Stropnice si rozdělila body s Bukovskem


Branky


25. Z. Staněk - 70. R. Mach (p.)
0
Gól z ofsajdu a vyrovnání z penalty které předcházel faul
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Půle pro Hraničář

   V první půli domácí hráli proti nepříjemnému větru, ale s touto nevýhodou byli lepším týmem. Už v první minutě vybídl Szypula k úniku Silvu jenž se dostal na vápno a vystřelil. Paur ovšem zvládl míč vyrazit. Vzápětí se na druhé straně dostal do šance Mach, ale domácí gólman byl připravený a vyrážel balon. Ve druhé minutě se na půlce efektně uvolnil Vlastimil Bašta a uháněl na bránu. Na vápně si ovšem neporozuměl se svými spoluhráči a hosté nebezpečí zažehnali. Po čtvrt hodině hry vyslal Silva do křídla Vlastimila Baštu jehož centr před dotírajícím útočníkem odvrátil Dušek na roh. Stejně tak Baštova standartka o dvě minuty později byla odvrácena na roh. V 19. minutě zahrával trestný kop Haňur. Paur ho nedokázal udržet a k dorážce se dostal Silva, ale nemířil přesně. Ve 24. minutě dostal Vlastimil Bašta přihrávku do křídla od Koktavého naservíroval balon před bránu kde ho na brankové čáře pohodlně doklepl Staněk jenž byl jen dvě minuty na hřišti, 1:0. Bukovští reklamovali ofsajd, ale nebylo jim to nic platné. Domácí diváci snad poprvé v zápase namísto křiku směrem k pomeznímu Albertovi nasadili na tváře úsměv a udiveným výrazem dali hostům za pravdu. Po půl hodině prošel míč vápnem domácích, ale hosté z následné střely nemířili přesně. O chvíli později uháněl Silva na Paura jenž včasně vyběhl a vyrazil míč na roh. Po jeho rozehrání došlo k závaru u tyčky Bukovsko však dokázalo míč odkopnout. Ve 35. minutě Staněk znovu skóroval, ale tentokrát byl odmávaný a odpískaný ofsajd. Z následného brejku pálil zblízka Mach jen do zasahujícího Josefíka. O minutu později vyzvali domácí autem za obranu k úniku Staňka. Ten ovšem z podobné pozice jako před malou chvílí trefil jen boční síť. Po dalším autu se na vápně uvolnil Michael Bašta. Ke smůle stropnických trefil jen prostředek brány a v něm připraveného Paura. Pět minut před koncem půle Radim Kokeš prostrčil na vápně míč pro Zahradníka, ale domácí brankář byl u míče první. Krátce po svém příchodu na hřiště zkoušel z hranice šestnáctky štěstí Pavel Kokeš ovšem vyslal jen slabou střelu. Těsně před koncem poločasu zkoušel ve vápně prokličkovat Cihla, ale vybojoval jen roh.

Bukovsko bylo nebezpečnější a domácí měli jen minimum šancí

   Ve druhém dějství se stropničtí do zakončení zdaleka nedostávali tak často jako v první půli. Hrál se také méně atraktivní fotbal než tomu bylo v předešlých pětačtyřiceti minutách. Vliv na to měl zjevně i výkon rozhodčího Syrovátky jenž od začátku střetnutí zaměstnával hlasivky domácích fanoušků i krční svalstvo hlavou kroutících hráčů hostí. Chvílemi to vypadalo, že hlavní arbitr rozmýšlí až po hvizdu co vlastně pískal a svými resumé překvapoval obě strany. V úvodní minutě zazlobila znovu Stropnice, ale po výzvě Vlastimila Bašty Silvovi míč ukopli. V 53. minutě našli hosté centrem z pravé strany za osou hřiště volného Cihlu jenž z malé vzdálenosti nechal u tyče vyniknout Josefíka. Do stejného místa mířil o pár minut později z rohu velkého čtverce Mach a i výsledek byl stejný. Uběhla hodina hry, když střelou z šestnáctky donutil Josefíka zakročit Pavel Kokeš. Jen o tři minuty později měl po centru ve vápně prostor čerstvý Chochol, ale naštěstí pro domácí mířil mimo. V 68. minutě rozhodčí přehlédl faul na Chovance a odpískal až zákrok na hráče Bukovska z čehož resultovala penalta. Hlouček stropnických hráčů sudího nepřesvědčil a tak Mach vyrovnal na 1:1. Patnáct minut před koncem zkusil vystřelil Valíček, ale jeho pokus neměl dostatečnou razanci. Chvíli nato centroval od rohového praporku Silva. Na první tyči si míč sklepl hrudí Vlastimil Bašta, ale jeho nevýraznou střelu připravený Paur lapil. Potom Stropnice zahrávala standartku v těsné blízkosti pokutového území. Jindra postrčil do stany Vlastimilu Baštovi jehož střelu gólman hostí vytěsnil. V další příležitosti měl opět prsty Vlastimil Bašta, kterého dlouhým výkopem oslovil Josefík. Bašta se protáhl po lajně a poslal míč před bránu kde se míč dostal až ke Staňkovi ten ovšem druhý gól trestuhodně odmítl. V 85. minutě pak Szypula viděl za faul žlutou kartu. O dvě minuty později tentýž hráč zakopl míč po odpískání a po debatě s rozhodčím se žlutilo podruhé. Pro Szypulu to byla už třetí červená v sezóně a v této nelichotivé statistice vévodí celé soutěži.


Ohlasy k zápasu


TJ Hraničář Horní Stropnice
David Szypula ( hráč domácí ): Podali jsme kvalitní a obětavý výkon. Proti dvanácti to bohužel nejde. Jestli to hlavní sudí takhle pískal úmyslně, tak je lepší fotbal vůbec nehrát. A jestli to opravdu jen neumí měl by zahodit píšťalku a vys*at se na to!!!

TJ Dolní Bukovsko
Pavel Kohout ( trenér hosté ): Hned v první minutě měli domácí slibnou šanci. V první půli byla Stropnice snaživější a bojovnější a zaslouženě vedla. Nám se povedlo vyrovnat až z penalty. Ve druhém poločase jsme měli tři slušné šance a domácí jen pár náznaků. Myslím, že remíza je zasloužená. Šlo o průměrné utkání s nepřesnostmi a na obou stranách.



Místo: H. Stropnice. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Syrovátka Jan - ALBERT Karel, PILEČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.