0:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2023 17:00

2.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kříž trestal Rohoznici za nezvládnuté standardky


Branky


6

Úvodní kolo okresního přeboru svedlo dohromady dva týmy, které sázejí především na pevnou obranu - Rohoznice hostila Mikulovice. Brankové hody se čekat nedalo a ani nepřišly. Bylo to o tom, kdo dá první gól a to se povedlo v 51.minutě kanonýru hostů Jakubu Křížovi. Trest přišel po nezvládnuté obraně rohového kopu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas bez branek, ale s šancemi

Hosté z Mikulovic dorazili prakticky v nejsilnějším složení, jejich rázný trenér jim zřejmě naplánoval dovolenou na červenec. Naproti tomu domácí Rohoznice se ještě vzpamatovávala z odchodu produktivního Gočaltovského do Újezdu a zkoušela zapracovat do základu několik nadějných posil - Petránka, Říhu, Pipka. 

Ačkoli v první půli 57 přítomných fanoušků branku nevidělo, o šance a zajímavé situace nouze nebyla. Hned v 9.minutě po zblokované střele pohotově pálil Pipek, brankář Těšínský ovšem jeho střelu reflexivně nohou vyrazil. Domácí se tlačili na dostřel mikulovické brány, byli aktivnější, ovšem prim hrály obrany.

Ve 20.minutě měli domácí výhodu přímého kopu z velmi nebezpečné vzdálenosti, ovšem střelu mířící mimo dosah Těšínského vyhlavičkoval jeden z obránců.

Poplach musely obrany obou týmů vyhlašovat prakticky při každém rohu, jako třeba ve 32.minutě, kdy měl na hlavě úvodní branku hostující stoper Křivka.

Právě pasáž po 30 odehraných minutách svědčila Mikulovicím. Největší šancí pak byla rychlá výměna balónu ve 34.minutě. Plesinger vyslal do křídla Štěpána, ten ale mířil pouze mimo tyče podél vyběhnuvšího Zahradníka.

Brankář Rohoznice pak skvěle zasáhl ve 37.minutě, kdy vyškrábl nad břevno hlavičku Křivky.

Rozhodla standardka

Zatímco v první půli obrany ani brankáři nechybovali, hned v úvodu druhého poločasu se domácím stala osudnou špatně ubraněná standardní situace - roh v 51.minutě. Kanonýr hostů Kříž nekompromisně trestal hlavou - 0:1.

V tu chvíli bylo pro hosty jednobrankové vedení ideální pro jejich taktiku rychlých brejků, na svou šanci tak číhali rychlí a ofenzivně ladění Nováček, Plesinger a Kříž.

Rohoznice hrála aktivně a dřela, snaha alespoň vyrovnat byla očividná. Bohužel tato snaha končila na nepřesné finální přihrávce či zpracování. Co nezachytila obranná čtveřice, jistil výborný Těšínský.

Přesto se domácí mohli v 67.minutě radovat. Kapitán Skoupý podnikl odvážný výpad dopředu a skvěle načasoval přihrávku za obranu na nabíhajícího Říhu. Ten zvolil lob, bohužel nedostatečný a Těšínský míč zachytil.

Více vyložených šancí si už domácí nevytvořili, naopak v 79.minutě musel Zahradník likvidovat nebezpečnou střelu Kříže.

Planá převaha byla domácím k ničemu, navíc závěr byl dosti nervózní. Po kontaktu mezi brankářem Rohoznice a střídajícím Dufkem došlo ke strkanici, do které se až příliš aktivně zapojili domácí Ovečka se Skoupým. Ovečka byl hodně rád a možná i překvapen, že vyfasoval pouze žlutou kartu, jinak odehrál velmi dobrý zápas.

V dlouhém nastavení pečetil výhru Mikulovic ještě jedním gólem Kříž, a jak jinak, než ze standardky (volný kop).

 



Ohlasy k zápasu


Sokol Rohoznice
Vlastimil Halbich, předseda klubu: "V prvních minutách zápasu jsme byli jasně lepší, ale neproměnili jsme šance nebo nás vychytal gólman. Postupně se hra vyrovnala. Rozhodly dvě standardky a nepohlídání kanonýra Kříže."

SK-1.FC Mikulovice
Jakub Kříž, záložník a autor obou gólů: "Vyrovnané utkání bez větších šancí, prim hrály obrany. A vyzdvihnout musím našeho brankáře Těšínského!"



Sestavy


Sokol Rohoznice
M. Zahradník [-] - Š. Pipek [-] (72. M. Mlynka [-] ) , J. Říha [-] , K. Ovečka [-] , P. Zezulák [-] , V. Malinský [-] , F. Petránek [-] (72. J. Buchta [-] ) , M. Křenek [-] , J. Štěpánek [-] , P. Šmaha [-] (82. O. Metelka [-] ) , J. Skoupý [-]

SK-1.FC Mikulovice
O. Těšínský [-] , F. Červenka [-] - P. Nováček [-] , J. Plesinger [-] (90. M. Karlík [-] ) , J. Kříž [-] , T. Karlík ml. [-] (93. J. Dynter [-] ) , P. Štěpán [-] , J. Hyxa [-] , J. Vencl [-] , L. Křivka [-] (79. K. Dufek [-] ) , V. Novotný [-] (71. V. Bříza [-] )

ŽK: 29. P. Šmaha , 90. K. Ovečka - 5. L. Křivka , 20. T. Karlík ml. , 40. P. Štěpán , 90. K. Dufek .
Počet diváků: 57. Rozhodčí: RÁZEK Stanislav - PEMČÁK Róbert, RÁZEK Šimon.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích