Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2024 17:00

22.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čtyři černé klíče k dobytí Ostřešan


Branky


10

Blížící se oslavy 100 let vzniku klubu AFK Ostřešany stíní sestupové obavy, které domácí fotbalisté nerozehnali ani v duelu s SK Holice "B". Sympatický, bojovný výkon zkalily čtyři trefy zkušeného útočníka Jakuba Černého. Ten opanoval vzdušný prostor zejména při rohových kopech svého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kolaps obrany těsně před pauzou

Na nedělní utkání svého AFK s holickým béčkem se přišlo podívat zhruba šest desítek fanoušků, přičemž někteří přišli "vyzbrojeni" slušivými speciálními tričky. Ty odkazují na blížící se oslavy 100 let vzniku klubu z Ostřešan. Hlavní sláva vypukne v neděli 9.června. Nad významnou událostí se však vznáší temný sestupový mrak, který nebyl rozprášen ani po skončení měření sil s holickou rezervou.

Přitom takřka celý první poločas to byli domácí fotbalisté, kteří udávali tón hře. Snaha o vyvinutí aktivního tlaku na soupeřovu obranu byla očividná.

V 9.minutě hry se za holickou linií zjevil zcela sám Brus, jeho lob přes vybíhajícího Kroutila skončil na břevně, ovšem dorážku zkušeně vrátil do sítě hlavou Vohradník. Bohužel za asistence zvednutého praporku pomezního rozhodčího - byl to neuznaný gól č.1.

V 16.minutě se už domácí útočník radoval doopravdy. Přímý kop Nevřaly proklouzl pod tělem brankáře a Vohradník dorážel do prázdné brány - 1:0.

To však bylo v kategorii šancí nadlouho vše, bojovalo se spíše od vápna k vápna a hledaly se skuliny v defenzívě soupeře. Hra byla navíc dost rozkouskovaná, mnohdy díky úzkostlivému metru rozhodčího Petra.

Šokem pro domácí AFK však byly závěrečné minuty první půle. Nejprve si ve 42.minutě naskočil Černý na roh a pohodlně vyrovnal - 1:1.

A o dvě minuty později po rychlé akci Tlučhoře s Tláskalem využil tentýž hráč přihrávku, kterou nešlo neproměnit. Brankář Jákl byl bezmocný - 1:2.

Celá poctivá mravenčí práce domácích tak vzala za své během pouhých dvou minut!

 

Černý měl svůj den

Druhý poločas už se nesl ve znamení poněkud děravé defenzívy domácích, kteří museli s přibývajícími minutami riskovat a více otevírat hru. Holice toho ovšem ze hry nedokázaly využít. V 51.minutě mohl zkompletovat přízemní střelou k tyči hattrick Černý, Jákl ale výborně jeho střelu vyrazil.

Velkou vlnu nevolu pak přinesla 59.minuta, kdy Nevřala vyslal pumelici na Kroutila, ten vyrazil míč před sebe a Moravec dorážel do sítě. Opět byl ale nahoře praporek pomezního - neuznaný gól č.2.

Klíčem k holické výhře tak v neděli byly rohové kopy a tam držel všechny trumfy Jakub Černý. V 68.minutě hlavou a 71. nohou dovršil svůj vydařený den. Čtyři góly překvapily i jeho spoluhráče.

Sympatické bylo, že ani za stavu 1:4 nepřestali domácí bojovat, byť snížení Moravce v 79.minutě bylo jen slabou náplastí. 

Ostřešany tak zřejmě čeká tvrdý boj o záchranu až do posledního kola.

 



Ohlasy k zápasu



SK Holice B
Ondřej Kroutil, brankář: "Dnes jsem neměl ani nastoupit. Hrál jsem několik dní na mezinárodním turnaji ve florbale a na dnešek jsem naspal sotva tři hodiny. Na některých zákrocích to bylo bohužel znát."



Sestavy


AFK Ostřešany
R. Jákl [-] - L. Moravec [-] , J. Vohradník [-] (76. T. Havlíček [-] ) , P. Němec [-] , D. Paštyka [-] (46. V. Křivka [-] ) , Z. Brus [-] , L. Nevřala [-] , F. Krigovský [-] , O. Dufek [-] (69. F. Caha [-] ) , P. Hegyi [-] , M. Filípek [-]

SK Holice B
O. Kroutil [-] - J. Tláskal [-] (76. M. Strnad [-] ) , V. Klasovitý [-] , J. Tlučhoř [-] , T. Kopřiva [-] , R. Machatý [-] , J. Černý [-] (90. Z. Nývlt [-] ) , T. Velinský [-] , M. Roček [-] , J. Velinský [-] , J. Matyáš [-]

ŽK: 58. V. Křivka , 78. F. Caha - 13. R. Machatý , 38. T. Kopřiva , 79. O. Kroutil .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Petr Jan - DOSTÁL Dominik, NOVOTNÝ Robin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Jiří Frinta
Tip experta: výhra hostů

Domácím se letos vůbec nedaří a zrovna v roce stoletých oslav vzniku klubu. Holice budou nad jejich síly. Uvidíme, kolik týmů bude letos padat, ale myslím si, že AFK to nakonec zachrání.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů