V Bíteši se zrodilo překvapení, lídr klopýtl s posledním Herálcem


Branky


4. R. Valsa , 45. T. Dvořák - 18. V. Uchytil , 55. M. Boháč , 89. J. Skála (p.) , 90. V. Uchytil
0

Kdo si někdy vsadil na sportovní výsledky, tak možná ví, jak ošemetné můžou být souboje prvního s posledním. Jeden takový duel se hrál v nedělní dopoledne ve Velké Bíteši. I zde byly karty rozdány jasně. Spartak kráčí za vítězstvím v Krajském přeboru, hostující Herálec je de facto smířen se sestupem, a tak nikdo v Bíteši nepočítal, že právě Herálec může domácím hodit klacek pod nohy...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kdo čekal hru na jednu branku, tak se asi divil

Málokdy je v zápase jedno mužstvo tak jasným favoritem, jak tomu bylo v neděli dopoledne ve Velké Bíteši. Lídr tabulky přivítal víceméně jistého sestupujícího soupeře z Herálce. Úvod také papírovým předpokladům napovídal. Spartak vstoupil do utkání lépe a ve 4. minutě ho poslal povedeným rohem Radek Valsa, který míč zatočil přímo do branky - 1:0. Pak ovšem kandidát na postup vypadl z role a začal mít s bojujícím soupeřem problémy. Herálec se dostal po čtvrthodině hry do tlaku a po několika závarech dorazil v 18. minutě Vojtěch Uchytil za bezmocného K. Janouška – 1:1. Hosté začali udávat tempo hry a jejich lepší pohyb zlobil domácí obranu. Přes to se na konci poločasu podařilo Bíteši jít znovu do vedení. Další centr Valsy prodloužil do sítě Tomáš Dvořák, který gólem do šatny upravil na 2:1.

 

 

Bíteš sice vedla, ale nebylo jí to nic platné

Domácí příznivci si zajisté mysleli, že branka do šatny hosty nalomí a Bíteš dovede utkání k očekávanému vítězství. O to více se v druhé části divili! Po deseti minutách hry propadl po chybě obrany míč k volnému Milanu Boháčovi, který jej poklidil do branky – 2:2. Favorit ještě více znejistil a nad domácími se začaly stahovat mračna. Bojující a lépe hrající Herálec měl ze hry více, což potvrdil ve statistice nastřelených konstrukcí, kdy zvítězil v poměru 2:1. Brankové skóre však bylo až do samého závěru vyrovnané. Pak ovšem domácí neuspěli v ojedinělé šanci, trefili tu jedinou, výše zmíněnou tyč a na druhé straně přišel trest. Příležitost Herálce musel Janoušek hasit za cenu faulu. Pískala se penalta, kterou v 89. minutě proměnil Jiří Skála - 2:3. Šok pro domácí, který se ještě prohloubil poté, co se Bíteš vrhla vpřed za vyrovnáním a z rychlého kontru podruhé v zápase udeřil Vojtěch Uchytil - 2:4. Herálec se tak postaral o senzaci kola a dal šanci druhému Humpolci zdramatizovat závěr soutěže!   



Ohlasy k zápasu


FC PBS Velká Bíteš
Jiří Jelínek, člen výboru a hráč Velké Bíteše: Dneska se nám to vůbec nepovedlo. Začali jsme sice lépe, ale hosté pak přebrali aktivitu, začali hrát lépe a zaslouženě utkání otočili! To nás ještě párkrát podržel brankář Janoušek. Musíme se z toho oklepat a jít dál!

TJ Sokol Herálec
Miroslav Kučka, trenér Herálce: Nic jsme nechtěli vypustit a šli jsme do zápasu naplno, za což musím kluky pochválit! Myslím, že jsme více chtěli a díky důrazu jsme měli více míčů. Kluci si dokázali, že fotbal hrát umějí. .



Místo: Velká Bíteš. Počet diváků: 200. Rozhodčí: TESAŘ Jiří - NOVÁČEK Ivo, RYGL Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.