R. Fikejz 76. (p.)
2:1p.
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2016 17:00

25.kolo, Divize C, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Živanice padly po penaltách


Branky


76. R. Fikejz (p.) - 19. L. Polák
0

Deváté Vysoké Mýto hostilo druhé Živanice, které mají za sebou sérii pěti zápasů bez porážky a toužily na šňůru navléct i šestý korálek. Ale domácí tým, se kromě prohry na Olympii, prezentuje velice dobrou hrou a potvrdil to i v tomto zápase. Diváci viděli nádherné divizní představení s velikým nasazením obou mužstev, které dospělo až do penaltového rozstřelu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po tlaku domácích, studená sprcha v podobě gólu hostí

Domácí tým se od začátku zápasu ujal režie hry a pustil se do útočení. V 10.minutě se dostával domácí útočník do gólovky, ale trefil beka. Vzápětí z protiútoku mohli skórovat hosté, ale přihrávka nenašla adresáta. Do první jasné gólovky se dostal domácí útočník Fikejz v 12.minutě. Jenomže gólman Volšík jeho hlavičku reflexivně vyrazil na roh. V 15.minutě střela domácího hráče těsně nad. Vzápětí předvedl domácí hráč Motl krásné sólo, na vápně krátkou zasekávačku a jeho přízemní střela těsně míjí tyč hostující brány. V 17.minutě dávají domácí po standardce gól hlavou, ale zazněla píšťalka sudího a gól pro ruku neplatil. V 20.minutě rozehráli hosté aut. Útočník se obtočil kolem beka a na zadní tyči našel úplně volného Poláka, který zavěsil do prázdné brány. Hosté se tak z první vážnější akce ujali vedení 0:1 a domácím týmem to trochu zatřáslo. I když je pravdou, že hned z rozehry mohlo Mýto vyrovnat, když si na centr zprava naskočil domácí hráč a předskočil chybujícího Volšíka. Ale míč stihli ukopnout hosté na roh. Další průběh poločasu byl vyrovnaný a obě mužstva předváděla náročný fotbal plný osobních soubojů. V závěru prvního poločasu si hosté vytvořili dvě gólovky. V 39.minutě předvedly Živanice rychlou kombinaci, ale jejich útočník si v gólovce míč ukopl. V 43.minutě si na dlouhý Volšíkův výkop naběhl hostující útočník, šikovně se vyhnul skluzu domácího beka a gólu zabránil odvážným skokem pod jeho nohy domácí gólman Zavřel. První poločas tak skončil 0:1 pro hosty. Diváci v něm viděli krásný, rychlý fotbal, plný osobních soubojů.

V druhém poločase hrály oba týmy na vítězství

Do druhého poločasu vstoupila obě mužstva opět útočně naladěna a tak se bylo na co dívat. Celý druhý poločas byl ve znamení útočných akcí obou týmů, kde ani jeden neměl výraznou převahu. V 49.minutě se hostům povedl rychlý brejk, zakončený technickou střelou, těsně vedle šibenice domácí brány. V 55.minutě kopali domácí trestňáček. Hráči šikovně proběhli před gólmanem, který nic neviděl, ale přízemní střela těsně minula tyč Volšíkovi brány. V 62.minutě nenašly cestu do sítě, ani dvě dobré střely hráčů Vysokého Mýta. V 66.minutě měl na hlavě gól hostující hráč, ale nedal. V 75.minutě kopali domácí standardku. Míč se od zdi odrazil do pole, vrátil se okamžitě do vápna, kde přišla zpětná přihrávka na nabíhajícího domácího Fikejze. Ten byl, při snaze vystřelit, faulován Ferčákem a rozhodčí zcela správně odpískal pokutový kop. Míč si na bílý puntík postavil Fikejz a s přehledem ji proměnil. Bylo srovnáno na 1:1 a obě mužstva se až do konce zápasu snažila strhnout vítězství na svou stranu. V 80.minutě se opět zaskvěl hostující gólman Volšík, když vytáhl gólovou hlavičku na roh. Poté přišel infarktový závěr. V 87.minutě dostali hosté výhodu přímého kopu z osmnácti metrů. Gorolova střela z přímáčku se odrazila od spojnice do autu a zkoprnělý gólman Zavřel se s výdechem opřel o tyč. V 89.minutě dostalo Mýto výhodu standardky z boku velkého vápna, takový zkrácený roh. Po rozehraném signálu, šla střela Fikejze těsně vedle. Krásný zápas, tak skončil remízou a šlo se na penalty.

Penaltový rozstřel Živanice nezvládly

 

Za domácí proměnili Tomášek,Mach,Fikejz a Konečný. V druhé sérii vysoko přestřelil Janecký a domácí měli výhodu. A když ve čtvrté sérii gólman Zavřel vychytal Poláka, tak bylo jasné, že dva body zůstanou doma.



Ohlasy k zápasu


SK Vysoké Mýto
Spolupracovník redakce Jiří Koukol: Odehráli jsme pěkný zápas a favoritovi jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem. Sobotní zápas s druhým mužstvem ze Živanic nakonec skončil pro nás po penaltovém rozstřelu se ziskem důležitých dvou bodů. V dalším zápase příští týden máme volno a tak dva body z dnešního zápasu jsou opravdu velmi důležité. K dalšímu zápasu nastoupíme až 28. května a to doma proti Jablonci nad Jizerou.




Sestavy


SK Vysoké Mýto
E. Zavřel [-] - M. Hock [-] , M. Fišer [-] (56. L. Trnka [-] ) , M. Žák [-] - F. Wimmer [-] (86. J. Dvořák [-] ) , L. Kopřiva [-] , D. Motl [-] (71. L. Mach [-] ) , P. Tomášek [-] , V. Valášek [-] (58. A. Kopřiva [-] ) - P. Štěpánek [-] (85. R. Konečný [-] ) , R. Fikejz [-]

TJ Sokol Živanice
O. Volšík [-] - J. Sůra [-] , J. Novák [-] , P. Motyčka [-] , M. Ferčák [-] - O. Herzán [-] , O. Ujec [-] (73. M. Hundák [-] ) , J. Janecký [-] , R. Gorol [-] , L. Polák [-] - T. Kakrda [-] (85. D. Mayer [-] )

ŽK: 18. R. Fikejz , 72. M. Hock , 85. A. Kopřiva , 88. R. Konečný - 54. J. Novák , 76. M. Ferčák .
Hráči zápasu: R. Fikejz - R. Gorol .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Kvaček Jan - BRYCHTA Ondřej, VODRÁŽKA Dan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.