Šenov v domácím hájemství nejtěsnějším rozdílem zdolal Michálkovice


Branky


8

Šenov doma nejhubenějším vítězstvím, kterého jde v evropské kopané dosáhnout, přemohli soupeře, nováčka z ostravské části Michálkovice 1:0. Utkání jedinou brankou rozhodl domácí středopolař Burkert, jenž se tak stal nepostradatelným vítězem ve sběru prvních tří bodů pro svůj mateřský tým v probíhající sezoně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání bylo soubojové, jeden gól v první půli rozhodl o osudu

Utkání se samo o sobě muselo líbit všem 44 divákům, jež zavítali do Šenova na sobotní klání svého milovaného klubu s nováčkem letošní soutěže, Michálkovicemi. Utkání se převážně neslo v bojovném duchu a k vidění bylo spousta tvrdých soubojů a osobních střetů nejen na půli hřiště, nýbrž také v při ofenzivních akcích v bezprostřední blízkosti obou pokutových území. Domácí se dostávali do příležitostí, ze kterých branky obyčejně padají, ale v rozhodující fázi jim buď míč sjel z kopaček nebo neseřídili přesně mířidla a jejich projektily více či méně výrazněji míjely prostor mezi třemi tyčemi hájenými brankáři soupeře. V 16. minutě se ale přece jen urodilo na domácí straně, když se prosadil sváteční střelec domácího výběru Burkert. Výstavní dělovkou protrhl hráz za brankářem hostí. Kluci taky mohli oslavit vítězství na městském jarmarku, protože celebrovat bylo rozhodně co.

Utkání už další branky nepřineslo

Druhá půle už se nesla v podstatě ve znamení pečlivého bránění ze strany domácího týmu v touze udržet nesmírně vypracované vítězství, zatím tedy stále průběžného charakteru. Prešovský beton se ovšem nekonal a Šenovští se nesnížili k hraní tzv. "zanďoura". Stále se totiž tlačili do útoku, i když jejich nemastné, neslané přechodové útoky pozbývali potřebné fotbalové kvality. Michálkovičtí hráli na nováčka velmi sympaticky. Jejich hra disponovali kýženými fotbalovými parametry a několikrát nebezpečně zahrozili po pohlednch kombinačních akcích a přímočarých přihrávkách s nezištnými náběhy zakončujícíích plejerů do finálních fází. Žel pro ně, pokaždé narazili na připraveného Pilcha, který se v tomto utkání skutečně vyznamenával a michálkovičtí šutéři z něj nedobrovolně udělali muže zápasu, možná i kola. Šenov si tedy připisuje do kolonky bodů tučnou trojku, Michálkovice i přes dynamické a statečné pojetí herního stylu odjíždějí bez bodu. Oba týmy ale ukázaly, že do přeboru patří a výkonnostně se zápas od zápasu zlepšují.



Ohlasy k zápasu


SK Šenov
Petr Klimša, trenér Šenova: V druhé půli se hra výrazně přiostřila, což mělo za následek několik zranění. Hra byla tímto faktem rozkouskovaná, ale i tak to byl na pohled zajímavý zápas kdy na konci jsme byli šťastnější a zaslouženě 3 body zůstaly doma. Toto vítězství jsme pak oslavili na Šenovském jarmarku.

FC SLAVIA Michálkovice
Jiří Lavický, trenér Michálkovic: Když jsme viděli nominaci rozhodčích na zápas, tak jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého. Asistent Svatonský rasisticky urážel minulý rok našeho hráče a teď nám to vrátil se vším všudy. Zápas to nebyl moc pohledný, ale bojovný, někdy až vyhrocený. Neřekl bych, že by byli domácí lepší, ale měli větší vůli po vítězství.



Počet diváků: 44. Rozhodčí: HUSER David - SVATONSKÝ Zdeněk, SKLENAŘÍK Ivo.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Matěj Chovanec
Tip experta: výhra domácích

Výhra domácích.
Šenov je doma nebezpečný a těžce se u nich hraje, tudíž opět věřím domácímu mužstvu.

Tip: výhra hostů