4:2
(2:0)
48. L. Krásný (p.)
72. L. Krásný (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2023 16:00

8.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šest gólů, čtyři červené, tři pokutové kopy. Souboj Svéradic s Blovicemi měl grády!


Branky


1. R. Kába , 20. A. Vachuška (p.) , 61. A. Vachuška , 84. F. Prokopius - 48. L. Krásný (p.) , 72. L. Krásný (p.)
21

Svéradice porazily v 8. kole Blovice 4-2. Emocemi nabité utkání s sebou přineslo čtyři červené karty a tři pokutové kopy. Domácí nakonec vyšli ze souboje lépe a připsali si vůbec první vítězství v sezóně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas ovládli domácí

Domácí vstupovali do zápasu z posledního místa a bez jediného vítězství, takže proti Blovicím měli velkou motivaci. Již v 1. minutě se po skrumáži v pokutovém území dostal k dorážce Kába a přesným zakončením otevřel skóre, 1-0. Obě mužstva hrála s velkým nasazením a duel byl hodně soubojový. Ve 20. minutě jeden z hostujících hráčů fauloval uvnitř vápna a rozhodčí okamžitě pískl penaltu. Té se ujal Vachuška a bez problému ji proměnil. Poté mohly Blovice snížit, ale pěknou střelu směřující do brány zlikvidoval pozorný Klečka. Domácí brankář se ovšem o několik minut později zranil a ve 35. minutě byl nahrazen Soukupem. Hosté na branky soupeře nedokázali odpovědět, a tak se šlo do kabin za stavu 2-0 pro Svéradice. 

Emoce, góly, pokutové kopy a červené karty!

Druhý poločas začal lépe pro Blovice. Ve 48. minutě pro změnu fauloval v pokutovém území domácí hráč a sudí ihned ukázal na značku penalty. K té se postavil Krásný a přesnou střelou snížil na 2-1. V dalších minutách se zápas hodně vyhecoval a ani jeden z týmů se nebál přitvrdit, což následně přineslo několik zákroků za hranou pravidel. V 56. minutě Klas sestřelil skluzem protihráče a jelikož už jednu žlutou kartu měl, tak musel opustit hřiště. Svéradice přišly o jednoho hráče, ale vzápětí zvýšily vedení, když se ze strany nádhernou střelou do šibenice prosadil Vachuška. V 72. minutě se domácí provinili dalším nedovoleným zákrokem v pokutovém území a Blovice dostaly k dispozici druhou penaltu, kterou následně znovu proměnil Krásný. V dalších minutách emoce eskalovaly na obou stranách a rozhodčí neváhal udělovat červené karty. V 75. minutě si neodpustil pár vět k sudímu Vachuška, což znamenalo druhé vyloučení na domácí straně. Fotbalisté Blovic ovšem nezůstali pozadu a místo lákavé přesilovky rovněž neudrželi nervy. V 78. minutě zamířil do sprch Polívka a v 82. minutě ho následoval Krásný. Počet hráčů na hřišti tak byl opět vyrovnaný a Svéradice v 84. minutě zápas definitivně rozhodly, když se po samostatném úniku trefil Prokopius. Svéradice si připsaly vůbec první letošní výhru a na předposlední Hrádek ztrácí už jenom jeden bod, Blovice jsou na třetím místě. 



Ohlasy k zápasu


FK Svéradice
Petr Plass, trenér: Do zápasu jsme šli s vědomím, že nás čeká těžký soupeř, který je technický a fotbalovější, a hlavně má ve svém týmu nejlepšího střelce soutěže - L. Krasného. To vedlo k tomu, že jsme trochu pozměnili rozestavení. Zároveň jsme měli i trochu štěstí, jelikož hned v 1. minutě jsme vstřelili vedoucí branku. Ve 20. minutě nám byl přisouzen pokutový kop, který jsme následně bezpečně proměnili. Do kabin jsme odcházeli s dvoubrankovým náskokem a o přestávce jsme si řekli, že nesmíme inkasovat. To se bohužel hned ve třetí minutě druhého poločasu stalo, když Blovice proměnily pokutový kop. Poté se na hřišti spíše bojovalo, utkání začalo být hodně vyhecované a rozhodčí několika nepříliš dobrými rozhodnutími na obou stranách emoce ještě více vyeskaloval. My jsme nakonec vstřelili branku na 3-1, ale to už bylo v době, kdy jsme měli o jednoho hráče méně. Soupeř nás opět dotáhl a v 72. minutě snížil na rozdíl jediné branky. Další minuty se nesly ve znamení emocí a červených karet, my jsme obdrželi jednu a Blovice dvě, tím pádem přišly o početní výhodu. V závěru zápasu jsme si hlídali těsný náskok a v 84. minutě jsme ještě jednu branku přidali. Musím kluky pochválit, že hráli s velkým nasazením a nic nevypustili. Proti silnému soupeři jsme si připsali vůbec první výhru v sezóně.

TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát, asistent trenéra: Domácí měli snový začátek, neuběhla ani minuta utkání a už vedli 1:0, za 20´ následovala další pecka, a to doslova, hloupý faul v pokutovém území – 2:0, a už jsme se vezli … Sráží nás školácké chyby, nedostaneme se vůbec do hry. Ještě ve 2. poločase jsme měli šanci na zvrat, nevyužili jsme ani to, že domácí šli v poli do osmi, jsme jaloví v koncovce i v předfinální fázi, o defenzivní práci ani nemluvím. Hodně jsme vítězství Svéradicím usnadnili, nejvíce mě však mrzí naše 2 červené karty, které jsme obdrželi v samotném závěru zápasu. Potrestaní hráči budou za to nyní pykat a my všichni s nimi.



Sestavy


FK Svéradice
M. Klečka [-] (35. M. Soukup [-] ) - R. Kába [-] , S. Makovec [-] , J. Vonášek [-] , A. Vachuška [-] , F. Prokopius [-] (90. M. Baudyš [-] ) , P. Majer [-] (90. M. Doležal [-] ) , V. Brůha [-] , V. Červený [-] , M. Klas [-] , P. Mičkal [-] (89. J. Renč [-] )

TJ Sokol Blovice
J. Šabata [-] - J. Polívka [-] , M. Štětina [-] (73. M. Štětina [-] ) , R. Kolář [-] , J. Diviš [-] - J. Vokurka [-] (70. L. Břicháček [-] ) , D. Tříska [-] , R. Rous [-] , P. Malý [-] - L. Krásný [-] , J. Rous [-] -

ŽK: 25. A. Vachuška , 42. M. Klas , 47. V. Červený , 66. F. Prokopius - 54. M. Štětina , 83. J. Rous . ČK: 56. M. Klas , 75. A. Vachuška - 78. J. Polívka , 82. L. Krásný .
Hráči zápasu: A. Vachuška , S. Makovec .
Počet diváků: 102. Rozhodčí: CUPL Patrik - CUPL Zbyněk, KAISER Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jan Keňo

Expert: Vladislav Fiala
Tip experta: výhra hostů

Blovice mají velmi kvalitní tým, který v sobě skrývá řadu individualit, jejich ofenzivní síle nebudou domácí schopni konkurovat.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů