Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2023 16:00

5.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rezerva Staré Bělé podlehla doma z krize se deroucímu ostravskému Slovanu, ten si připisuje první výhru v ligovém ročníku


Branky


8

Přestřelka ve Staré Bělé skončila brankostrojem a šťastným vítězstvím Slovanistů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Videnka zdraví Schicka

Na rozdíl od minulého utkání vstoupil Slovan do utkání v plné personální síle. Před mačem si dal stěžení cíl, kterým nebylo nic jiného než stůj, co stůj urvat tři body a je jedno jakým způsobem k tomu hosté dojdou. Vše samozřejmě v rámci fotbalových pravidel. Slovan se zprvu obával masivního uvolnění hráčů A týmu Staré Bělé do fotbalového oběhu, což se ale ukázalo, že se nestalo v tak velkém měřítku. Hosté nebyli spokojeni s kvalitou fotbalové hrací plochy, protože balón často na nerovném povrchu skákal a oba týmy tak mohly zapomenout na nějaký ťukes do nohy a akademicky přesnou kombinační hru po vzoru španělských velkoklubů. Záloha Slovanu si s touto trhlinkou ale poradila na výbornou a záložní řada posílala svým koncovým kolegům ve předu pole jeden krásnější míč za druhým. První šanci měl jeden z domácích ofenzivních plejerů, jenž vystihl šourající se malou domů na brankáře Kubalu jedním z defenzivních kolegů z jeho obranné řady. Domácí útočník však naštěstí pro něj a celý Slovan jen o chloupek minul pravou tyč jeho branky, poté co se k míči dostal ještě předtím, než mohl gólman Kubala schovat balón do svých rukavic. Hosté Bělou tlačili, ale jejich branka padla paradoxně téměř z ničeho, když tvořivý bek Videnka dal vzpomenout na branku Patrika Schicka do sítě skotského národního celku na posledním mistrovství Evropy. Tento hráč projevil skutečný záblesk fotbalové geniality poté, co ještě na vlastní půlce převzal míč, aby si posléze všiml vysoko z brány stojícího Adama Sýkory. Z 50 metrů se opřel do balónu a míč zapadl přesně do šibenice za překvapeného a pozdě se navracejícího domácího brankáře do vymezeného prostoru svých tří tyčí. Do konce poločasu přidal po přesném centru z pravé strany ještě hlavou míč Bagi, jehož projektil zapadl přesně ke vzdálenější tyči brankáře Sýkory, který ani při tomto gólu nemohl mít zcela čisté svědomí. 

Csaplárova past na Ostravany nalíčena

Ostravané nechtěli ani pomyslet na pravidlo Csaplárovy pasti při poločasovém vedení 2:0. Krátce po výstavní sólo akci bagiho zahrál jeden z domácích defenzivních štítů v pokutovém území rukou. Při volejbale by se jednalo o dobrý blok a byl by pochválen, tento bagr ovšem rozhodčí nenechal bez povšimnutí a k míči na penaltovém puntíku se postavil Trunkát. Jeho střela zzamířila přesně pod břevno. Brankář Sýkora neudělal ani teď čest svému ptačímu jménu a na zásilku pod horní tyč byl krátký. O 6 minut později se penaltový exekutor radoval znova, když dostal nádherným pasem balón v šestnáctce přímo na prsa, na nichž si merunu příkladně zpracoval, aby kulatý nesmysl z následné otočky doslova napálil k pravé tyči bezmocného Sýkory. Ten tentokrát neměl sebemenší nárok dělovou koženou kouli vytěsnit. Ještě před čtvrtou trefou domácích ale vstřeli branku starobělský Fišárek, takže stav byl 4:1. Slinu pouštící Trunkát byl při chuti a měl spadeno na hattrick po souboji o míč s brankářem Sýkorou, ale míč nedokázal už z obtížné pozice ostrého úhlu dopravit do opouštěné branky. O pátou branku se postaral Cirkl, jehož v pokutovém území báječně našel střídající Paulovic. prvně jmenovaný se opřel do míče s takovou vehemencí, že je div, že neprotrhl síť za nebohým Sýkorou. V závěru zápasu se o drama ještě pokusili domácí hráči, kteří dvěma slepenými brankami Adámka a Cimmera snížili, ale pozdní zásahy už vývoj utkání směřující k vítězství Ostravanů nezvrátily.



Ohlasy k zápasu


FK Stará Bělá B
Ondřej Pytlík, trenér Staré Bělé: Dneska jsme bohužel udělali spoustu individuálních chyb, které soupeř potrestal. V první půli jsme navíc zahodili několik velkých šancí. K nějakému náporu jsme se nadechli až příliš pozdě. Těžký terén vyhovoval více soupeři, který hrál většinu míčů jednoduše nahoru. My bychom se chtěli prezentovat kombinační hrou, což se nám vůbec nedařilo. Z chyb je třeba se poučit a vyvarovat se jich v dalších zápasech. FK Stará Bělá FK Stará Bělá první část první půle lepší hosté, gól z cca 40 metrů zaskočil domácího gólmana. Potom jsme je začali přehrávat, měli jsme několik slibných gólovek, které jsme nedali. V závěru poločasu centr do vápna, na který gólman ani hráči nedosáhli a soupeřův útočník to uklidil do sítě. Druhý poločas začal penaltou za údajnou ruku. poté jsme se opět dostali do hry, snižili, ale další nedůsledný zákrok v obraně a pak další jednoduchá ztráta míče ve středu zálohy znamenala další góly. V posledních 15 minutách už soupeř nemohl fyzicky, ale my jsme dokázali pouze dvěma góly kosmeticky upravit výsledek.

TJ Slovan Ostrava
Jan Hurta, manažer a širší člen realizačního týmu Hrušova: Musíme se vyvarovat chyb v obraně. Méně ztrácet balóny na středu hřiště. A nebát se zakončit.



Sestavy


FK Stará Bělá B
A. Sýkora [-] - P. Firášek [-] , I. Cimmer [-] , O. Tešnar [-] (7. L. Adámek [-] ) , S. Fabisz [-] , M. Škuta [-] , D. Charvát [-] , F. Bridling [-] , O. Pytlík [-] , K. Surovec [-] , J. Kačer [-]

TJ Slovan Ostrava
D. Kubala [-] - M. Trávníček [-] (46. L. Ciesarik [-] ) , D. Trunkát [-] , P. Cirkl [-] , M. Brinzik [-] (46. J. Paulovič [-] ) , D. Oleš [-] , T. Bagi [-] , M. Videnka [-] , M. Taritsa [-] , D. Valder [-] , M. Kubinec [-]

ŽK: 55. M. Videnka , 88. L. Ciesarik , 90. J. Paulovič .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠIPLÁK Jan - NĚMEC Jaroslav, BREZOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Jiří Lavický
Tip experta: výhra domácích

Za mne derby kola. Asi nejzajímavější zápas. Surovec vs. Olesz. Stará Bělá má dobře poskládaný kádr, Slovan musí zabrat. Ale co se ke mně doneslo, tak Stará Bělá hraje hodně rychlý fotbal, což by mohlo dělat problém trošku starší defenzívě Slovanu. Neprohra Staré Bělé by se nabízela. Ale pokud si mám vsadit, tak to Bělá doma ukope za tři body. Jednička.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích