O. Lemon 86.
1:3
(0:3)
30. T. Denk (p.)
42. L. Kuhajda
46. M. Lopata
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2024 14:00

28.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chotíkov s Košutkou uhrál povinné body, domácí už definitivně v soutěži končí


Branky


86. O. Lemon - 30. T. Denk (p.) , 42. L. Kuhajda , 46. M. Lopata
24

Košutečtí fotbalisté odehráli celou sezónu v azylu v Ledcích a jistě toužili po tom, aby si mohli krajský přebor zahrát i na svém plácku. K tomu dosud nedošlo a zřejmě už ani nedojde. Veškeré naděje, byť byly v promilých procent, tímto utkáním zhasly a příští rok je čeká opět "pouze" 1.A třída.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě penalty, tři góly a smolař Pekník

První velkou šanci měli v 8. minutě hosté, když Škovran škobrtl ve své šestnáctce o nohy Lopaty, který padl k zemi a sudí Křen nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Kuhajda, ale Frýdl jeho pokus k levé tyči vystihl. O pár minut později Frýdl vytěsnil nepříjemný centr z levé strany, ale jen k nohám Kuhajdy, který obloučkem nastřelil břevno a Vild poté zblízka přestřelil.

 

Následovala dlouhá nevýrazná pasáž od obou celků, kterou utnula až další penalta ve prospěch Chotíkova. Míč za obranu si poslal Lopata, který si jej v křížení mezi Škovranem, Fikarem a Frýdlem poslal do volného prostoru, ale střetu se třemi hráči naráz už nedokázal zabránit. Tentokrát si penaltu vzal na starosti Tomáš Denk, který pokus proměnil o pravou tyčku. Ale penalta se zřejmě měla opakovat, protože v době kopu byl téměř na střelcovo úrovni v šestnáctce i jeho nedočkavý spoluhráč Benedikt.

 

O tři minuty později mohlo být srovnáno, jenže Kučerovu přihrávku na malé vápno domácí Tomáš Pekník zblízka netrefil. A když nevyšel ani jedovatý pokus Pečenky z úhlu, zaúřadovali hosté. K odraženému míči se před šestnáctkou Košutky dostal Kuhajda, jehož střelu tečoval Tomáš Pekník a na míč už Frýdl nedosáhl. O chvíli později zahrávali hosté rohový kop, na který nejvýše naskočil Lopata a zvýšil na 0:3. Nejblíže u něj byl smolař tohoto zápasu Tomáš Pekník, který si ještě něco vyříkával s kapitánem Primasem, ale ten si evidentně v náběhu hlídal vysokého Denka, takže do souboje s Lopatou zasáhnout nemohl.

 

Košutka zabrala, ale Šampalík byl proti dramatu

Do druhého poločasu proběhlo střídání dvou nejzkušenějších hráčů Košutky, kapitána Milana Primase, Tomáše Pekníka ale i Dominika Krále. Noví hráči na hřišti se tak pokusili dopomoci k menšímu zázraku v zápasu. A postupem času se tak i stát mohlo, ale Šampalík nebo záchranná síť za bránou byla proti. Ve velké příležitosti se objvil v 60. miutě Kalina, mohl se zeptat, kam to gólman chce, ale vybral si špatně. Později se v podobné situaci objevil Pečenka, i jeho "Šampus" vystihl, stejně tak slavou dorážku hlavou.

 

I když Chotíkov ve druhé půli hrál hrozně, nabídli mu domácí možnost změnit skóre po vlastních chybách. Ale takovou smůlu Košutka neměla, aby ještě z takových šancí nechala soupeře skórovat. A tak mohli modro-bílí opět myslet na útok. V další velké šanci se objevil Macht, kterého do hlavičky zblízka vyslal Lemon, ale mířil jen do boční sítě. Úsměvná situace se v 80. minutě odehrála na tribuně, kam přišel sudí Křen se žlutou kartu pro Davida Míku, který se ač nebyl vystřídán, pohyboval mimo vymezený úsek střídačky nebo prostoru pro rozcvičení, přičemž arbitr věděl, že je v zápise napsaný.

 

Po této situaci se přeci jen Košutka dočkala gólu. Na centr z pravé strany si nejvýše naskočil Kuhajdou vypuštěný Lemon a hlavičkou k tyči dal na konečných 1:3. Ve zbytku zápasu se totiž k vážnější situaci ve vápně ani jeden z týmů nedostal, natož aby skóroval.



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, kapitán: První poločas nám posloužil jako zrcadlo toho, proč jsme na předposledním místě a sestupujeme o patro níže. Ve výsledku je proti nám strašně jednoduchý hrát, stačí si jenom počkat na pasáž, kdy úplně přestaneme hrát. Byli jsme ztuhlý jak tři kostky másla v lednici. Chotíkov zápas rozhodnul prakticky během 20 minut. Chci pochválit kluky alespoň za druhý poločas, který jsem díky vystřídání mohl sledovat v klidu z tribuny. Bylo to prakticky na jednu bránu a škoda, že jsme neproměnili další vyložené šance k většímu zdramatizování výsledku. Doufám, že ještě zabojujeme a z krajského přeboru odejdeme jakž takž se vztyčenou hlavou hlavní bránou a nebudeme se muset plížit zadním vchodem. Chotíkovu gratuluji k vítězství.

FC Chotíkov 1932
Petr Kučera, trenér za klandrem: Jediné pozitivum zápasu je, že jsme vyhráli a nikdo další už nepřibyl na marodku naopak se někteří kluci teď začnou naštěstí vracet. Jinak náš výkon nebyl dobrý, průměrný ani podprůměrný.. Byla to otřesná, líná a bezkrevná podívaná a nudněji jsme snad v téhle sezoně ještě nehráli. V prvních 20 minutách jsme měli gólovku, břevno a neproměněnou penaltu, pak dvakrát zahrozili i domácí. Do konce poločasu jsme domácím dali poměrně bez práce tři branky, tím náš výkon skončil a nastal poločas uspokojení a údržby. Musím říct, že v druhém poločase nebýt Šampuse v bráně, tak nadšeně hrající ofenzivní mladíci v dresu Košutky ještě výsledek otočili, takže on byl jednoznačně nejlepší hráč zápasu a vychytal nám vítězství, což jsme do závěrečných kol potřebovali.



Sestavy


TJ Košutka Plzeň
D. Frýdl [-] - F. Fikar [-] , J. Škovran [-] , M. Primas [-] (46. J. Hemzáček [-] ) , T. Pečenka [-] , D. Kalina [-] , D. Král [-] (46. X. Nguyen [-] ) , V. Kučera [-] (67. V. Skalský [-] ) , T. Pekník [-] (46. P. Macht [-] ) , J. Pekník [-] , O. Lemon [-]

FC Chotíkov 1932
M. Šampalík [-] - O. Svoboda [-] , K. Klepal [-] , T. Denk [-] , J. Benedikt [-] , M. Lopata [-] , J. Sluka [-] , L. Kuhajda [-] , K. Rozboud [-] , M. Prais [-] (68. R. Vomáčka [-] ) , J. Vild [-]

ŽK: 41. M. Primas - 44. M. Lopata , 80. D. Míka .
Hráči zápasu: K. Klepal , M. Šampalík .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Křen Jiří - MOLEK Eduard, KRAUS Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů