4:4
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.10.2015 14:30

10.kolo, Ústecký | Louny | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Promarněná žíželická šance na vítězství


Branky


4. J. Blacha (p.) , 23. R. Bašus , 64. R. Bašus , 70. R. Bašus - 30. J. Kohout , 72. J. Kohout , 77. J. Kohout , 86. M. Krajňák (p.)
0

V Žíželicích se se v sobotu hrál dramatický zápas až do posledních minut. Bohužel s hořkostí pelyňku pro domácí. Ti totiž vedli v 70. minutě nad nebezpečným Blatnem už 4:1, ale pak se dopustili hrubých chyb, které znamenaly konečnou remízu. V zápase se blýskli dva borci hattrickem. Domácí obránce Roman Bašus a pro blatenské nepostradatelný hráč Josef Kohout.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nadějný začátek pro domácí

Už ve 4. minutě pronikl do pokutového území Blatna domácí útočník Ladislav Seman a byl zastaven nedovoleným způsobem. Rozhodčí neváhal a nařídil pokutový kop, který s jistotou proměnil Jan Blacha a domácí se ujali vedení. Ve 23. minutě převzal Roman Bašus míč ještě na vlastní polovině hřiště a předvedl úchvatné sólo, při kterém dokázal obejít několik bránících hráčů a jako bonus zakončit přesnou střelou mezi blatenské tyče. Za dalších sedm minut předvedli hráči Blatna gólovou akci.  Zahrávali přímý volný kop, a když domácí obrana neuhlídala hlavičkujícího kanonýra soutěže Josefa Kohouta, snížili stav na 2:1, který se do konce poločasu již nezměnil.

Posledních dvacet minut pro Blatno

Rovněž ve druhém poločase zápas nabídl vcelku pohlednou hru od obou celků. Dlouho se však ani jednomu z nich nedařilo překonat soupeřovu obranu. Teprve v 64. minutě zahrával Roman Bašus přímý volný kop těsně za hranicí velkého vápna. Jeho střelu, dokonale ukrytou za bránící zdí, zahlédl gólman hostí na poslední chvíli a nestihl na ni zareagovat. V 70. minutě zápasu se po dalším z faulů postavil k míči opět Roman Bašus. Ačkoli vzdálenost zahrávaného trestného kopu byla proti jeho předchozímu brankovému zásahu minimálně dvojnásobná, efekt byl naprosto stejný.  Žíželičtí se dostali do vedení 4:1 a vypadalo to, že nebezpečného soka z Blatna porazí. Jenže domácí se ukolébali příznivým stavem a začali kupit hrubé chyby. Za dvě minuty to bylo totiž 4:2. Dalekonosnou střelou je potrestal nikdo jiný než blatenský špílmachr Josef Kohout. Na druhou stranu mohli domácí v 75. minutě zvýšit vedení. V pokutovém území byl stažen k zemi útočník Ladislav Seman a domácí záložník Jan Blacha měl příležitost zahrávat již svůj druhý pokutový kop v tomto zápase. Ačkoli se do té doby v zahrávání této standardní situace snad dosud nikdy nemýlil, slabou chvilku si vybral v tento, jak se později ukázalo, rozhodující moment zápasu. Brankář hostí Jiří Pašíkovský totiž vystihl jeho záměr, vyčkal do posledního okamžiku, střelu doprostřed branky dokázal ustát a vykopnout mimo dosah dobíhajících protihráčů. O minutu později zasáhl zbytečně Jan Blacha, snad frustrovaný ještě z předchozí neúspěšné exekuce penalty. Fauloval v nepřerušené hře poblíž půlící čáry v souboji o míč svého soupeře, a jelikož již měl na svém kontě jednu žlutou kartu, rozhodčí byl po té druhé nucen sáhnout i pro kartu červenou. Z následného trestného kopu přišel dublovaný trest pro domácí. Brankář Tomáš Večeře na centrovaný míč nedosáhl a hlavou se opět prosadil střelec Josef Kohout.  A po domácím Romanu Bašusovi byl na světě již druhý hattrick tohoto zápasu. Hráči Žíželic viditelně znervózněli a nakonec zaplatili krutou daň za menší aktivitu v poslední čtvrthodině zápasu. V 86. minutě vnikl do pokutového území hráč hostí, útočník Josef Kohout, udělal kličku brankáři Tomáši Večeřemu a skácel se k zemi. Následovala již třetí penalta zápasu. Blatenští tak dostali možnost vyrovnat, z jejich pohledu již prakticky ztracený zápas. Nabízenou možností nepohrdli. Úspěšným exekutorem penalty byl Miroslav Krajňák a soupeři se nakonec rozešli do šaten po konečném nerozhodném stavu 4:4.



Ohlasy k zápasu


TJ Žiželice
Jaroslav Feciškanin, (administrátor TJ Žíželice): Zápas se mi hodnotí velice těžko. Dnes se ukázalo, jak fotbal dokáže být krásný a krutý zároveň. Přestože jsme po celou dobu měli k vítězství mnohem blíže, nakonec jsme takřka vyhraný zápas mohli dokonale promarnit. Stalo se tak po několika opakovaných individuálních chybách našich hráčů, ale to si s nimi individuálně proberou trenéři našeho mužstva. Fotbal asi opravdu nemá logiku, jak kdysi pravil legendární trenér pražských Bohemians Tomáš Pospíchal. To, co se nám v dnešním zápase přihodilo, se však občas stává i mnohem kvalitnějším mužstvům. Stačí si jen z nedávného období připomenout neskutečné zaváhání obou našich zástupců v odvetných srpnových soubojích o postup do základních skupin Ligy Mistrů, kdy se zdálo také již vše jisté. Musím však zmínit velice podstatnou záležitost, která výrazně ovlivnila naše podzimní účinkování v soutěži. Snad v žádném z dosud sehraných zápasů jsme nenastoupili v kompletním a optimálním složení. Ať to již bylo vinou osobních, pracovních či zdravotních důvodů. To se však dá pochopit. Co však tolerovat zásadně nelze je mnohdy opakovaná, neomluvená neúčast na zápase, která je vůči spoluhráčům krajně nezodpovědná. O zimní přestávce tak nastane čas se s těmito typy hráčů rozloučit a poohlédnout se po skutečných posilách, do již tak dost úzkého kádru, abychom na jaře mohli hrát důstojnější roli, na kterou si naši příznivci v posledním období zvykli.




Sestavy


TJ Žiželice
T. Večeře [-] - L. Drchal [-] , R. Bašus [-] , F. Elias [-] , M. Oppel [-] - P. Zuščík [-] , J. Blacha [-] , J. Švejda [-] - L. Seman [-] , M. Panský [-] - F. Lukač [-]

TJ Blatno
J. Pašíkovský [-] - P. Loukota [-] , J. Kohel [-] (46. J. Dubec [-] ) , J. Krejčí [-] , R. Worzischek [-] - T. Čížek [-] , P. Trenčan [-] , M. Malecký [-] , M. Krajňák [-] , L. Žebrakovský [-] - J. Kohout [-] -

ŽK: 35. J. Blacha , 86. T. Večeře - 4. P. Loukota , 47. M. Malecký , 58. L. Žebrakovský , 74. R. Worzischek , 75. J. Dubec . ČK: 76. J. Blacha .
Hráči zápasu: R. Bašus , P. Zuščík - J. Kohout .
Místo: Žiželice. Počet diváků: 30. Rozhodčí: Bechynský Tomáš - KREJCAR Tomáš, ŠRAMOTA Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.