2:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.09.2023 18:00

7.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Umělá světla oslnila lídra soutěže


Branky


15

Páteční předehrávka 7.kola Okresního přeboru Pardubice mezi holickým béčkem a Spartakem Sezemice měla všechny atributy zápasu, ve kterém jde o špičku tabulky. Návštěva dvou stovek příznivců, vyhecovaná atmosféra na hřišti i v hledišti, pěkné góly a akce fotbalistů. Holice uštědřily lídrovi soutěže první porážku sezóny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólová smršť

Než v Holicích rozhodčí Rázek poprvé písknul do píšťalky, proběhla malá domácí oslava. Kulaté výročí narození slavili dva čtyřicátníci - Tomáš Velinský a Jakub Černý, Prvně jmenovaný odehrál v roli kapitána celý zápas se symbolickým dresem s číslem 40 a nutno říct, že vzhledem ke konečnému výsledku, se oslavy vydařily.

Oba týmy nastoupily v "plné palbě" a dvě stovky přítomných se těšily na souboj týmů, které aspirují na boj o titul. Početná kolonie fanoušků Sezemic s napětím očekávala, zda a v jakém množství se rozšíří sbírka letošních přesných zásahů kanonýra Radka Bukače.

První poločas přinesl vyrovnaný boj se spoustou šancí na obou stranách. Ofenzívy předčily defenzívy. Bohužel pro hosty v jejich obraně bylo těch oken příliš mnoho a Holice trestaly sebemenší prohřešek.

Poprvé již v 5.minutě, kdy chybnou rozehrávku zachytil Kovařík. Jeho tvrdou střelu zprava Báča pouze vyrazil do míst, kde byl první pohotový Kopřiva - 1:0.

Brzký gól mohl zamávat se sebevědomím Sezemic, nestalo se tak i díky rychlému šťastnému vyrovnání. 

Ve 12.minutě založil rychlý kontr Karel, posunul na Bukače a ten vyslal na Kroutila střelu, která se chytat rozhodně dala - 1:1. 

Po zápase k tomu domácí gólman sebekriticky doplnil:"První gól určitě nemám čisté svědomí. Střela mezi nohama obránce, pozdě jsem reagoval a popravdě ani netuším, proč jsem to neměl. Asi špatná koncentrace."

Vyrovnávací dárek uklidnění nepřinesl. K nervózní atmosféře přispěly i nepřesvědčivé verdikty rozhodčího Rázka, které rozčilovaly zejména hostující fanoušky. 

Gólovou smršť první dvacetiminutovky završila další chyba defenzívy hostů, kteří tak dlouho otáleli s odkopem míče z vlastní šestnáctky, až jim dal Krpata branku na 2:1.

Holice hrozily permanentně, každý jejich pobyt ve vápně Sezemic hrozil průšvihem jako třeba ve 30.minutě, když se zcela osamocený Kopřiva ocitl před Báčou, špatně ale střelu trefil a brankář míč u tyče zkrotil. 

Trenér Dubovči se jen marně rozčiloval: "Mluvte spolu, si tam prohlížíte kopačky akorát!"

Do konce poločasu Sezemice přidaly na aktivitě s jasnou snahou vyrovnat. Některé akce byly velmi pohledné, například ve 37.minutě kdy Kmetík vyslal zleva do běhu Vykoukala. Tomu ale vzal střelu na poslední chvíli z kopaček Jakub Tláskal.

Největší tutovku měl pak ve 40.minutě hostující Ševeček, který se po individuální akci středem prodral sám před Kroutila. Ten ale výborně vyběhl a odčinil svůj hřích z úvodu utkání.

Báča držel naděje

Druhý poločas se hrál již za umělého osvětlení. Hosté vlétli na hřiště s velkou touhou něco se stavem udělat, ovšem po úvodní velké šanci, která skončila nad domácí bránou, se již do dalších příliš nedostávali. Obrana Holic fungovala výborně, naopak finální přihrávka hostů nikoli.

