5:4
(4:2)
1. J. Žiak
29. J. Pretzelmayer (p.)
70. Z. Smolík
91. J. Žiak (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.10.2023 10:30

8.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelka mezi Spáleným Poříčím a Mochtínem vyzněla lépe pro domácí


Branky


6. V. Fiala , 24. R. Šlejska , 38. J. Byron , 40. J. Byron , 88. V. Fiala - 1. J. Žiak , 29. J. Pretzelmayer (p.) , 70. Z. Smolík , 91. J. Žiak (p.)
20

Spálené Poříči vyhrálo v 8. kole nad Mochtínem těsně 5-4. Utkání přineslo mnoho vyložených šancí na obou stranách a kdo na fotbal přišel, tak určitě nelitoval. Domácí se díky lepší koncovce nakonec radovali z těsného vítězství, které je posunulo na šestou pozici, Mochtín je pátý. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šest gólů v první půli!

Do zápasu vstoupili lépe hosté. Už v 1. minutě si fotbalisté Mochtína pěkně narazili balón a rychlou kombinací středem hřiště se dostali až před brankáře. Ten by následnou střelu možná chytil, ale Žiakův pokus nešťastně tečoval hostující Vaidiš a míč skončil v bráně. Gólová odpověď domácího týmu přišla brzy. V 6. minutě se k odraženému balónu dostal Šlejska a prudkou přihrávkou po zemi našel Fialu, který přesným zakončením do prázdné branky srovnal na 1-1. Obě mužstva hrála hodně ofenzivně a diváci se v prvním poločase rozhodně nenudili. V 8. minutě Mochtín sehrál rychlý protiútok, na jehož konci se ocitl ve vyložené šanci jeden z hostujících hráčů. Toho však fantastickým zákrokem vychytal gólman Pospíšil, a nepřipustil tak změnu skóre. V dalších minutách si oba týmy vypracovaly zajímavé přiležitosti ke skórování, ale ani jeden z nich se neprosadil. Ve 24. minutě P. Byron našel pěknou přihrávkou nabíhajícího Šlejsku, ten se nejdříve zbavil protihráče, poté obešel brankáře a nakonec uklidil balón do prázdné branky, 2-1. Vzápětí se Šlejska dostal do další vyložené šance, ale tentokrát jej vychytal gólman. Ve 29. minutě se jeden z domácích hráčů provinil faulem v pokutovém území a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Pretzelmayer a přesnou střelou opět stav srovnal. Ve 38. minutě však Mochtín chyboval v rozehrávce, čehož okamžitě využil J. Byron a střelou k tyči poslal svůj tým znovu do vedení. O dvě minuty později navíc domácí sehráli pohlednou týmovou akci, na jejímž konci zakončoval z první J. Byron, jenž zvýšil na 4-2. 

I po přestávce to byla ofenzivní podívaná

Ofenzivní fotbal pokračoval i v druhém poločase. V 50. minutě byli hosté blízko k vyrovnávajícímu gólu, když jeden z obránců téměř ze 60 metrů orazítkoval břevno. Spálené Poříčí zareagovalo dvěma šancemi, v nichž hrál hlavní roli aktivní J. Byron. Ten nejprve napálil ze šesti metrů tyč a poté jeho gólovou hlavičku vykopl na poslední chvíli z branky pozorný obránce. V 65. minutě se hostující Čeleda pokusil zabránit v rychlé rozehrávce domácímu hráči a velmi zbytečně ho trefil balónem do rozkroku. Rozhodčí neváhal a mochtínského stopera vyloučil. V 70. minutě oslabení hosté využili nepřesnosti na straně soupeře a Smolík snížil na 4-3. Domácí mohli v 75. minutě odpovědět, ale Fiala, J. Byron a vzápětí ještě Šefl na brankáře nevyzráli. Na druhé straně neproměnil velkou šanci jeden z ofenzivních hráčů, který sice přehodil brankáře, ale jeho pokus skončil vedle. V 88. minutě už se domácí dočkali, přesný centr Novotného si našel Fiala a v ideální pozici prostřelil gólmana. V 91. minutě rozhodčí po právu přisoudil další pokutový kop Mochtínu. K tomu se tentokrát postavil Žiak a bez problému ho proměnil. Spálené Poříčí už výsledek udrželo a v 8. kole porazilo Mochtín 5-4.  



