Lipovec díky hattricku Heberta zvítězil v Doubravici


Branky


23. T. Vach (p.) , 53. R. Dovrtěl , 60. T. Vach - 9. F. Hebert , 36. D. Maňoušek (vl.) , 47. F. Hebert , 65. F. Hebert
12

Před utkáním bylo jasné, že se utkala mužstva, která již nechtějí ztrácet žádné body a chtějí si zajistit svá „bezpečná“ místa v tabulce. Lipovečtí výhru s ohledem na postavení v tabulce potřebovali, doubravičtí očekávali, že se jim opět na domácí půdě podaří s Lipovcem bodovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Maňoušek se prosadil do vlastní brány

Do utkání lépe vstoupili hosté, dařila se jim kombinační hra a dostávali domácí pod tlak a vytvářeli si brankové příležitosti. První velkou šanci měl v 7. minutě lipovecký M. Zouhar, který se v pokutovém území dostal k odraženému míči a radost ze vstřelení gólu mu pokazil domácí golman J. Podloucký. Snaha hostujícího týmu vstřelit branku se proměnila ve skutečnost v 9. minutě, kdy hostující F. Hebert z poza velkého vápna technickou střelou na zadní tyč obstřelil obránce a nedal domácímu brankáři šanci – 0:1. Po vstřelení branky se hra vyrovnala a byli to domácí, kteří chtěli nepříznivý stav zvrátit. Vytvořili si několik šancí a hrozili ze standardních situací. Hostující obranu zaměstnávali především domácí T. Vach a R. Dovrtěl. První jmenovaný neuspěl se svými střeleckými pokusy. Nejprve jeho střelu uvnitř velkého vápna hostující golman P. Sedlák vyrazil na tyč a následně míč skryl ve své náruči. Další hodně nebezpečnou střelu z 25 metrů mířící přímo do horního růžku branky opět na poslední chvíli vyrazil hostující golman na rohový kop. Domácí se nevzdávali a v 23. minutě při průniku R. Dovrtěla došlo ke kontaktu s hostujícím obráncem ve velkém vápně. Proti vůli hostů rozhodčí neváhal a nařídil pokutový kop, který jistě proměnil T. Vach – 1:1. Pak opět otěže utkání převzali hosté. Při jedné slibně se rozvíjející akci centroval hostující P. Kučera míč do velkého vápna a domácí hráč D. Maňoušek jej nešťastně ve snaze odehrát na roh kopl do vlastní brány – 1:2. Za tohoto výsledku se oba celky odebraly do kabin k poločasové přestávce.

Hebert rozhodl hattrickem

Druhý poločas opět začali lépe hosté, kdy hned ve 47. minutě se po kombinační akci dostal do šance D. Zouhar, ten ji nevyužil, ale odražený míč doputoval k F. Hebertovi, který v koncovce zachoval klidnou hlavu a uklidil míč do domácí branky – 1:3.  Domácí nebyli s nepříznivým stavem spokojeni a hrozili jak z protiútoků, tak standardních situací. V 53. minutě se ujala střela domácího útočníka R. Dovrtěla – 2:3. Pak se šance přelévaly ze strany na stranu, ale byli to opět domácí, kterým se díky standardním situacím podařilo vytvořit závar ve velkém vápně lipoveckého mužstva. Hostující tým nedůrazným odkopem umožnil domácím další centr do velkého vápna a v 60. minutě nikým nehlídaný T. Vach hlavičkoval míč do sítě - 3:3. Pokračovalo se v bojovném fotbale a oba týmy chtěly získat plný počet bodů a byli to opět hosté, kterým se podařilo zvrátit skóre. V 65. minutě se ve skrumáži hráčů v domácím malém vápně nejlépe zorientoval F. Hebert a pohotová dorážka levou nohou si našla cestu až do domácí branky – 3:4, čímž dovršil svůj hattrick v utkání. Domácí i hosté dále pokračovali ve snaze změnit skóre utkání. Za domácí lze zmínit pokusy T. Vacha a trestný kop M. Jelínka. Za hostující tým byly velmi nadějné průniky a následné šance M. Zouhara a D. Zouhara. Ale ani jeden z pokusů obou týmů už skóre utkání nezměnil. V poslední minutě nastavení utkání je třeba ocenit gesto fair play domácího kapitána O. Holomka, který se přiznal k teči míče. Domácí tím přišli o autového vhazování v blízkosti hostující branky a ztratili tak poslední možnost na změnu skóre utkání.



Ohlasy k zápasu



SK Sokol Lipovec
Michal Zouhar (hráč): Od začátku podzimní části se nám stále nedařilo najít optimální sestavu se zapojením nových hráčů a nedařil se nám hrát fotbal, na který byli fanoušci od nás zvyklí. Toto utkání nám vyšlo, dostali jsme klid na kopačky a hráli více kombinační fotbal. Stále nás může mrzet neproměňování šancí a také to, že po vlastních chybách dostáváme na lipovecké mužstvo nezvykle hodně branek. To zapříčinilo také vyrovnání skóre na 3:3. Díky rostoucí formě F. Heberta, který vstřelil hattrick, a zákrokům P. Sedláka, který nás podržel v důležitých momentech tohoto utkání, se radujeme, dle mého názoru, ze zaslouženého vítězství.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: STRIA Jiří - CÁPAL Roman, BRACH Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Ťoupek

Expert: Michal Lahodný
Tip experta: remíza

Lipovec bude remizovat

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů