Humpolec zlomil Meziříčí B až v samotném závěru


Branky


0

Jedním z magnetů 24. kola byl zápas na jaře suverénního Humpolce a sympaticky hrající juniorky Velmezu. Domácí favorit se na jaře rozjel ke stíhačce první Bíteše a nehodlal se zastavit ani dnes. Čekal ji však v pohodě hrající, pohybem a nadšením hýřící mladý celek z Velkého Meziříčí. Ten nakonec potvrdil roli těžkého soupeře a souboj dvou "dálničních" měst se rozuzlil až v samotném závěru..

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Meziříčí bylo v první části lepším týmem

Hosté od úvodu potvrzovali, že nebudou pro favorita snadným soustem. Mladí hráči Meziříčí se lépe pohybovali a jako vždycky precizně bránili. Nebylo divu, že také jako první zahrozili.  V 19. minutě hosté dostali míč až do těsné blízkosti Křížovy branky, ale T. Staněk nedokázal míč do branky dotlačit a naštěstí pro domácí balón odklidil J. Málek. I další nebezpečná akce se odehrála před domácí brankou. Ve 37. minutě rozehrálo Meziříčí přímý kop, domácí neuhlídali volného D. Poláka, který si naběhl ideálně před Kříže, ale minul! Humpolec si největší šanci schoval do závěru. V 41. minutě prošel D. Procházka celým hřištěm, na vápně si narazil míč s R. Dalíkem a jeho střelu brankář vyrazil na roh.

Po několika šancích přišlo rozhodnutí až v samém závěru

Po změně stran favorit zabral a jeho hra se podstatně zlepšila.  Hned ve 48. minutě Dalík centroval do vápna před branku a hosté si hlavou málem dali vlastní branku! Opticky vyrovnaná hra přinesla další šanci v 65. minutě. Tentokrát měli roh hosté a po něm přišel nebezpečný závar před brankou, nakonec vše vyřešil brankář T. Kříž, jenž vyběhl a míč zalehl. Další šance hostů přišla hned vzápětí, ale domácí branka jim byla malá. Hru domácích oživil svým příchodem J. Žatečka, který v 67. minutě odcentroval, ale Dalík ani Kratochvíl nedokázali usměrnit míč do branky! Obrovská možnost domácích následovala v 71. minutě. Po rohu J. Pikla trefil J. Žatečka hlavou přesně k tyči, ale z brankové čáry míč vykopl na poslední chvíli D. Krčál! Hosté odpověděli také velkou šancí. V 74. minutě přišla chyba domácího stopera, který špatně rozehrál, Hynek Ráček utekl po pravé straně a trochu z úhlu pálil pouze do boční sítě! Rozhodující moment tak přišel až v samém závěru. V 87. minutě po přímáku Pikla se odrazil míč ke Kratochvílovi, který koníčkem rozhodl utkání i minisouboj brankářů s největším počtem vychytaných nul - 1:0.



Ohlasy k zápasu


AFC Humpolec
Jitka Beránková , vedoucí Humpolce: Dneska přijel do Humpolce velmi kvalitní soupeř, který má podobně jako my dobrou formu na jaře, prakticky nedostává branky a tak jsme čekali velký boj. I když jsme se na to připravovali, první poločas jsme ale nezvládli. Soupeř byl více na míči, dobře kombinoval, my jsme neměli tlak, vůbec žádné náběhy za obranu. Hrálo se spíše ve středu hřiště a nikdo si gólové šance nevytvořil. Ve druhém poločase jsme se ale hodně zlepšili, hlavně když přišel na hřiště J. Žatečka, navíc jsme přeskupili hráče, drželi jsme míč na kopačkách a náš tlak se stupňoval! Nakonec jsme i s trochou štěstí rozhodli. Zápas to byl z obou stran kvalitní, rozhodl jeden gól.

FC Velké Meziříčí B
Petr Munduch, trenér Velmezu: Přijeli jsme potrápit nejkvalitnější tým Krajského přeboru a to se nám myslím podařilo. Zejména v první části jsme byli o něco lepším mužstvem, favorit se trápil především s rychlým pohybem našich mladých hráčů. Škoda, že jsme mírnou převahu nepřetavili v branku. Po změně stran jsme trochu vyklidili pozice a Humpolec se dostal více do hry. Přesto to byl zápas spíše remízový, ale stejně jako před časem v Bíteši jsme s týmem ze špičky tabulky prohráli smolným gólem z poslední pětiminutovky. Snad to tak nebude pokračovat i s Jemnickem..Jinak zápas to byl velice kvalitní, který se musel divákům líbit!



Místo: Humpolec. Počet diváků: 150.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.