3:2
(1:1)
43. V. Beránek (p.)
65. P. Majer
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2023 14:00

13.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Losiná přetlačila Svéradice, zápas přinesl dva sporné pokutové kopy


Branky


40. T. Hrach (p.) , 71. M. Šindelář , 74. T. Hrach - 43. V. Beránek (p.) , 65. P. Majer
14

Losiná zvítězila ve 13. kole nad Svéradicemi 3-2. Nepříliš pohledné utkání začali lépe domácí, kteří šli ve 40. minutě do vedení. Hosté ale ještě do konce prvního poločasu srovnali a v 65. minutě otočil skóre Majer. Domácí si však vzali během tří minut vedení zpět a poslední zápas podzimu dovedli do úspěšného konce. Losiná okupuje po první půlce sezóny desáté místo, Svéradice jsou s devíti body poslední. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sporné pokutové kopy na obou stranách

Poslední zápas podzimu se hrál na těžkém podmáčeném terénu, což samozřejmě předznamenalo nepříliš pohledný fotbal. Tento předpoklad se v úvodních minutách potvrdil. Ani jednomu z mužstev se nedařila smysluplnější kombinace, Losiná byla herně o trochu lepší, ale s vyloženými šancemi to zase takové terno nebylo. Svéradice se trochu zatáhly a spoléhaly na pevnou defenzivu, zároveň spíše vyčkávaly, co vlastně soupeř předvede. Fotbalové trápení rozsekly dva sporné pokutové kopy. Nejdříve byl na hranici velkého vápna faulován jeden z domácích hráčů. I když se zdálo, že byl zastaven ještě před pokutovým územím, tak rozhodčí neváhal a pískl do píšťalky (VAR bohužel nebyl k dispozici). Domácí kanonýr Hrach potvrdil pověst zabijáka a penaltu s ledovým klidem proměnil. O tři minuty později přišla kompenzace na druhé straně, a to rovněž v podobě pokutového kopu. Zákrok ovšem penaltově také moc nevypadal, což přiznal v pozápasovém rozhovoru i hostující trenér Plass. K balónu se tentokrát postavil velezkušený Beránek a potvrdil, že se v podobných situacích mýlí jen zřídka. První poločas tedy skončil, tam kde začal - nerozhodným stavem. 

Losiná otočila zápas během tří minut

Druhý poločas začali lépe hosté, kteří se naplno dostali do zápasu a svou aktivitu brzy využili. V 65. minutě se připomněl ve formě hrající Majer, který přesným zakončením poslal Svéradice do vedení. V dalších minutách si ještě hostující tým vypracoval dvě velmi slibné příležitosti, ale skóre nenavýšil. Domácí tyto rozhodující momenty přežili bez újmy a poté přišla smrtící tříminutovka. Nejdříve v 71. minutě minutě vyrovnal M. Šindelář a v 74. minutě na něj se štěstím navázal Hrach, jehož tečovaná střela zapadla do branky a vrátila Losiné vedení. Do konce utkání už se na hřišti nic podstatného nestalo, a tak si domácí dokráčeli pro čtvrtou výhru v sezóně. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Losiná
Rudolf Spörl, trenér: Bohužel dnes se nehrálo moc pohledné utkání. V první půli jsme asi byli herně o něco lepší, vytvořili jsme si pár náznaků šancí, ale celkově jsme toho moc nepředvedli. Soupeř hrál více zataženě a se svou fotbalovou kvalitou na tom byl podobně jako my. Ve 40. minutě byl faulován náš hráč na hranici pokutového území a rozhodčí pískl penaltu, kterou jsme vzápětí proměnili. O tři minuty později však sudí přisoudil pokutový kop i soupeři a ten rovněž nezaváhal. O přestávce jsme si něco řekli, ale do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře. Po nedorozumění v obraně jsme v 65. minutě inkasovali druhý gól. Poté si soupeř vypracoval ještě dvě dobré příležitosti ke vstřelení branky, které naštěstí neproměnil. To nás trochu probralo a začali jsme opět hrát. Během tří minut jsme dokázali otočit zápas, i když je pravda, že při gólu na 3-2 jsme měli i notnou dávku štěstí. Teď následuje dlouhá pauza, kterou určitě všichni uvítáme, jelikož v posledních zápasech jsme rozhodně nepodávali bůhvíjaké výkony. Jarní část soutěže máme pravidelně lepší a doufám, že to potvrdíme i v letošní sezóně.

FK Svéradice
Petr Plass, trenér: Zápasu určitě nepřidal na kvalitě špatný terén, na kterém se jen obtížně dalo kombinovat. V prvním poločase byla hra poměrně vyrovnaná. Dle mého názoru se neměla kopat ani jedna penalta, první zákrok byl ještě před vápnem a náš pokutový kop už byla spíše kompenzace ze strany rozhodčího. V druhém poločase jsme zlepšili výkon a po zásluze jsme šli do vedení, nicméně poté jsme si nechali zcela nesmyslně dát dva góly a soupeř si vzal vedení zpět. Je to samozřejmě škoda, protože jsme utkání měli dobře rozehrané, ale místo toho, abychom se uklidnili a hráli zodpovědně, tak jsme již poněkolikáté v této sezóně zbytečně chybovali. Přesto bych chtěl kluky pochválit, všichni bojovali, snažili se, na body to ovšem dnes opět nestačilo.



Sestavy


TJ Sokol Losiná
M. Albl [-] - M. Šindelář [-] , M. Gavora [-] (49. P. Tančouz [-] ) , R. Spörl [-] , D. Šlais [-] (79. D. Matulka [-] ) , T. Hrach [-] , M. Bajer [-] , M. Bodanský [-] , L. Šindelář [-] , J. Votípka [-] , M. Pešek [-] (77. T. Pech [-] )

FK Svéradice
M. Soukup [-] - R. Kába [-] , V. Beránek [-] , J. Vonášek [-] , F. Prokopius [-] (74. M. Klas [-] ) , P. Majer [-] , V. Brůha [-] , V. Červený [-] , M. Doležal [-] , T. Lávička [-] , P. Mičkal [-]

ŽK: 42. P. Mičkal .
Hráči zápasu: T. Hrach .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: KRAUZ Jan - GUBIŠ Jaroslav (N), DUŠEK Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2023 09:53
Funkcionář, Trenér, Předseda klubu - TJ Pfeifer Chanovice | Plzeňský | Klatovy

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2023 08:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2023 22:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2023 13:36

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Jan Keňo
Tip experta: výhra domácích

Záleží, jak se domácí tým sejde. Na druhou stranu ani Svéradice nejsou kompletní a v utkání budou tahat za kratší konec.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů