík [-] - T. Vajo [-] , M. Havelec [-] , T. Pecha [-] (45. M. Matušek [-] ) - V. Slepička [-] , P. Váňa [-] , T. Valta [-] - P. Raab [-] , M. Fatura [-] (70. L. Nečekal [-] ) , J. Příhoda [-] (88. V. Vejvar [-] ) - M. Rachač [-] (77. M. Sedlic [-] )


ŽK: 69. V. Slepička .
Hráči zápasu: P. Raab .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Novotný Jiří - JEVČÁK Martin, LANDÍK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.