2:1
(1:0)
59. J. Smetana (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2023 14:30

12.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šenov opět ví, jak chutná pocit vítězství. Ve vyrovnané bitvě jeho fotbalisté přetlačili B-tým z Bělé


Branky


4. T. Lebduška , 81. T. Lebduška - 59. J. Smetana (vl.)
9

Na nováčka výborně hrající fotbalisté B-týmu Staré Bělé si tentokrát vítěznou euforii nezažili. Venku podlehli tradičnímu mužstvu městského přeboru, a sice Šenovu. Ten se po ukrutně dlouhé době raduje z výhry a po tříbodové infúzi se vyšvihl do klidnějších a bezpečnějších vod ve středu tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý úder ovlivnil průběh utkání

Už 4. minuta přinesla úvodní branku, kdy se po rohovém kopu Šenovských na malém vápně ocitl absolutně nehlíaný Lebduška, jenž pohotovou hlavičkou přesně k tyči poslal svůj mateřský celek do vedení. Po celý příští průběh prvního poločasu byl zápas spíše vyrovnaný, a kdyby se Šenovu podařilo proměnit alespoň další jednu ze tří vyložených brankových příležitostí znamenající možnou výsledkovou pojistku, mohla to být pro hosty pravděpodobně smrtelná definitíva. To vše zhledem k tomu, jak v této fázi utkání vypadal průběh hry. Poté se ale ke slovu rázně přihlásili Starobělští a daleko více z pohledné partie měli do konce první půle přece jen oni. Hlavní arbitr dokonce foukl do píšťalky a odpískal pokutový kop pro hostující výběr. Hráči Bělé už ve skrytu duše slavili vyrovnání, ale to by v bráně nesměl stát brankář Pilch, jenž pokus z penaltového puntíku bravurně zneškodnil. Penaltu zlikvidoval nadvakrát a přivedl spoluhráče do poločasové kabiny s průběžným vedením. 

Vlastní branka přinesla souboji zvrat

Druhé dějství začalo vyrovnaně a žádné mužstvo nepůsobilo výrazně dominantněji nad druhým. Hned v druhé minutě utkání se v sólovém úniku na brankář Pilcha ocitl Petrovský, ale šenovská opora v bráně prokázala svoji extratřídu, když tváří v tvář zakončujícímu forwardovi předvedla kruciální zásah a zabránila tak bleskurychlému srovnání skóre po návratu z kabin. Nebýt Pilcha, Starobělští už v tomto čase dozajista otočili nedobře se vyvíjející průběh utkání. K vyrovnání ale nakonec přesto došlo. Zvrat v utkání se ovšem odehrál v 59. minutě, protože si domácí hráč Jakub Smetana vstřelil vlastní branku a rázem se skóre zplichtilo. Šenovští se však nevzdali, trenér flexibilně prostřídal základní jedenáctku, vhodně okysličil některé fyzicky skomírající borce a poslední půlhodinu Šenov na hřišti předváděl zdrcující ofenzivní snahu, neboť se vítězství, na které byl po prvním poločase už mentálně nastaven, nechtěl za žádnou cenu vzdát, a už vůbec ne po smolné teči vlastního hráče do špatné brány. To se také později stalo. Už běžela poslední desetiminutovka, když si domácí hráči počínali vynikajícím způsobem u postranní čáry, kde předvedli profesorskou kombinaci, přičemž poslední přebírající článek hvězdné akce byl Smajdor. Ten si na hranici šestnáctky všiml zcela nepokrytého spoluhráče, Koloničného, jemuž míč elegantně mezi nohami přepustil jiný fotbalový kolega z útočné řady. Dlouho letící míč doputoval do palebné pozice Koloničnému, nacházejícímu se v té době už uvnitř velkého čtverce. Ten zavřel oči, prásknul do míče a nedal brankáři sebemenší šanci zareagovat. Míč skončil přesně u tyče a znamenal tři body pro domácí partu. Za zmínku stojí ještě střela do spojnce ze závěru utkání, kterou vyslal z 18 metrů domácí Klimša. Svým pokusem však jen orazítkoval spojnici břevna a tyče soupeřovy brány. I přesto se Šenov po závěrečném zvizzdu mohl radovat z vítězství.



Ohlasy k zápasu



FK Stará Bělá B
Ondřej pytlík, trenér Staré Bělé "B": Dneska to byl hlavně boj s těžkým terénem. Měkké podloží, vysoká tráva, hrbolaté hřiště. Dnes se opravdu nedalo kombinovat a proto to byla nefalšovaná "kopaná". I přesto všechno musím kluky pochválit, hráli jsem dobře, vytvářeli jsem si šance, některé opravdu tutové, ale zradila nás koncovka. Soupeř měl taky svoje šance, dal dva góly, a proto vyhrál.



Sestavy


SK Šenov
O. Pilch [-] - R. Hyrdel [-] , M. Smajdor [-] , J. Beránek [-] , F. Trnka [-] , R. Beránek [-] , T. Franek [-] , J. Smetana [-] , R. Hubinec [-] , T. Lebduška [-] , M. Račko [-]

FK Stará Bělá B
K. Pelikanudis [-] - M. Knápek [-] (40. M. Kulaviak [-] ) , I. Cimmer [-] , P. Kokeš [-] , J. Petrovský [-] , M. Machatý [-] , O. Malík [-] , D. Charvát [-] , L. Kováčik [-] , O. Pytlík [-] , J. Kačer [-]

ŽK: 47. J. Beránek , 51. F. Trnka , 65. T. Lebduška - 47. M. Kulaviak , 49. L. Kováčik .
Počet diváků: 33. Rozhodčí: SAJDOK Jaromír - NĚMEC Jaroslav, BREZOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2023 09:20

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 16:19
Jan Grossmann

Expert: Vojtěch Bystroň
Tip experta: výhra hostů

Nováček se nenechává zahanbit a předvádí útočný fotbal. Šenov je poslední kola mdlý. Dávám jedničku.

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 09:45

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 19:44

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 18:47

Tip: výhra domácích