1:2p.
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 17:00

3.kolo, Ústecký | Děčín | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

TJ Spartak Boletice ve 3. kole hostily bojovný kádr TJ SK Markvartice a svedly bitvu nemalých rozměrů


Branky


0

Bojovný výkon Markvartice dovedl k zisku plusového bodu, o což se nejvíce zapříčinil skvěle chytající brankář Václav Gregor a neúnavný forvard Jakub Šimek. Nevyužité obrovské šance na obou stranách způsobily, že na boletickém pažitu se kopaly penalty...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Infarktový začátek první půlky hosté přežili, díky obětavým zákrokům brankáře Václava Gregora

Spartak vyrukoval na svého soupeře kombinační hrou, plnou přihrávek z jednoho dotyku a vysokým presingem. Tyto aspekty dostaly hosty pod tlak, jedna z prvních šancí byla vytvořena po volném kopu, kdy v chumlu se nejlépe orientoval domácí útočník a stanul osamocen před brankářem Gregorem. Míč už směroval za brankovou čáru, ale nově nalezený brankář (dříve hráč) Markvartic se vyšponoval k obětavému zákroku, který odneslo jeho zápěstí a odvrátil tak jistý gól. Domácí fotbalisté pokračovali nadále v náporu, v 15. minutě se do rozevláté obrany hostů vrhnul útočník Petr Husák, byl až nečekaně tristně sám, ale ztroskotal na reflexním zákroku golmana Gregora. Po této šanci se začali osmělovat markvartičtí fotbalisté, vysoký pozdrav od Martina Bernata z malého vápna byl toho důkazem. V 27. minutě, po další standartní situaci, si hosté vytvořili nebezpečnou střelu, když po krásně koplém centru hlavičkoval domácí Stanislav Šorm a markvartický brankář byl znovu donucen svou rychlou rukou vytáhnout střelecký pokus, mířící pod břevno. Markvartický útočník Jakub Šimek rychle odpověděl na boletickou příležitost, když po pravé straně utekl svému osobnímu strážci, ale mířil jen vedle pravé tyče, neboť byl lehce rozhozen domácím bekem. O deset minut pozdějí Spartak náramně kombinoval před markvartickým vápnem a přivaděl obranu hostí do rozpaků, kterých využil zkušený útočník Husák a vyběhlého Gregora nemilosrdně přehodil. 1:0. O pár chvil mohlo být v Boleticím ještě veseleji, když po chybě v rozehrávce markvartického brankáře, uzmul míč boletický záložník, ale z velkého úhlu trefil "pouze" tyč. Poločas byl ukončen prudkou pohotovou střelou Jakuba Šimka, která neměla daleko od úspěchu.

 

 

 

 

 

Zlepšený druhý poločas od Markvartic dal za vznik líbivému fotbalu a následným pokutovým kopům

Po přestávce přišli na hřiště hosté značně nabuzeni a odhodláni udělat něco s nepříznivým výsledkem. Svěřenci hrajícího trenéra Petra Raby přejímali otěžě zápasu a čím dal více ohrožovali branku soupeře. Už za 10 minut právě zmiňovaný Raba dostal trochu více prostoru před vápnem a svou střelou přivedl do pozoru brankáře Vorla. Hosté utahovali čím dal pevněji oprátku kolem boletické obrany a v 60. minutě znovu vycenil zuby útočník Raba a svou střelou z dobrých 25 metrů donutil brabkáře Jiřího Vorla ke slušnému zákroku. TJ SK Markvartice byly odměněny za svůj neustálý vyvíjený tlak na svého soupeře v podobě vytoužené branky, o kterou se zasloužil svým stříleným centrem Jan Svoboda a překvapil tak boletického brankáře. Posledních 20 minut se nesl v duchu tvrdé hry a zákroků na hranici faulu, hlavně tedy ze strany hostů, proto hlavní rozhodčí Pavel Benda začal na hřišti žlutit svými kartami. Zhruba 15 minut do konce si hosté vytvořili gólovou příležitost, když se mezi penaltou a velkým vápnem ocitl Petr Raba, ale předvedl, že jeho levá noha není jako ta pravá a poslal míč bezpečně daleko od Vorlových tyčí. V následné zavěrečné pětiminutovce bojoval na rohu domácího vápna markvartický Jakub Šimek a se svými třemi vyzyvatelemi si hravě poradil, ale jeho střela neměla gólové parametry. V úplném závěru si domácí vytvořili závěřečný tlak a po centru do malého vápna nastala před Václavem Gregorem "trma vrma ", míč poskakoval po brankové čáře, ale ten, kdo se nejrychleji zorientoval, byl markvartický Martin Bernat a za cenu možného zranění odkopl balón na rohový kop. Ten už žádnou zajímavou příležitost nepřinesl a zápas museli rozhodnout pokutové kopy.

Václav Gregor alias MC pokračoval ve skvělém výkonu i v penaltovém rozstřelu a při pokusu číslo 4 rozesmutnil domácí

Los rozhodl o tom, že Boletice budou prvním, kdo si postaví míč na vápenný kruh. Domácí začali tím nejlepším možným způsobem. Markvartický stoper Tomáš Svoboda odpověděl svým natrénovaným riskantním pokusem a nechytatelnou střelu otřel o břevno. Tento scénář se opakoval až do série číslo čtyři, poté co brankář Václav Gregor vystihl směr střely a hbitým zákrokem dal svým spoluhráčům naději na zisk dalšího bodu. Martin Bernat se slibné šance nezalekl a sebevědomě položil brankáře Vorla na druhou stranu. Páta série byla od Boletických fotbalistů stoprocentní a zbývala už jen jedna, ta markvartická. Míč si vzal kudrnatý Petr Kolman a koncentrovaně kráčel na hranici vzdálenou jedenácti metrů od brány. Postavil si míč, odkrokoval si potřebnou distanci a rozběhl se směrem k míči. Tlumenou placírkou poslal míč do míst, kde domácí brankář svými pažemi nebyl a dal tak možnost k vypuknutí markvartické radosti, která měla k tomu své patřičné důvody, neboť zaprvé hosté ukořistili své vůbec první body na boletické půdě a za druhé vyhráli své první pokutové kopy v historii klubu, protože jak známo, tento trend penaltového rozstřelu je zde rozšířen teprve dvě sezóny.



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Boletice n.L.
Václav Kolman (vedoucí týmu TJ SK Markvartice): V první fázi prvního poločasu jsme Boletice dokázali dostávat pod tlak, ale kvůli inkasovanému gólu jsme herně i bojovně odešli a mohli jsme být rádi, že se stav utkání do konce prvního poločasu ještě nezměnil. Druhou půlku jsme začali v úplně jiném tempu, soupeře jsme začali lehce přehrávat, vytvářeli jsme si slibné šance a hlavně se nám podařilo vyrovnat. Myslím si, že remíza byla pro oba týmy spravedlivá a ty penalty..? To je vždy loterie.




Sestavy


TJ Spartak Boletice n.L.
J. Vorel [-] - M. Janovský [-] , R. Klaban [-] (80. M. Lánský [-] ) , M. Hyl [-] , M. Ženíšek [-] - S. Šorm [-] , M. Švec [-] , M. Šindelář [-] , L. Rantfner [-] , T. Beutler [-] - P. Husák [-] (70. S. Štantejský [-] ) -

Markvartice
V. Gregor [-] - P. Raba [-] (82. J. Benzl [-] ) , J. Šimek [-] , A. Vlach [-] , T. Svoboda [-] , J. Gaher [-] , J. Svoboda [-] (80. T. Göttlich [-] ) , M. Bernat [-] , L. Zeman [-] , V. Polan [-] , P. Kolman [-]

ŽK: 47. P. Husák - 23. J. Šimek , 71. P. Raba , 76. A. Vlach , 85. T. Svoboda .
Hráči zápasu: P. Husák - V. Gregor , J. Šimek .
Místo: Boletice n./L.. Počet diváků: 100. Rozhodčí: BENDA Pavel - DOSTÁL Miroslav, JANDA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.