Béčko Staré Bělé v ofenzivním festivalu přestřílelo Šenov, nováček má první tři body


8

Starou Bělou na fotbalové mapě najdou toho času asi jen ti neinformovanější fotbaloví labužníci. Přesto se klub z geograficky zanedbatelného kouta statutárního města Ostravy stal přes noc známý, minimálně v katastrálním území slezské metropole. Stará Bělá B si po povedeném výkonu smlsla na Šenovu, jenž v ofenzivním vystoupení obou týmů nakonec podlehl domácím fotbalistům. Ti si za svůj vstup mezi elitnější celky zaslouží absolutorium a větší návštěvnost do příštích domácích fotbalových klání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Válec jménem Stará Bělá

Úsvit časomíry počítající odehrané minuty se musela snad nadobro zbláznit. Plejeři béčka Staré Bělé si ještě ani pořádně nestihli osahat prostředí vyšší soutěže a soupeř už prohrával o dvě branky. Sedmička je šťastným číslem, a Šenovanům při odehrání tohoto počtu minut muselo být po těle neskutečně blaze. Uběhlo totiž teprve sedm minut a Bělá už drtila soupeře rozdílem dvou branek. Domácí překvapivě kvalitně kombinovali mezi sebou, trvale tlačili soupeře na jejich polovině a nezřídkakdy se osmělili ke střelám ze střední vzdálenosti,  nečekaně nikterak nepostrádající gólové parametry vzhledem ke kontextu soutěže, jež oba celky hrají.

Gólostroj se po změně stran vymkl z hřídele. Diváci si přišli na své

Hosté jako polití živou vodou vtrhli do druhého dějství s myšlenkou nesoucí velkou pravdu, a sice že není co ztratit. A tak hosté otevřeli stavidla a hráli víceméně vabank. Po změně stran do zhruba 50. minuty se domácí točili jako částice na urychlovači ve švýcarském CERNu, ale obětaví borci z velkých závarů a skrumáží pokaždé vyvázli bez ztráty kytičky a ubráněné megašance jim vlévaly do žil touhu vzít si zase zápas zpět do svého držení, do svých rukou. Ještě předtím ovšem museli čelit vysoce rizikové příležitosti ze strany hostů, kterým byla přisouzena standardní situace z luxusní vzdálenosti, která, pokud ve svých řadách šikovného exekutora, znamená téměř jistě branku. Šenované ale obrovskou šancí pohrdli, neproměnili a udeřilo na druhé straně. Do šenovské branky se trefil benjamínek  Cimmer, prezentujícím se dravým únikem před svým umístěným zakončením. Pro mladého ostrostřelce už to byl druhý zásah v tomto parném odpoledni. Šenov ale neskládal zbraně a po dlouhém nákopu se opět prosadil a zase z toho byl kontaktní gól. A potom, že se historie neopakuje, tady na to dějinná epocha potřebovala necelou půl hodinu čistého hracího času bez započítání poločasové přestávky.  Bělá ale po inkasované brance zapnula, jak už je u ní typické, na vyšší převodový stupeň, možná, že pro Šenovany to evokovalo převodovku automatickou, a dalšími dvěma slepenými zásahy odskočila svému soupeři na zdánlivě hrozivý rozdíl třech branek. Naivní byl ale ten, který se domníval, že je vymalováno. Chyba lávky. Šenov je rázovitý kraj a jeho hráči mají pro strach uděláno. Netrvalo tedy dlouho a v průběžném ukazateli skóre svítil stav 5:4. Stačila nějaká šmudla, šťastný odraz a Šenov si mohl z Bělé odvézt bod za remízu 5:5, ale tak se věci dít neměly. V samém závěru upláchli všem Benko a Malík a po jejich nevyžádané návštěvě v rajónu Šenovských se celkový úhrn gólů domácích čutálistů rozrostl na konečný půltucet. Bělá vyhrála 6:4 a ukázala, že může prohánět i silné celky s v rámci tabulky. Za zmínku ještě stojí výtečný výkon šenovského Klimši, který vstřelil hattrick.



Ohlasy k zápasu


FK Stará Bělá B
Ondřej Pytlík, trenér Staré Bělé: Klobouk dolů před oběma týmy za to, jak se dokázali poprat s neskutečným vedrem a přítomní diváci viděli solidní zápas. Smekám také před mladým Ivošem, který se v mužích teprve rozehrává a hned byl pro hosty asi největší hrozbou. Pro tyhle mladé kluky, kterých mám v týmu více je konfrontace se silovými hráči, kteří dnes za Šenov nastoupili důležitá škola. Hosté mě mile potěšili, že i když po celý zápas tahali za kratší konec, pořád chtěli hrát, pořád chtěli něco s výsledkem udělat. Přestože v posledních minutách občas vzpláli emoce, což je pochopitelné, když se hosté dostali na dostřel jediné branky, nesl se celý zápas v duchu fair play, za což chci také oběma týmům poděkovat, občas to v těchto soutěžích bývá zbytečně vyhrocené.

SK Šenov
Petr Klimša, trenér Šenova: Musím uznat, že soupeř je opravdu kvalitní.



Počet diváků: 99. Rozhodčí: SAJDOK Jaromír - FRÝBORT Robert, BREZOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Milan Páleník
Tip experta: výhra hostů

Nováček nebude mít šanci při konfrontaci se stabilním účastníkem soutěže Šenovem.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích