Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2023 14:00

12.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby mezi Mochtínem a Klatovy dopadlo nerozhodně


17

Mochtín remizoval ve 12. kole s Klatovy 2-2. Domácí prokázali v prvním poločase efektivitu v zakončení a po 45 minutách vedli 2-0. Po přestávce však hosté převzali otěže utkání a během pěti minut dokázali vyrovnat. V závěru se mohly prosadit oba týmy, ale diváci už se dalšího gólu nedočkali. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas pro domácí

Úvodní minuty se nesly ve znamení přesné a rychlé kombinace na straně Klatov. Hosté více drželi balón, ale do zakončení se dostávali jen zřídka. Opačná situace panovala u domácích hráčů, kteří byli hned v úvodu několikrát blízko gólu. Nejdříve mířil ve skluzu jen těsně vedle Dolejš a poté stejný hráč nastřelil z hranice vápna tyč. Ve 14. minutě už se skóre měnilo. Mochtín se prezentoval pohlednou týmovou kombinací, kterou gólově zakončil Jaroslav Pretzelmayer. Klatovy sice prohrávaly, ale i v dalších minutách byly více na míči a lépe kombinovaly, ve finální fázi se jim ovšem stále nedařilo. Ve 25. minutě zahrozili znovu domácí, konkrétně Kapusta, jehož střela z 20 metrů lízla břevno. O tři minuty později se v pokutovém území dostal k balónu Šafránek a přesnou střelou zvýšil na 2-0. Hosté si v prvních 45 minutách nevytvořili ani jednu vyloženou šanci, a tak se šlo do šaten za dvoubrankového vedení domácího týmu.

Klatovy během 5 minut vyrovnaly

Druhý poločas odstartoval velkou aktivitou hostujícího celku. Mochtínu značně ubývaly síly a jeho hráči se postupem času hodně zatáhli. Klatovy výborně kombinovaly a snižující branka visela ve vzduchu. Na domácí straně se několika výbornými zákroky vyznamenal Prokop, jenž dlouhou dobu držel čisté konto. V 72. minutě byl však krátký na krásnou střelu zpoza vápna, kterou vyprodukoval Kolerus - 2:1. V 77. minutě se navíc podobným zakončením uvedl hostující Barborka a rázem bylo vyrovnáno. Poslední desetiminutovka přinesla šance na obou stranách, a vyhrát tak nakonec mohly oba týmy. Nicméně další branky už se diváci nedočkali a derby mezi Mochtínem a Klatovy dopadlo nerozhodně. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Mochtín
Jaroslav Cihlář, trenér: Řekl bych, že dnešní remíza je pro oba týmy zcela zasloužená. Zápas jsme začali dobře a odměnou nám bylo dvoubrankového vedení. Hosté sice byli více na míči, ale v prvních 45 minutách si prakticky nevypracovali vyloženou šanci. Po přestávce však Klatovy měly převahu a ve všech směrech nás přehrávaly, což nakonec vedlo k dvěma brankám v naší síti. Závěr zápasu už byl zase vyrovnaný a rozhodnout mohla obě mužstva. Musím pochválit zejména výkon našeho brankáře, který nás několikrát fantasticky podržel a díky němuž jsme neobdrželi další góly. Jinak si myslím, že derby proběhlo v naprostém klidu, bez zbytečných emocí, karet a celé utkání bylo velmi férově vedeno na obě strany.

SK Klatovy 1898 B
Lukáš Urs, hráč: Do Mochtína jsme jeli v celkovém počtu 12 hráčů, kdy navíc několik hráčů nebylo stoprocentně fit. Nicméně i Mochtínu chybělo několik opor základní sestavy. První poločas z naší strany nebyl dobrý a po našich chybách soupeř dvakrát udeřil. O poločase jsme si k dosavadnímu vývoji něco řekli a do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem lépe. Soupeře jsme přehrávali a bylo otázkou času, kdy se nám podaří vstřelit branku. Po jedné z akcí napřáhl za vápnem Pepa Kolerus a krásnou střelou snížil na 1:2. O několik minut později napravil svou chybu z prvního poločasu Mates Barborka a rázem z toho byl remízový stav. Pár minut před koncem jsme měli ještě velikou šanci, kdy ale Ondra Mareš ze strany neprostřelil domácího brankáře. Chci poděkovat našemu týmu, že i po poločasovém výsledku 0:2 jsme se dokázali zvednout a zápas vyrovnat. Výsledek 2:2 je za mě spravedlivý.



Sestavy


TJ Sokol Mochtín
D. Prokop [-] - R. Smolík [-] , J. Čeleda [-] , D. Höfler [-] (38. L. Potužník [-] ) , D. Gajdušek [-] , J. Pretzelmayer [-] , J. Šafránek [-] , S. Strejc [-] (66. M. Kapusta [-] ) , J. Bejvl [-] , J. Dolejš [-] , J. Lysek [-]

SK Klatovy 1898 B
J. Herman [-] - J. Pretzelmayer [-] , L. Urs [-] , Z. Cibulka [-] , M. Bluďovský [-] , O. Mareš [-] , L. Šlechta [-] (67. Z. Kotáb [-] ) , B. Valeš [-] , M. Barborka [-] , J. Kolerus [-] , J. Šťastný [-]

ŽK: 69. J. Kolerus , 76. O. Mareš , 78. M. Barborka .
Hráči zápasu: D. Prokop - Z. Cibulka .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: SLABÝ Otto - KRAUZ Jan, CHEJLAVA Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Radek Farný
Tip experta: výhra domácích

Mochtín potřebuje odčinit dva prohrané zápasy za sebou a myslím, že se mu to tentokrát povede.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 23:05

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 14:10

Tip: výhra hostů