S. Makovec 15. (vl.)
M. Toman 23. (p.)
J. Sláma 43.
3:1
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2023 16:00

9.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Švihov stále v čele soutěže, výhra proti posledním Svéradicím se však nerodila lehce


Branky


15. S. Makovec (vl.) , 23. M. Toman (p.) , 43. J. Sláma - 52. V. Beránek
18

Švihov porazil v 9. kole Svéradice 3-1. Domácí tak pokračují v krasojízdě a s výjimkou úvodního duelu vyhráli zatím všechny své zápasy. Hosté i přes více než sympatický výkon zůstavají na posledním místě se ziskem pěti bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vlastní gól Svéradic, proměněná penalta Švihova

První minuty zápasu vůbec neodpovídaly skutečnosti, že se jedná o souboj prvního týmu s posledním. Svéradice dobře věděly o kvalitách soupeře a podle toho do zápasu přizpůsobily svou sestavu. Hostující fotbalisté hráli na pět obránců s jasným cílem eliminitovat ofenzivní hrozby Švihova. Ten byl od úvodních minut aktivní, ale dobře připravenou defenzivu hostů překonával jen obtížně. Přesto se nakonec domácí dočkali a v 15. minutě šli do vedení, když si nešťastně srazil balón do vlastní brány Makovec. Ve 23. minutě navíc hlavní rozhodčí přisoudil penaltu domácímu týmu, i když je nutné dodat, že se jednalo o velice sporné rozhodnutí a zákrok penaltově rozhodně nevypadal. Švihov velkou příležitost ke vstřelení branky využil a Toman pokutový kop bez problému proměnil. Taktika Svéradic domácímu týmu příliš nevyhovovala, nicméně ani to mu nezabránilo v cestě za třetí brankou. Ve 43. minutě si našel přetažený centr J. Sláma a přesným zakončením upravil skóre na 3-0. 

Hosté rychle snížili, ale na body to nestačilo

V druhém poločase už se nehrálo v takovém tempu. Svéradice dostaly v 52. minutě k dispozici přímý volný kop ze slibné vzdálenosti. K balónu se postavil zkušený Beránek a krásnou střelou do šibenice snížil na 3-1. V dalších minutách se na hřišti spíše bojovalo, Švihov si hlídal dvougólové vedení a zbytečně se nikam nehrnul. Hosté zahrozili z několika standardních situací, ale do vyložené šance se nedostali. Domácí ukázali v utkání svou sílu a zkušeně si dokráčeli pro osmou výhru v sezóně. Svéradice zůstávají na posledním místě se ziskem pěti bodů, 



Ohlasy k zápasu


FC Švihov
Adam Popelka, trenér: Soupeř od začátku utkání bránil ve více lidech a pro nás bylo těžké překonat jeho defenzivu. V 15. minutě jsme však i za přispění hostujícího hráče šli do vedení. Následně nám byla upřena penalta, ale vzápětí chtěl rozhodčí své zaváhaní asi odčinit a přiřkl nám pokutový kop, který ovšem dle mého názoru určitě být neměl. Ten jsme proměnili a v závěru prvního poločasu jsme ještě přidali třetí branku. Po přestávce už hra ztratila na svém tempu, Svéradice snížily, ale zápas byl poté hodně rozkouskovaný. My jsme si dvougólový náskok pohlídali a dotáhli jsme zápas do vítězného konce. Kdybych to měl shrnout, tak dnes vítězství zcela zasloužené, ale předvedená hra nebyla z naší strany tak dobrá, jak tomu bylo v předešlých zápasech. Nicméně získali jsme tři body, a to je určitě důvod ke spokojenosti. Zároveň si myslím, že Svéradice rozhodně nemají co dělat na posledním místě tabulky, a přeju jim, aby se z něj co nejrychleji dostali.

FK Svéradice
Petr Plass, trenér: Dnes jsme se střetli s velmi kvalitním soupeřem a do zápasu jsme proto šli s pěti obránci. Domácí sice byli nebezpeční, ale často pouze po vápno. My jsme nakonec inkasovali nešťastný vlastní gól a o několik minut později Švihov proměnil pokutový kop. Přesto musím říct, že kluci svědomitě dodržovali taktické pokyny a podali dobrý výkon. Těsně před odchodem do kabin jsme dostali třetí branku. Po přestávce jsme rychle snížili a poté jsme si vytvořili několik pološancí a standardních situací, které jsme bohužel nedokázali přetavit v další branku. V souboji s favoritem jsme prohráli, ale chtěl bych celý tým pochválit za předvedený výkon. Všichni poctivě makali a plnili své úkoly.



Sestavy


FC Švihov
R. Sláma [-] - M. Brož [-] , M. Daněk [-] , T. Daněk [-] - J. Sláma [-] (90. V. Kašpárek [-] ) , T. Štengl [-] , M. Marek [-] , M. Moláček [-] (66. Q. Pham [-] ) , V. Petelík [-] - M. Toman [-] (85. L. Cibulka [-] ) , M. Polívka [-] (66. J. Baxa [-] )

FK Svéradice
M. Soukup [-] - F. Prokopius [-] , V. Brůha [-] , V. Červený [-] , P. Mičkal [-] , R. Kába [-] , V. Beránek [-] , S. Makovec [-] , J. Vonášek [-] , A. Vachuška [-] , P. Majer [-] (70. J. Renč [-] )

ŽK: 36. M. Daněk , 50. R. Sláma - 53. R. Kába , 72. P. Mičkal .
Hráči zápasu: J. Sláma .
Počet diváků: 115. Rozhodčí: TYKAL Martin - MOLEK Eduard, HÁLEK Pavol.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2023 15:25

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 20:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 16:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 11:55

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 20:09

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 13:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 11:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 11:01
Jan Keňo

Expert: Jan Duchek
Tip experta: výhra domácích

Výhra Švihova.

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 17:26

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 13:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 17:08

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 08:49

Tip: výhra domácích