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Spálené Poříčí
Luděk Tupý, vedoucí mužstva: Do utkání už jsme vstoupili tak nějak tradičně a hned z první šance soupeře jsme inkasovali. Poté měli hosté další vyloženou šanci, kterou ovšem fantasticky zlikvidoval náš brankář. Musím říct, že Mochtín dobře kombinoval a několikrát se rychlými a přesnými přihrávkami dostal do zajímavých šancí, my jsme ale za ním rozhodně nezaostávali a aktivním napadáním jsme mu to ztěžovali a zároveň jsme si sami vytvářeli vyložené šance, což nakonec vedlo v poločasový výsledek 4-2. Po přestávce obdrželi hosté červenou kartu a my jsme od 65. minuty měli přesilovku. Nicméně o několik minut později jsme chybovali a hosté snížili z pokutového kopu na rozdíl jediné branky. Závěr utkání byl poměrně nervózní. Místo toho, abychom hráli v klidu, tak jsme byli zbytečně zbrklí a soupeři jsme darovali další šance. Nakonec se nám povedlo vstřelit ještě jednu branku, ale Mochtín v nastavení zápas znovu zdramatizoval. Dnešní výhru považuji za zaslouženou, ale musim uznat, že duel nemusel být tak napínavý a mohli jsme ho rozhodnout daleko dříve.

TJ Sokol Mochtín
Jaroslav Cihlář, trenér: Utkání jsme začali výborně a hned v 1. minutě jsme šli do vedení. Za okamžik jsme si vytvořili další vyložené šance, ale ty jsme bohužel neproměnili. Následně soupeř potrestal naše chyby v rozehrávce a výsledek otočil. Obě mužstva hrála velmi ofenzivně, ale nás určitě musí mrzet školácké chyby, které nás v prvním poločase srazily. V 65. minutě jsme naneštěstí přišli o jednoho hráče, který byl vyloučen po zbytečném zkratu. Přesto jsme si vytvořili mnoho šancí ke skórování a i v deseti jsme domácí trápili. Fotbal se ale hraje na góly a my jsme dnes soupeři minimálně tři darovali. V nastavení jsme ještě utkání zdramatizovali, ale na body to nakonec nestačilo.



Sestavy


TJ Sokol Spálené Poříčí
D. Pospíšil [-] - J. Karas [-] (90. M. Šlouf [-] ) , T. Vaidiš [-] , J. Tupý [-] - J. Byron [-] , P. Byron [-] , S. Hefert [-] , V. Novotný [-] , V. Fiala [-] - R. Šlejska [-] (87. M. Ferenc [-] ) , J. Šefl [-]

TJ Sokol Mochtín
D. Prokop [-] - J. Dolejš [-] , R. Smolík [-] , P. Staněk [-] (77. D. Höfler [-] ) , J. Čeleda [-] , Z. Smolík [-] , J. Pretzelmayer [-] (82. M. Kapusta [-] ) , D. Gajdušek [-] , S. Strejc [-] (61. J. Šafránek [-] ) , J. Žiak [-] , J. Lysek [-]

ŽK: 45. P. Byron , 62. R. Šlejska - 69. J. Šafránek , 91. J. Žiak . ČK: 65. J. Čeleda .
Hráči zápasu: J. Byron .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: ŠILHÁNEK Patrik - FRGAL Lukáš, RUDA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Vladislav Fiala
Tip experta: výhra domácích

V posledním domácím utkání proti Bolešinám jsme zahodili i ty nejvyloženější šance a nakonec ztratili dva body, tak snad si tentokrát povedeme lépe a zvítězíme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza