Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 16:30

3.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Staronový účastník soutěže doma přehrál Dolní Lhotu


Branky


8

Michálkovice se ještě v letošním kalendářním roce v polovině rozehrané soutěže musely odebrat z městského přeboru, neboť nedisponovaly dostatečným hráčským materiálem. Lidské zdroje se ale před právě načatou sezonou podařilo najít, riziko dalšího možného odstoupení zažehnat a Michálkovice se po vítězství nad loňským překvapením z Dolní Lhoty koupou pod vodopádem staronováčkovské euforie.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nehrál se žádný šlágr, přesto diváci byly svědky šesti branek

Samotný zápas nepřinesl nepřeberný nášup pohledného fotbalu a labužník nižších soutěží tuzemské kopané nezažil něco, o čem by nutně musel psát v opojné zdravici domů. Malé nasazení hráčů hájících barvy hostů byl zárodkem pro tříbodovou kořist znovunalezených Michálkovic, pyšnících se po půlroční odmlce opět příslušností mezi elitou přeboru ve třetím největším republikovém městě. Dominantním, mimofotbalovým faktorem byly zcela jistě nesnesitelně vysoké teploty, hodící se spíše k účelům vodních radovánek než k zavítání na rozpálené tribuny a chytání bronzu do očí pálícího slunce, znemožňujícího plnohodnotnou koncentraci na dění na hrací ploše. Michálkovice daly Lhotě lekci z produktivity, jelikož proměnily většinu ze svých gólových šancí, připravených po kombinační hře nabuzených čutálistů, hrajících bez bázně a hany. Na vyložené brankové příležitosti by snad Lhota i klidně mohla zvítězit, ale základním pravidlem je trefit ve finální fázi útočné akce prostor mezi třemi tyčemi, a to se Dolnolhotským podařilo pouze dvakrát. Zoufale málo na to, kolik měli jasných šancí volajících po proměnění. Strážce domácí svatyně rovněž dobře četl hru a zamezoval tak nebezpečným situacím ve svém trestném území častokrát už v zárodku rozvíjející se přechodové fáze. Lhota v první půli zemřela na slabý důraz při bránění standardních situací domácích, technicky dobře vybavených exekutorů. První půle skončila dílčím vásledkem 3:1, když úspěšnými gólovými řešiteli na straně domácí Slávie byli nositelé následujících jmen - Masnica, Jareckýa Románek. Poslední jmenovaný dával už na pohodlných 3:0 pro hosty, ovšem těsně před poločasovým hvizdem zkorigoval za hosty na hratelnější rozdíl dvou branek Rostislav Bubík. Poslední střelec první části hry se tak postaral o potenciál otevřené partie směrem k druhému poločasu.

Lhota po poločase zabrala, ale bylo příliš pozdě

Na pažit nastoupil do druhé půle vyměněný tým a Dolní Lhota byla skoro k nepoznání. Plně převzala otěže utkání a pasivnější Michálkovice zatlačila hluboko do na vlastní polovinu hřiště. Vytvářela si zajímavé střelecké pozice a nejednou nebezpečně ohrozila domácí branku střelou ze střední a větší vzdálenosti, kterých je pohříchu málo i v nejvyšší tuzemské soutěži. Trestem za lehkovážné nehlídání zadních obranných vrátek jí byl štempl v podobě branky na 4:2. Jiří Lavický připravil svoje mužstvo skvěle na vstup do soutěže, kterou ještě před necelým rokem důvěrně znalo. Michálkovičtí působí svěže a pokud si do budoucích zápasů udrží taktickou připravenost a proaktivní herní přístup, mohou být každopádně příjemným oživením ligy a obávanou červenobílou štikou v rybníčku tlustostěnných sumců.



Ohlasy k zápasu


FC SLAVIA Michálkovice
Jiří Lavický, trenér Michálkovic: Po nevydařeném memoriálu byla na klucích vidět velká chuť se předvést před domácím publikem. S výsledkem jsem spokojený, ale co mne těší ještě víc, je touha po vítězství a sebeobětování se pro tým. 4 kluci zápas pro zranění nedohráli. Opravdu jsem byl mile překvapen.

TJ Sokol Dolní Lhota
Tomáš Czolko, kapitán Dolní Lhoty: Hned ze začátku jsme se dopouštěli spousty chyb, ze kterých jsme dostali brzký gól. Chyběla nám kontrola nad balónem, ztráceli jsme balóny v útočné polovině hřiště. Rozhodčí se přikláněl na stranu domácích. Domácí, ale celkově více chtěli vyhrát zápas. V druhém poločase jsme na hřiště vlítli, ale po brzkém kontaktním gólů nám již domácí, kteří se stáhli do obrany, nic nepovolili.



Sestavy


FC SLAVIA Michálkovice
T. Homola [-] - J. Mikala [-] , J. Holeczy [-] , R. Slončík [-] , T. Janírek [-] - L. Surmaj [-] , V. Bystroň [-] , F. Hlaváč [-] , J. Jarecký [-] - D. Románek [-] (80. J. Remiš [-] ) , L. Masnica [-] -

TJ Sokol Dolní Lhota
P. Braun [-] - R. Bubík [-] , D. Blanar [-] , I. Lutso [-] , V. Kubíček [-] , O. Klapuch [-] , S. Čech [-] , P. Bubík [-] , J. Zeman [-] , T. Czolko [-] , J. Bedry [-]

ŽK: 85. L. Masnica - 2. T. Czolko .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: LEŠKO Martin - ZÁVADSKÝ Kamil, LANGER Vlastislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Milan Páleník
Tip experta: remíza

Tady těžko předvídat. Celky se rozejdou bez bez vítěze, smírně. Vychází mi plichta.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích