D. Oleš 28. (p.)
1:7
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2023 16:00

4.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slabý či zkorumpovaný rozhodčí Kvak popravil Slovan. Sudí z leknutí hrál s Václavovicemi a měl by přijít o licenci


Branky


28. D. Oleš (p.) - 44. R. Kozel , 63. Z. Bednář , 75. P. Pojezdala , 78. F. Desať , 81. J. Kopel , 83. J. Kopel , 88. J. Stavinoha
8

Fotbalisté Václavovic přejeli ve venkovním utkání Slovanisty, mající svou domovskou základnu pod Hulváckým kopcem. Nejstarší klub v Ostravě tak zaváhal i podruhé za sebou a po předchozím šestigólovém přídělu schytal tentokrát ještě o branku více, a za rámeček si tak nedá ani druhý zápas v nové sezoně. Soupeři ale velkou měrou pomohl chybující rozhodčí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Okleštěná sestava domácím nepřidala, rozhodčí Kvak prokázal, že je pulec mezi rozhodčími

Do zápasu nastoupil ostravský Slovan v poměrně osekaném personálním deficitu, protože je stále srpen a mnoho hráčského materiálu stále dovolenkuje nebo po ní relaxuje, či se na ni dokonce ještě chystá. Soupiska domácích rovněž připomíná lazaret a k utkání se vinou zranění nemohlo dostavit přibližně pět hráčů zvyklých hrát v základní sestavě. Překvapivě však pro domácí byla první půle poměrně vyrovnanou partií, což bylo pozitivní zjištění a Slovanisté jej kvitovali s pokornou vděčností a slibnými nadějnými vyhlídkami směrem do minut budoucích. Častokrát měli dokonce na kopačkách více míč a zdaleka ne sporadicky si vynucovali územní převahu a zle nedobře zatápěli hostujícímu výběru, který byl amaterskými bookmakery pasován na papírového favorita. Václavovice se v první části hry zmohli pohříchu pouze na nakopávané balóny, s nimiž si ale kompaktně zformovoaná defenzivní linie černobílých vždy dokázala bez větších problémů poradit. Domácí se dokonce dostali do vedení, když se jim naskytla vítaná příležitost k rozehrávce z puntíku pokutového území, tedy jim byla odpískána penalta. K míči se postavil už tradiční exekutor Oleš, jehož špatně kopnutou penaltu ale brankář zvládl brilantně zneškodnit. Míč ale vyrazil jen ke stejnému hráči, jemuž už nečinilo větších problému složit úspěšně reperát z tradiční fotbalové disciplíny a dopravit míč na druhý pokus do zívající bány brankáře hostí. Poté se měl dle přímého účastníka zápasu, brankáře Sleczky, ze hry pakovat jeden z václavovických fotbalistů, jehož nevybíravý zákrok, respektive bylo jich po dubu prvního dějství hned několik, doslova volaly po tom, aby byl jejich autor stažen ze hřiště a bez prodlení odejit do sprch, kde by mu horkou hlavu svlažila studená sprcha. Hráčem, o kterém je řeč, je nositelem čísla 18 a jména Murgaš. Rozhodčí Kvak měl však pro jeho hru pokaždé neomluvitelné pochopení a zmíněný několikanásobný provinilec skončil v konečném součtu pouze s jednou žlutou kartou, se kterou, jak je všeobecně známo, fotbal dohrávat lze. Patákové a další tedy jen tak jednoduše z našich hřišť nezmízí. Žlutou kartou rozhodčí Kvak tasil za zákrok, kdy šel Murgaš jasně zvednutou nohou s kolíky na úroveň kolene jednoho ze Slovanistů. Kdyby postižený hráč duchapřítomně neuskočil, vysloužil by si zcela jistě žádanku na rentgen do nedalekých Fifejd. Arogantní ozhodčí Kvak všemi nasadil korunu po skončení první půle. Svoji příšernou minelu přišel přiznat o poločasové přestávce domácímu mančaftu, když vybraným jedincům domácího výběru sdělil, že pochybil, postupoval nesprávně a místo žluté karty měla následovat bezprostředně karta červená. Vlastní obžaloba sebe sama tedy byla na světě. Ještě před poločasem se domácím hráčům nepodařilo odvrátit nakopávaný míč a draví hostující hráči se ocitli samotni před Sleczkou. Jeden z nich poslal míč za jeho záda a vrátil tak hosty do hry.

75. minuta znamenala zlom

Po změně strany měli více ze hry hosté, ale pořád se nedokázali vypořádat s obranou hráčů v pruhovaných dresech. Pokaždé se jednalo o platonickou snahu, jejíž závěry měly pokaždé nesprávné či špatné řešení. Vše se změnilo v 75. minutě, kdy nejprve tutovou šanci Václavovic bravurně zlikvidoval gólman Sleczka, ale při zákroku se nepříjemně zranil a roztrhl si kůži na obličeji. Z důvodu krvácející rány musel být ošetřen a vystřídán. Na jeho místo se tedy vydal náhradní gólman, nerozcvičený, nepřipravený a ze zcela pochopitelných důvodů notně zaskočený svojí novou, nečekanou misí. Netrvalo dlouho a alternující brankář kapituloval po rohovém kopu, po němž se domácí mužstvo nadobro sesypalo. Poté do jejich brány padal jeden gól za druhým a výsledkem byl depakl, který ale neopdovídal průběhu hry. Jestli má doma arbitr Kvak nějaké zrcadlo, neměl by se na něj nějakou dobu dívat. Slušný člověk by to přinejmenším neudělal.



Ohlasy k zápasu


TJ Slovan Ostrava
František Sleczka, brankářská jednička: Po třetím gólu jsem střídal, zbytek branek jsem ani neviděl. Nechci se vymlouvat na rozhodčího, ale pískal špatně.




Sestavy


TJ Slovan Ostrava
- F. Sleczka [-] , L. Ciesarik [-] , D. Oleš [-] , T. Bagi [-] , M. Videnka [-] , M. Šmahlík [-] , M. Taritsa [-] , L. Šimík [-] , D. Valder [-] , M. Kubinec [-] , T. Vráždil [-]

TJ SOKOL Václavovice
J. Tomis [-] - M. Svěnčík [-] , Z. Bednář [-] (46. J. Kopel [-] ) , J. Murgaš [-] , J. Stavinoha [-] , F. Lajčok [-] (46. F. Desať [-] ) , O. Habernal [-] , R. Kozel [-] , P. Pojezdala [-] , A. Langer [-] , J. Berta [-]

ŽK: 5. L. Šimík , 22. T. Vráždil , 28. L. Ciesarik , 36. M. Videnka - 16. R. Kozel , 32. J. Berta , 34. J. Murgaš , 54. J. Kopel .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: KVAK Antonín - MIOLLA Marco, BREZOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Matěj Chovanec
Tip experta: výhra hostů

Výhra hostů.
Za mě májí Václavky lepší tým a mnohem nebezpečnější útok.

Tip: výhra hostů