Domácím se hrálo takticky výborně. Vedli o gól a čekali na smrtící brejky, zejména když na hřiště přišel v 69.minutě rychlík Vodák, jehož kombinace s Kovaříkem a Tláskalem  volaly po zvýšení náskoku.

Hrdinou Sezemic v tu chvíli byl Lukáš Báča, který vychytal dvakrát Kovaříka a jednou Tláskala v jasných šancích. O gól si říkaly i střely Machatého a Kopřivy ze střední vzdálenosti, které jen těsně minuly branku.

V 88.minutě dostal balón do běhu Vodák a v přečíslení vyzval ke skórování Kovaříka. Opět však čaroval brankář Sezemic. Ten dělal doslova nemožné, aby držel naděje svého klubu na zisk alespoň bodu. 

A opravdu! Domácí mohli v 90.minutě o své vedení přijít a spálené šance je tak mohly dost mrzet. Agilní Karel vlétl do rozehrávky Holic, posunul míč na Bukače. Ten nechal odjet obránce a tváří v tvář Kroutilovi? Nedal... Povzdechnutí sezemických fandů bylo slyšet snad až do Pardubic.

Dramatický, závěrečný okamžik očima domácího brankáře: "V poslední minutě byl Bukač v gólové situaci, ale četl jsem jeho zakončení správně na přední tyč. Leda kdyby to trefil úplně pod břevno, tak bych to neměl."

Sezemice zůstávají i přes porážku v čele soutěže, musejí ale čekat, jak dopadne utkání Pardubiček s Titanicem Srch. Kdo vyhraje toto utkání, půjde totiž do čela.

Holické béčko se cenným vítězstvím přiblížilo k těm nejlepším.

 



Ohlasy k zápasu


SK Holice B
Ondřej Kroutil, brankář: "Hrozně rád hraju doma pod umělým osvětlením, zápas ve skvělé atmosféře jsem si moc užíval. Taková utkání v Holicích miluju!"

TJ Spartak Sezemice
Roman Dubovči, trenér: "Z výsledku ale zejména z našeho výkonu jsem těžce zklamán, zápas jsme totálně nezvládli hlavou, nechali jsme se rozhodit důraznou hrou domácích, která byla v mnoha případech za hranou bez patřičné odezvy. K rozhodčímu se vůbec nebudu vyjadřovat. Prohráli jsme, protože jsme udělali nepochopitelné chyby a sami jsme některou z našich jasných šancí neproměnili. Gratuluji domácím k výhře."



Sestavy


SK Holice B
O. Kroutil [-] - D. Valenta [-] , J. Tláskal [-] , V. Klasovitý [-] , J. Krpata [-] , A. Kovařík [-] (90. D. Kudrna [-] ) , T. Kopřiva [-] , R. Machatý [-] , P. Kopa [-] , J. Velinský [-] (69. P. Vodák [-] ) , T. Velinský [-]

TJ Spartak Sezemice
L. Báča [-] - Z. Lába [-] (46. V. Tláskal [-] ) , R. Bukač [-] , P. Kmetík [-] (87. T. Horák [-] ) , T. Vykoukal [-] , V. Karel [-] , L. Vach [-] , V. Ševeček [-] (80. M. Jiroušek [-] ) , A. Blažek [-] , P. Reinberg [-] , P. Sušil [-] (80. D. Markl [-] )

ŽK: 9. J. Velinský , 17. T. Kopřiva , 91. D. Valenta - 67. P. Kmetík .
Počet diváků: 222. Rozhodčí: RÁZEK Stanislav - KLAMTA Petr, ŠVÁB Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: remíza

Filip Hlaváček

Expert: Zdeněk Nývlt
Tip experta: výhra domácích

To je zápas, na který se asi všichni příznivci okresu těší. Náš tým, ať hrajeme v jakékoli sestavě, tak všichni říkají, že bychom měli vyhrát. Je to potěšující. Teď bychom se měli sejít v hodně dobré sestavě a věřím v bodový zisk. Recept, jak ubránit Radka Bukače, prozradím až v pátek po zápase!

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů