P. Majer 7.
V. Beránek 19. (p.)
R. Kába 49.
3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2023 14:00

12.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svéradice porazily trápící se Starý Plzenec, kaňkou na domácím vítězství bylo nepříjemné zranění kapitána Makovce


Branky


7. P. Majer , 19. V. Beránek (p.) , 49. R. Kába - 89. J. Vlček
17

Svéradice porazily ve 12. kole Starý Plzenec 3-1. Domácí tak oslavili druhé vítězství v sezóně, ale stále zůstávají s devíti body na posledním místě. Hostující tým je v posledních týdnech z formy a odešel poražen již ze čtvrtého zápasu za sebou. Oslavy výhry Svéradic narušilo zranění kapitána Stanislava Makovce, který musel být se zlomeninou nohy převezen do nemocnice. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas ovládly Svéradice, kapitán Makovec musel být se zlomeninou odvezen do nemocnice

Diváci se určitě měli před zápasem na co těšit, jelikož šlo o souboj týmů, které v současné chvíli bojují o přežití v B. třídě. Úvodní minuty vyzněly lépe pro domácí. Majer si v 7. minutě krásným způsobem navedl balón do ideální pozice a přesnou střelou k tyči překonal brankáře - 1:0. V 19. minutě byl v pokutovém území faulován domácí Beránek a rozhodčí okamžitě pískl penaltu. K té se postavil sám faulovaný a bez problému ji proměnil. Ve 24. minutě nastal nepříjemný moment, domácí kapitán Makovec se v plné rychlosti srazil s protihráčem a bohužel si ze souboje odnesl zlomenou nohu. Následné ošetřování a příjezd záchranné služby přerušil utkání na 25 minut. V druhé polovině prvního poločasu si oba týmy vypracovaly několik zajímavých příležitostí, ale ani jeden z nich se nedokázal prosadit. 

Červená karta na obou stranách, hosté pouze snížili

Úvod druhého poločasu začali opět lépe domácí. Hned ve 49. minutě zvýšil na 3-0 Kába. Po třetím gólu Svéradic nebyla hra už tak pohledná, obě mužstva trochu znervózněla a v několika soubojích se hráči zbytečně dohrávali. V 76. minutě to s agresivitou přehnali Majer a P. Brejcha. Oba fotbalisté dostali žlutou kartou, ale jelikož hostující útočník už jednu měl, tak musel zamířit do sprch. O tři minuty později ho však domácí záložník Majer napodobil a počet hráčů na hřišti se znovu vyrovnal. Nepříliš fotbalový závěr utkání nakonec přinesl branku. V 89. minutě využil dobrého postavení hostující Vlček a přesným zakončením snížil na konečných 3-1. 



Ohlasy k zápasu


FK Svéradice
Petr Plass, trenér: Věděli jsme, že se soupeři v posledních týdnech nevedlo, a tak jsme šli do zápasu s jasným cílem - získat tři body. Utkání jsme začali výborně a v 7. minutě jsme vstřelili první branku. Druhý gól přišel vzápětí, když jsme využili velkou příležitost v podobě pokutového kopu. Následně bohužel došlo k vážnému zranění našeho kapitána Standy Makovce, který musel být odvezen do nemocnice se zlomeninou nohy. Kvůli této nepříjemné situaci se nehrálo cca 25 minut. Poté jsme ještě měli do konce prvního poločasu několik zajímavých příležitostí, které jsme ale v branku nepřetavili. Soupeř rovněž několikrát zahrozil, k vyložené šanci se však nedostal. Po přestávce už utkání nemělo takovou kvalitu. Hned v úvodu jsme přidali třetí branku a poté jsme si třígólový náskok hlídali. V poslední desetiminutovce došlo k vyloučení na obou stranách a závěr byl zbytečně nervózní. Hostům se nakonec podařilo snížit, ale na našem vítězství už to nic nezměnilo.




Sestavy


FK Svéradice
M. Soukup [-] - J. Vonášek [-] , R. Kába [-] , V. Beránek [-] , S. Makovec [-] (24. M. Klas [-] ) , A. Vachuška [-] , F. Prokopius [-] (46. T. Lávička [-] ) , P. Majer [-] , V. Červený [-] , M. Doležal [-] , P. Mičkal [-]

SK Starý Plzenec
V. Děkanovský [-] - V. Brejcha [-] , M. Košťál [-] , A. Hodek [-] (46. M. Bláha [-] ) , M. Sommer [-] , J. Vlček [-] , P. Menšík [-] , T. Kašperák [-] , M. Pícka [-] , T. Brejcha [-] , P. Brejcha [-]

ŽK: 53. M. Klas , 76. P. Majer - 55. V. Brejcha , 70. P. Brejcha . ČK: 79. P. Majer - 76. P. Brejcha .
Počet diváků: 125. Rozhodčí: Šlauf Jiří - PETRŽELKA František, LOJÍK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Keňo

Expert: Radek Farný
Tip experta: remíza

Myslím si, že utkání bude velmi vyrovnané a body se rozdělí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 14:10

Tip: výhra domácích