3:2p.
(1:2)
26. M. Popiolek (p.)
30. J. Malúš
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 16:30

3.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Úmorné vedro přiválo Hrušovu vítězství za dva body


Branky


20. D. Kozel , 64. F. Dubnický - 26. M. Popiolek (p.) , 30. J. Malúš
8

Hrušovští vstoupili do nové sezony ostravského přeboru ve velkém stylu. Hned na úvod podzimní části oloupili Pustkovec o dva body a možná se dá předčasně a velmi opatrně hovořit o tom, že by Hrušov mohl v následujícím ligovém ročníku pomýšlet na mnohem vyšší mety, než jak tomu bylo ještě pár měsíců nazpět v minulé sezoně. Neřkuli, že by se mohlo jednat o černého koně čerstvě rozběhlé desetičlenné ligy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Počasí hrálo proti domácím, pro naopak hrály tři letní posily

První polovina zápasu přinesla poměrně váznoucí kombinaci v týmech na obou stranách škvárové hrací plochy. Hosté umně využívali individuálních chyb domácích hráčů, jenž tak soupeři z osmého ostravského obvodu umožňovali dostávat se zadarmo do slibných brankových příležitostí. Ve dvacáté minutě se ovšem v Moravské ostravě ukázalo, jak moc důležité bylo, že přes letní přestupové okno udrželi v minulém soutěžním ročníku nesmírně produktivního Kozla. Byl to právě zmíněný hráč, který svým typickým způsobem poslal domácí do jednobrankového vedení a otevřel gólový účet domácích pro ročníkový cyklus. Celá situace vznikla po důrazném odzbrojení jednoho z hostujících hráčů anticipujícím Kozlem. Autor úvodní trefy poté předvedl osobitý majetnický syndrom směrem na míč, který už nikomu nepůjčil, aby posléze samostatnou akci v podání jednoho muže zakončil nechytatelnou střelou levou nohou mimo dosah brankáře Stárka. To bylo na dlouhou dobu naposledy, kdy byli domácí fotbalisté ve fotbalovém slova smyslu na hřišti vidět. Aktovky se totiž chopili hostující hráči, kteří dvěma góly otočili nepříznivý stav utkání na svoji stranu a ujali se po aktivním pojetí hry zaslouženého vedení. Do listiny střelců se zapsali  ještě do konce prvního dějství v následujícím pořadí - Popiolek, Malúš.

Další obrat ve skóre, domácí si došli pro vítězství v nervydrásajícím dramatu

Druhou půli začali lépe domácí, jež stupňovali tlak a pouštěli se do ofenzivních výpadů ve snaze vyrovnat stav, se kterým rozhodně nemohli být spokojení, navíc proti poslednímu mužstvu posledního ligového ročníku. V 64. minutě se tak konečně dočkali kýženého vyrovnání, když se krásnou, táhlou střelou prosadil z třiceti metrů junior Dubnický. Branka byla výstavní a mít nižší soutěže nějakou anketu o gól kola, s největší pravděpodobností hraničící téměř s jistotou by se střelec radoval z jejího vítězství. Zbytek zápasu už se domácím borcům lepila na kopačky kromě vyprahlé škváry rovněž smůla, a to poměrně velká. Nastřelili totiž břevno a pět minut před koncem také tyč, když se před hostujícím brankářem objevil zcela osamocený hráč domácího Hrušova. Mač dospěl až do pokutových kopů a ty jsou jedna velká loterie. Šťastnějším celkem se nakonec stala Jiskra, jejíž gólman Kadura zastavil dvěma bravurními zákroky pustkovecké exekutory. Stal se tak hrdinou utkání. Pustkovec si odváží v autokaru bod, dva body si naopak připisuje domácí Hrušov.



Ohlasy k zápasu


Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
Břetislav Jiřičný, trenér Hrušova: Za výhru a bod navíc jsme neskonale rádi. Škoda, že jsme po vedoucím gólu ztratili koncentraci, ale nakonec vše dopadlo dobře. Příště chceme bodově navázat.

TJ Sokol Pustkovec
Zdeněk Nováček, hrající vedoucí mužstva: Z prvního utkání máme dobrý pocit. Měli jsme tam vyhrát, bohužel se neudálo.



Sestavy


Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
M. Kadura [-] - D. Kozel [-] (46. F. Kadura [-] ) , N. Horváth [-] , P. Čonka [-] , F. Dubnický [-] , F. Dubnický [-] , V. Kotsovskyi [-] , J. Muržin [-] , J. Kotlář [-] , J. Hurta [-] , J. Mrázek [-]

TJ Sokol Pustkovec
J. Stárek [-] - J. Vyhlídal [-] , M. Mroček [-] - D. Soukup [-] , D. Křížek [-] - J. Klvaňa [-] , M. Jurásek [-] , J. Kisztner [-] , D. Polek [-] , M. Popiolek [-] , J. Malúš [-]

ŽK: 28. J. Mrázek , 75. F. Kadura , 76. F. Dubnický - 44. M. Mroček .
Počet diváků: 20. Rozhodčí: NĚMEC Martin - SAJDOK Jaromír, POPOVSKÝ Zbyněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Milan Páleník
Tip experta: výhra domácích

Hrušov doma při ročníkové premiéře vyprovodí Pustkovec zpět domů bez bodového zisku. Domácí začnou vítězně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích