2:1
(2:0)
62. R. Rous
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2023 10:30

10.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby mezi Spáleným Poříčím a Blovicemi dopadlo lépe pro domácí. Rozhodčí vyloučil v závěru zápasu tři hostující hráče


Branky


5. J. Byron , 22. J. Byron - 62. R. Rous
15

Spálené Poříčí vyhrálo v 10. kole nad Blovicemi 2-1. Domácí odstartovali derby výborně a po 22 minutách vedli 2-0. Po přestávce byla větší aktivita na straně hostujícího týmu. Ten dokázal snížit v 62. minutě, kdy se trefil R. Rous. Blovice se v závěru zápasu hnaly za vyrovnáním, ale jejich naděje byly definitivně pohřbeny vyloučením hned tří hráčů. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas zvládlo lépe Spálené Poříčí

Vydatná rosa na hrací ploše, ostré podzimní slunce a výkop v 10:30. Jak se hned v úvodu ukázalo, i takové nevinné atributy mohou hostitelé využít a mohou stát na počátku úspěchu domácí celku. Blovice věděly, že tenhle zápasu bude mít nádech derby, ale věřily si, že zápas zvládnou. Již ve 4´se hosté tlačili do šance, domácí faulovali, ale nařízený přímý kop provedl Radek Rous mizerně. Za minutu se situace opakovala, ale na druhé straně. Následný přímý kop byl již zahrán daleko nebezpečněji, brankář Rojík vysoký balón ve vzduchu netrefil, míč propadl do klubka hráčů, kde se nejlépe orientoval poříčský Byron a zblízka proměnil, 1:0. V 18´ si ve vlastní šestnáctce nešikovně zahrával s míčem domácí brankář Varga, míč mu vypíchl Honza Rous, ale jeho lob skončil na břevně. V 19´ minutě domácí mohli přidat další gól, když z vlastní branky vykopl míč obránce Malý. Mělo to být varování pro zkoprnělé hosty, ale asi malé, poněvadž ve 22´ zahrávali umě rohový kop, na který nejlépe zareagoval opět Byron, jenž osamocen v malém vápně hlavičkoval do branky, 2:0. I tento gól šel na vrub brankáře Rojíka, ale obě situace chybně vyhodnotili všichni bránící hráči. Zhruba od 30´ se však domácí trochu nečekaně zatáhli, občas jejich hra představovala legendární „Prešovský beton“, sem tam překvapili v náznaku rychlého brejku, a především uměli velice dobře zahrávat trestné kopy, to byla jejich největší zbraň. V 36´ hosté ukázali, že i do tak postavené obrany lze proniknout. Michal Štětina ukázkově převzal v rychlosti na polovině hřiště dlouhý pas, posunul přihrávkou balón k lajně, kde si jej našel mladík Břicháček, ten potáhl a nacentroval polovysoký balón do vápna. Na zadní zavíral kapitán Honza Rous, ten však na prudký centr nedosáhl a míč skončil v autu. Od té doby byli Blovičtí iniciativnější, přestali hrát vzadu ustrašeně a brankář Rojík byl opět sebevědomá postava týmu. Další podobný průnik, ale s vlastním zakončením, provedl tentokrát Břicháček, branku však minul. 

Blovice se hnaly za vyrovnáním, ale na body to nakonec nestačilo

V 62´ se hosté konečně dočkali a předvedli nejhezčí akci zápasu. Na vlastní polovině míč vybojoval čerstvý bek Ivanov, poslal přihrávku na střed k Honzovi Rousovi, ten ji sklepl do křídla dalšímu novému hráči Merhautovi, ten potáhl po lajně a ukázkově z plného běhu přesně nacentroval na hlavu Radka Rouse, 2:1. V 74´ zahrál přímý kop Radek Rous, tentokrát se mu kop vyvedl, avšak brankář Varga se štěstím vytěsnil balón nad branku. Hosté cítili šanci na zvrat, ale nakonec v závěru obdrželi trochu podivné 3 červené karty, které veškerou snahu pohřbily. Rozhodčí rozdával karty na obě strany, hráči je nedostali za nějaké hrubé porušení a všichni cítili křivdu, poněvadž výklad pravidel může být z pozice některých arbitrů velice ohebný. Krom prohry hostů to byla další kaňka sobotního dopoledne, kde plichta by byla asi spravedlivější pro oba mančafty. Slunce však tentokrát svítilo pro šťastnější domácí celek.

 

Autor reportu: Luboš Horvát



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Spálené Poříčí
Luděk Tupý, vedoucí mužstva: Do zápasu jsme vstoupili aktivně a zaslouženě jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Nutno dodat, že jsme měli i další šance, které jsme bohužel neproměnili a tím pádem mohl být poločasový náskok výrazně vyšší. Po přestávce jsme nezopakovali výkon z prvního poločasu, hráli jsme hodně pasivně, čehož soupeř využil a v 62. minutě snížil. Závěr utkání byl zbytečně nervózní, my jsme si těsný náskok už pohlídali a derby jsme dovedli k vítěznému konci.

TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát, asistent trenéra: Neměli jsme dobrý den, dokonce ani příroda nám nepřála, někteří naši hráči, a nejen oni, zvolili špatné obutí, klouzali po hřišti, jako by měli brusle. Domácí také dobře věděli, proč mají zvolit na začátku východní stranu hřiště. Dostali jsme během 20 minut dva laciné góly, neuhlídali jsme 2 standardky. Po prvních 30 minutách soupeř zvadl, my jsme poté sice byli lepší na balónu, ale jen po soupeřovo vápno a v koncovce jsme byli jaloví, proto se nám podařilo dát jen jednu branku. Potřebovali bychom pro takové situace bijce ve vápně, bohužel Romelu Lukaku ještě hraje v Římě a Italové jej nechtějí prodat. V závěru jsme vyfasovali ještě 3 červené karty, dle mého názoru neprávem, víceméně jsme se dostali do verbálního konfliktu z rozhodčím, ale těžko lze nad tím dále polemizovat. Po příjezdu do Blovic nám navíc jeden z kluků zkolaboval, odvezla jej „Rychlá“ a dosud leží na „Jipce“, kde je na pozorování. Věřím, že vše nakonec dobře dopadne, to je v tuto chvíli pro mě i pro zbytek mančaftu to nejdůležitější.



Sestavy


TJ Sokol Spálené Poříčí
L. Varga [-] - O. Homolka [-] , J. Karas [-] (70. M. Ferenc [-] ) , S. Hefert [-] - J. Tupý [-] , T. Vaidiš [-] , V. Fiala [-] , P. Byron [-] , J. Byron [-] - J. Šefl [-] , R. Šlejska [-] (70. M. Krňoul [-] )

TJ Sokol Blovice
J. Rojík [-] - P. Malý [-] (60. Š. Merhaut [-] ) , M. Štětina [-] , R. Kolář [-] , M. Kurach [-] (46. I. Ivanov [-] ) - L. Břicháček [-] , D. Tříska [-] , R. Rous [-] , J. Polívka [-] - M. Štětina [-] , J. Rous [-] -

ŽK: 53. P. Byron , 73. O. Homolka , 78. J. Šefl - 9. D. Tříska , 42. M. Štětina , 69. M. Štětina , 80. V. Chalupa , 85. J. Rous , 91. I. Ivanov , 94. L. Břicháček . ČK: 80. D. Tříska , 80. V. Chalupa , 92. J. Rous .
Hráči zápasu: J. Byron .
Počet diváků: 230. Rozhodčí: Kraus Jan - RUBÁŠ Jakub, RUDA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 20:33

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 17:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 15:17

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 15:04

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 07:58

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 15:52

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 11:38

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 10:30
Jan Keňo

Expert: Antonín Štěpán
Tip experta: remíza

Skoro sousedi v tabulce, tabulka doma/venku vyrovnaná, tipuji remízu.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 18:51

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 15:00

Tip: remíza