2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 15:00

9.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Václavovice na domácí přehrály půdě béčko Staré Bělé a jsou druhé


Branky


8

Fotbalisté Václavovic si na domácí půdě došli pro tři body v souboji s nováčkem z rezervy Staré Bělé. Vstřelili dvě branky a s náskokem čtyř bodů se posunuli na druhé místo ligové tabulky. Starobělští figurují na nováčka v báječném středu tabulky s nečekanou porcí dvanácti bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dominantní celek byl na hřišti pouze jeden

Už od úvodních minut se do role ambicióznějšího mužstva napsasovali hráči z Václavovic. Domácí plejeři se neochvějně ujali taktovky a určovali tempo hry záhy po rozlosování strany a míče. Ne zoufalé zaměstnance toho času ve fotbalovém oddílu Staré Bělé se valila jedna pohroma za duhou, ofenzivní rejdy domácích forwardů po optické stránce jako by nebraly konce a hostující výběr se jen stěží dokázal bránit a ustávat masivní tlak nabuzeného domácího výběru. Objektivně je však třeba přiznat, že se Starobělští častokrát dokázali skvěle semknout do kompaktního neprostupného valu, a tak šance domácích vyznívaly dlouho vniveč a jejich bušení na gólová vrata zůstalo dlouhou dobou nevyslyšeno. Potom se ale ukázala sportovní genialita Kopela, jenž se bravurně zbavil bránícího hráče  a svoji umístěnou střelou přesně k tyči nedal sebemenší šanci k zásahu jinak jistému gólmanovi Pelikanudisovi. V průběhu prvního dějství se hosté propracovali pouze k jedné nemastné, neslané střele Knápka, což je i pro tuto úroveň fotbalu, pakliže máte nějaké zadaní z nejvyšších pater klubového vedení, a sice přinejmenším bodovat a potrápit favorita, žalostně málo. Knápek domácího strážce svatyně neohrozil a pohříchu se po této ojedinělé střele hosté téměř nadobro fotbalově odmlčeli a gólově už v zápase nepromluvili.

Hratelný poločasový výsledek nevydržel dlouho

Hosté si v kabině o poločasové přestávce řekli, že nic není ztraceno a po příchodu na hrací plochu na nich byla vidět obrovská snaha se zápasem ještě něco udělat. Tlak ovšem nebyl nikterak dostatečný a o slovo se tak přihlásili při chuti hrající Václavovičtí. Ti přikovali svého jenenáctihlavého soka nemilosrdně k velkému vápnu a k dispozici měli zkraje druhé půle větší počet standardních situací, než by si Starobělští představovali. Trefená konstrukce ale branku neznamená a tak hosté stále drželi přijatelný výsledek. Přítrž jejich úsilí ale udělala 58. minuta, kdy se po laciné ztrátě ve středu hřiště hnali na branku hostů ve čtyřech lidech domácí fotbalisté. Na konci celé pohledné akce byl Stavinoha, jehož doklepnutí po rychlém protiútoku do odkryté brány znamenalo zaloužené odskočení ve stavu skóre na klidnějších 2:0 pro Václavovické. Za tohoto stavu se ale poměrně paradoxně stále tlačili do útoku domácí hráči a rozvíjeli jednu akci za druhou. Po několika z nich si dokonce brankář Pelikanudis musel připadat jako na legendární pražské zvonkohře na Loretě, protože za ním cinkaly břevna a tyče tak hlasitě, že by si brankář mohl s přehledem nechat vystavit žádanku na pozápasovou prohlídku a nejbližšího otorinolaryngologa. Gólmanovi Bělé se však za pár minut po odzvonění v uších povedl husarský kousek, když vyrazil výtečně umístěnou hlavičku jednoho z václavovických útočníků. V úplném závěru zápasu se ještě do nadějného brejku utrhl mladý Cimmer, projevila se ale jeho mladická nerozvážnost a nezkušenost, když si nedůrazně pokryl míč a ze slibné pozice byl vytlačen jedním ze zkušenějších beků Václavovic.



Ohlasy k zápasu



FK Stará Bělá B
Ondřej pytlík, trenér Staré Bělé "B": Naprosto zasloužené vítězství domácích. Hodně mě mrzí, že jsme se dneska nesešli v nejsilnější sestavě, věřím, že by to byl jeden z dalších zápasů, který by tuto soutěž převyšoval. Bohužel jsou ale věci, které neovlivním. Z kraje týdne to vypadalo, že nedáme dohromady ani jedenáctku, pak ale dorostencům odpadl zápas a já tak měl včera sebou čtyři devatenáctileté, šestnáctiletého a sedmnáctiletého borce. Musím tyto kluky pochválit, protože se rvali velmi statečně, mnoho z nich ani neví, proti jakým zkušeným hráčům dneska nastoupili a jaká to pro ně byla lekce. Václavovice mají zkušený tým a to se ukazovalo prakticky po celý zápas, kdy jsme neustále odráželi jejich tlak. Rád bych také poděkoval dvou svým starým pardálům, kteří nám taky včera vypomohli.



Sestavy


TJ SOKOL Václavovice
R. Szarowski [-] - J. Kopel [-] , Z. Bednář [-] , K. Biela [-] (46. J. Stavinoha [-] ) , J. Slíva [-] , P. Pojezdala [-] , M. Slíva [-] , J. Stibor [-] , A. Langer [-] , J. Berta [-] , F. Desať [-]

FK Stará Bělá B
K. Pelikanudis [-] - M. Benko [-] , L. Adámek [-] , M. Knápek [-] , L. Kováčik [-] , O. Malík [-] , I. Cimmer [-] , T. Bridling [-] , M. Lišaník [-] , O. Pytlík [-] , J. Kačer [-]

ŽK: 38. P. Pojezdala .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: NĚMEC Martin - ONDRAČKA Milan, NĚMEC Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: David Trunkát
Tip experta: výhra domácích

Tento zápas bude taky velice vyrovnaný. Velká neznámá je, v jaké sestavě Bělá do Václavovic přijede, protože áčko hraje ve stejný den. Proto trochu víc věřím domácím.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů