A. Rozman 8. (p.)
D. Pankuch 51.
2:4
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2024 16:30

21.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Řeporyje, jak je na jaře jejich zvykem předvedly Csaplárovu past a Slivenec porazily 4:2


Branky


8. A. Rozman (p.) , 51. D. Pankuch - 58. I. Rusyn , 62. M. Petr , 70. R. Graf , 94. M. Petr
8
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ke čtvrtému venkovnímu utkání v jarní části jsme zajížděli do nedalekého Slivence, který je namočený v sestupových vodách. Pro Řeporyje bylo významným varováním prohrané zápasy Slivence s favority pouze o gól v závěrech utkání. I s ohledem na to, že pro Slivenec se jedná o derby utkání vhledem ke geografické poloze, věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. 

Slivenec slavící letošní rok 100 let od založení klubu začal příhodně a před hezkou kulisou více jak 150 diváků proměnil pokutový kop po penaltovém zákroku navrátilce do sestavy Boukala. S nabídnutou šancí si přesvědčivě poradil Adam Rozmana. Slivenec hrál z hlubokého bloku na vlastní polovině a Řeporyje nehýřily energií, která by znamenala změnu skóre. Celý první poločas Řeporyje předváděly nemastný výkon - bez komunikace, bez pohybu jenž by otevřel skuliny do zkonsolidované obrany domácích, které vedl navrátivší lodivod Majer.

O poločasové přestávce tak nastal v kabině "fén", který rozehnal poslední mraky takřka letního počasí. Řeporyje si tak jasně vytyčily priority a byly jasně odhodlány otočit další z utkání, neboť Řeporyje obdržely první gól v utkání již počtvrté v řadě.  Pokaždé se případná porážka dokázala zažehnat, a tak jsme opět museli přistoupit ve víru ve svoje schopnosti doprovázené aktivním pohybem.

Hned v 51. minutě však nastala prasklina na našem plánu, a to když po ztrátě balónu ve středu hřiště se Slivenec dostal do brejkové situace, kdy křiznou střelu vyrazil pouze k Pankuchovi, kterého již Filip Zedník nedokázal zastavit a proměnil dorážku do odkryté branky - 2:0. I přes tento fakt pokračovaly Řeporyje v daleko aktivnější hře, za což byly odměněny korigující brankou Rusyna, který snížil prudkou střelou na 2:1. Řeporyje povzbuzení touto brankou se vydaly plní elánu za vyrovnáním, a to přišlo velmi brzo, a to když Matyáš Petr se dostal k míči a parádním průnikem překonal první dva protivníky a následně svou rychlostí i posledního obránce soupeře a tváří v tvář brankáři Šilhavému promněil svojí šanci jako zkušený mazák - 2:2. V té chvíli byla otočka na vlásku, ale Graf se k míči neprotlačil a střídající Sýkora brankáře nepřekonal.

To co se nepodařilo dřívě se povedlo v 70. minutě, kdy obrat dotáhnul Graf, jenž prokázal svůj důraz v nepřehledné situaci, kdy míč skákal na brankové čáře domácích - 2:3. Ihned z rozehrání nás podržel brankář Kouba, kdy vytáhl na čáře dobře umístěnou střelu po standardní situaci. Řeporyje pak měly veliké šance pramenící z brejků, avšak Sýkora ani jednu ze svých šancí neproměnil, podobně jako Karták, který tentokráte neobstaral kvalitní finální fázi.

V nastavení domácí vrhli vše dopředu, včetně brankáře Šilhavého. Toho Řeporyje využily po odraženém balónů, kdy Matyáš Petr v 94. minutě absolvoval 70m sprint s cílem dostat se brankové příležitostí a odměnou mu byla střela do odkryté branky - 2:4!

Csaplárova past splaskla i tentokráte, derby je naše! Řeporyje musí zvednout varovný prst, protože stálé obraty nejsou samozřejmostí.

A nyní nás čeká kvalitnější soupeř z Cholupic, jenž před jarní částí výrazně posílil, což se promítlo i na zlepšených výsledcích. A tak věříme, že před domácí kulisou navážeme na 6ti zápasovou šńůru bez prohry. Buďte u toho i VY - 13.4.2024 od 16.30.

 

Za zaslání repotáže děkujeme Petru Vosmíkovi! 



Sestavy


AFK Slivenec
M. Šilhavý [-] - J. Maršálek [-] , D. Pankuch [-] , O. Míča [-] (64. O. Adamík [-] ) , R. Starec [-] , D. Vasylčuk [-] (78. J. Vávra [-] ) , A. Rozman [-] , J. Kraus [-] , L. Kácovský [-] , D. Janiček [-] , P. Vytiska [-]

FK Řeporyje
M. Kouba [-] - R. Graf [-] (84. J. Škopek [-] ) , J. Kaprhál [-] (67. P. Sýkora [-] ) , T. Karták [-] , J. Bartůněk [-] , I. Rusyn [-] , J. Linhart [-] , R. Boukal [-] (46. F. Zedník [-] ) , V. Heim [-] , V. Petrus [-] , M. Petr [-]

ŽK: 55. D. Janiček , 75. L. Kácovský - 8. R. Boukal , 45. J. Linhart , 90. M. Kouba .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Dobrý Jan - EISELT Otakar, HEJSLER Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Těžká volba, Slivenec má špatný rok, hosté bodují spíše doma.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Zápas týmů, kde domácí musí uspět za tři body vzhledem k počtu bodů na svém kontě. Přesto Řeporyje si nenechají zápas utéct.