Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2023 17:30

4.kolo, Zlínský | Kroměříž | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Přestřelka v Žeranovicích


Branky


3

Předehrávka 4. kola nabídla v utkání Žeranovic s hosty ze Žalkovic 7 gólů

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný první poločas

Od začátku utkání byli domácí více na míči a vytvořili si i několik slibných šancí, ale díky skvěle organizované obraně je hráči Žalkovic nepustili do jasné gólovky, ze které by mohli domácí udeřit. Naopak hosté ze Žalkovic se čím dál více a více dostávali do útoku a ve 30. minutě se po levé straně dostal do dobré pozice Filip Strnad, kterému se nabídl volný Martin Janečka a ten nekompromisně zavěsil pod břevno. Hosté tak vedli 1:0, to se však rychle změnilo a po dvou minutách šli hosté již do dvoubrankového vedení po chybné rozehrávce domácích, kdy se k míči dostal Vojtěch Němčík a ten střelou pod víko navýšil náskok svého týmu na 2:0. Hosté byli při chuti a tlačili se do dalších šancí, ale to se jim vymstilo a domácí dokázali ve 45. minutě zásluhou Zdeňka Zimčíka snížit na 1:2.

Přišlo srovnání, hosté si však nenechali tři body vzít

Domácí vletěli na hřiště po změně stran plní chutě hrát a hned v 50. minutě se jim povedlo zásluhou gólu Ladislava Zakopala srovnat na 2:2. V 53. minutě šli ale hosté opět do vedení. Po přímém kopu se k míči dostal nehlídaný Radek Pala a zvýšil na 3:2 pro hosty ze Žalkovic. Hned 2 minuty na to byl vyslán sám na brankáře domácích kapitán Žalkovic Martin Janečka a svým druhým gólem v zápase dostal svůj tým do vedení znovu o dva góly. Domácí se po tomto gólu snažili reagovat střídáními, do hry posílali i dorostence, ale povedlo se jim vytěžit už jen snížení na 4:3 v 68. minutě zásluhou Jiřího Menšíka, který poslal křižnou střelu na zadní tyč a gólman na ni nedosáhl. Domácí tlačili až do konce, ale vyrovnat se jim nepovedlo a tak si hosté odváží do Žalkovic první body v této sezóně.



Ohlasy k zápasu


Žeranovice
Pavel Sklenář (vedoucí týmu): Zápas proti soupeři, se kterým jsme nedávno prohráli vysoko v poháru, jsme začali dobře: do vyložených šancí se postupně dostali Šuba, Zámorský a Zakopal, ani jeden z nich ale nedokázal dostat míč do branky. Naproti tomu hosté hned svou první šanci využili, když dorážkou skóroval kapitán Žalkovic Janečka. A bohužel hned vzápětí po chybě v obraně hosté zvýšili na 2 : 0. Tento gól je uklidnil a až do konce poločasu kontrolovali hru. Avšak v poslední minutě první půle se nejlépe v šestnáctce Žalkovic zorientoval Zimčík a snížil na 1 : 2. Mezitím musel kvůli zranění odstoupit Petr Hasala. Další vynucená střídání přišla o přestávce, kdy ze hry museli odstoupit David Hubík a Radek Sumec. Přesto ale náš oslabený tým začal druhý poločas dobře a Zakopal dokázal vyrovnat na 2 : 2. Jenomže vyrovnaný stav nevydržel dlouho, hned o 5 minut později přišel nešťastný odraz míče od našeho hráče na zapomenutého útočníka hostů za obranou, takže se o ofsajd nejednalo, a Pala střelou k tyči sám proti našemu gólmanovi nezaváhal. A stejná situace se opakovala o 2 minuty později, když tentokrát si na kolmou přihrávku za obranu naběhl kapitán Janečka a zvýšil opět na dvougólový rozdíl. Naši hráči se ale nevzdali, i nadále proti zkušenému týmu Žalkovic v čele s Hynkem Netopilem, který si kdysi v dresu Mysločovic zahrál pohár i proti pražské Spartě, bojovali a dokázali snížit Menšíkem na 3 : 4. Posledních 20 minut hráči Žalkovic potom už jen hlídali výsledek, hru se jim podařilo rozkouskovat a do žádné větší šance naše hráče nepustili. O výsledku utkání tak pravděpodobně rozhodly naše neproměněné šance na začátku prvního poločasu.

Sokol Žalkovice
Ján Horký (vedoucí týmu): Favorizovaní domácí zahájili zápas náporem, ale naše obrana organizovaná skvěle hrajícím Tomášem Netopilem útoky bez potíží odvracela. Postupně se hra vyrovnala a začali jsme se prosazovat i v útoku. V 26. minutě zahrál domácí hráč ve velkém vápně rukou, rozhodčí nejdříve odpískal pokutový kop, který vzápětí odvolal. Naši kluci se tímto nenechali deprimovat a ve 30. minutě po rychlé akci z levé strany po ose Mrázek, Strnad zakončil nekompromisně pod břevno Martin Janečka. Domácí byli tímto zaskočeni a za dvě minuty po jejich chybné rozehrávce se dostal k míči Vojta Němčík na hranici šestnáctky a střelou pod víko zvýšil na 2:0. Naši kluci pokračovali v odvážné hře a do poločasu měli ještě další šance, které nedokázali proměnit a domácí nás za to potrestali gólem do šatny, který vstřelil Zdeněk Zimčík. Druhý poločas začali domácí tak jak první ukončili, náporem, který dokázal využít v 50. minutě zkušený Zakopal a vyrovnal na 2:2. Náš tým se však ze studené sprchy vyrovnání brzy oklepal a vytrvale se snažil útočit. V 53. minutě po rozehrávce přímého kopu se k odraženému míči dostal nehlídaný Radek Pala a skóroval na 3:2. Za další dvě minuty dostal s chutí hrající Martin Janečka míč do běhu a své sólo zakončil svým druhým gólem v utkání. Domácí se snažili oživit svůj výkon nasazováním dorostenců a v jejich převaha začala nabírat na intenzitě. V 68. minutě jejich tlak vyústil ve třetí branku, kterou vstřelil Jiří Menšík křižnou střelou na zadní tyč. Naši kluci posílili obranou fázi a jen stěží odvraceli nápor domácích a jen ojediněle vyráželi do rychlých protiútoků, které však již branku nepřinesli. Utkání se dohrávalo v nervózní atmosféře po některých sporných rozhodnutích rozhodčího. Těsné vítězství se nám však povedlo uhájit a získali jsme první body v sezóně.



Sestavy


Žeranovice
A. Bakalík [-] - B. Šuba [-] , L. Zakopal [-] , Z. Zimčík [-] , M. Hasala [-] , M. Říhák [-] , P. Zámorský [-] , J. Menšík [-] , D. Hubík [-] (46. T. Košina [-] ) , R. Sumec [-] (46. J. Málek [-] ) , P. Hasala [-] (35. L. Chaloupek [-] )

Sokol Žalkovice
R. Krejčí [-] - V. Němčík [-] (65. D. Otáhalík [-] ) , F. Strnad [-] , T. Netopil [-] , H. Netopil [-] (73. T. Janečka [-] ) , V. Pospíšil [-] (89. M. Škopík [-] ) , M. Mrázek [-] , Š. Kojetský [-] , M. Janečka [-] , M. Nesrsta [-] , R. Pala [-]

ŽK: 62. A. Bakalík - 40. V. Pospíšil , 62. R. Pala .
Hráči zápasu: L. Zakopal - M. Janečka , T. Netopil .
Počet diváků: 121. Rozhodčí: ZÁVOJSKÝ Oldřich - CHYTIL Lukáš, MUCHA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích






Tabulka Z Skóre B
1 Rymice 18 54:27 38
2 FK Lubná 1959 16 63:26 38
3 Žeranovice 17 50:33 36
4 TJ Sokol Němčice 17 55:36 32
5 FC Morkovice B 16 57:36 28
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Martin Ančinec 27
2 Marek Měrka 24
3 Milan Roubalík 18
4 Petr Zámorský 13
5 Radim Darebníček 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 49 58,3% 0
2 Libor Adamik 46 53,5% 0
3 Lenka Vaculíková 41 44,6% 0
4 Jiří Klik 33 48,5% 0
5 Pavel Kouřil 32 50,8% 0
Zobrazit celou tabulku