Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 16:30

6.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horažďovice poprvé v sezóně prohrály, jejich katem se staly Chanovice!


Branky


18

Chanovice zvítězily v 6. kole nad Horažďovicemi těsně 3-2. Domácí tým po cenném vítězství poskočil na šesté místo, zatímco hosté přišli o první pozici, kde je vystřídal Švihov. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas bez branek

Úvodní minuty patřily Horažďovicím, které se přesnou kombinací snažily překonat obranu domácího týmu. Po 15 minutách hry byli diváci svědky první vážnější šance, zakončení jednoho z hostujících hráčů však bylo nepřesné a skončilo metr vedle. V dalších minutách se do hry naplno dostali i domácí, kteří si vypracovali dvě slibné příležitosti ke vstřelení branky. Hlavička jednoho z domácích hráčů ale nebyla dostatečně důrazná a následnou střelu pokryl hostující brankář Petržilka. Gólman exceloval i na druhé straně, Timoshenko předvedl své reflexy na konci prvního poločasu, kdy zlikvidoval vyloženou šanci Horažďovic. Oba týmy chtěly hrát hlavně fotbal a v prvních 45 minutách ukázaly kvalitu, přítomní diváci se sice gólu nedočkali, ale rozhodně se jednalo o nadprůměrné utkání. 

Horažďovice dvakrát vedly, ale na body nakonec nedosáhly

Pohlednému zápasu chyběly góly a ty přišly až po přestávce. V lepším herním rozpoložení zastihl začátek druhého poločasu opět Horažďovice. V 61. minutě chybovali domácí hráči v rozehrávce, toho okamžitě využil Mlnařík a z hranice vápna se trefil přesně k tyči. Poté se hra naplno rozjela a branky padaly na obou stranách. V 63. minutě se brankář Chanovic prezentoval dlouhým balónem na nabíhajícího Kubaňe, ten se zachoval chladnokrevně a gólmana soupeře přehodil, 1-1. V 66. minutě se hostující kapitán Jan Boček krásně uvolnil a následnou střelu poslal do šibenice, 1-2. Ani druhé vedení Horažďovic netrvalo moc dlouho. V 70. minutě nebezpečně střílel jeden z domácích hráčů, brankář jeho pokus vyrazil na vápno, kde z první uklidil balón do odkryté branky Hlůžek. Pro domácího záložníka se jednalo o vůbec první gól v dresu Chanovic. Asi nejhezčí fotbalový moment nastal v 79. minutě, kdy Kubaň vystihl rozehrávku soupeře a téměř z půlky hřiště přehodil bezmocného brankáře, 3-2. O několik minut později nastala téměř identická situace, ale Kubaň tentokrát ke své smůle orazítkoval pouze tyč. V 85. minutě byli hosté blízko vyrovnávající branky, ale jejich pokus zastavilo břevno. Chanovice už těsný náskok udržely a v 6. kole porazily Horažďovice těsně 3-2. 



Ohlasy k zápasu


TJ Pfeifer Chanovice
Josef Polena, asistent trenéra: Hosté začali zápas o trochu lépe a po 15 minutách se dostali do první velké šance, kterou ovšem neproměnili. My jsme si v dalších minutách vytvořili dvě nadějné příležitosti, ale rovněž jsme nemířili přesně. Na konci prvního poločasu nás skvělým zákrokem podržel brankář. Po přestávce se ujali vedení hosté, kteří potrestali naši chybu v rozehrávce. My jsme dokázali rychle vyrovnat, soupeř si však po několika minutách vzal vedení zpět. To nás nerozhodilo a v 70. minutě bylo znovu srovnáno. Krásný fotbalový moment nastal v 79. minutě, kdy se po chybě v rozehrávce soupeře dostal k balónu Jarda Kubaň a téměř z půlky přehodil brankáře, čímž nás poslal do vedení. Horažďovice ještě v 85. minutě nastřelily břevno, ale my jsme si už těsný náskok pohlídali.

FK Horažďovice
Michal Šedivý, trenér: V 6. kole jsme zajížděli k zápasu do Chanovic. Jak už jsem zmínil minule, opět nás čekalo místní derby – těžké utkání. Obecně se nám na nepatrně menším hřišti v Chanovicích nehraje nejlépe, pro naši kombinační hru po stranách hřiště nám tu chybí trochu více prostoru, a to nám dělá problémy. Jinak se tu většinou hraje derby dobré kvality, mírně emocionálně vyhrocené, prostě derby, jak má být. Ne jinak tomu bylo i tentokrát. V 1. poločase se toho celkem moc nedělo, trochu více jsme kombinovali, ale k žádným velkým příležitostem to nevedlo, takže se šlo do kabin za vyrovnaného stavu 0:0. Ve 2. poločase to ovšem pro diváka bylo o poznání zajímavější. Předváděná hra nejdříve začala v podobných kolejích, jak v 1. půli skončila až do chvíle, kdy nás po pěkné akci poslal do vedení Marek Mlnařík. Naše radost trvala 2 minuty a po naší první velké chybě bylo srovnáno. Za pouhé 3 minuty krásnou střelou k tyči náš Honza Boček zvyšuje na 2:1, za 4 minuty opět srovnáno 2:2. A aby toho nebylo málo, za nedlouho po dalším velkém zaváhání prohráváme 2:3, což je konečné skóre, které se nám již zvrátit nepodařilo. Co říct závěrem. Nám bohužel zápas od samého začátku úplně nesedl, nepodali jsme sice nijak špatný výkon, ale vzhledem k chybám, kterých jsme se v zápasu dopustili, to na zisk bodů nestačilo. Soupeř zvládl zápas dobře a nezbývá než mu pogratulovat.



Sestavy


TJ Pfeifer Chanovice
B. Timoshenko [-] - M. Kubaň [-] , D. Pavlovský [-] , J. Prýmas [-] - V. Zoubek [-] (86. F. Hrachovec [-] ) , M. Šlehubr [-] , J. Varga [-] (56. Š. Bláha [-] ) , J. Hlůžek [-] , J. Šebek [-] - M. Jakub [-] (90. J. Šulc [-] ) , J. Kubaň [-]

FK Horažďovice
D. Petržilka [-] - M. Šašek [-] , J. Karásek [-] , J. Kodýdek [-] , A. Faltys [-] , J. Boček [-] , Š. Urban [-] (56. J. Pavlík [-] ) , A. Rojt [-] , M. Mlnařík [-] , T. Jůda [-] , J. Boček [-]

ŽK: 54. J. Boček , 69. J. Pavlík , 90. T. Jůda .
Hráči zápasu: J. Kubaň , J. Hlůžek .
Počet diváků: 121. Rozhodčí: Cupl Zbyněk - BRŮHA Radek, MOLNÁR Ludovít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Keňo

Expert: Jan Žiak
Tip experta: výhra hostů

Horažďovice potvrdí roli lídra soutěže.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Zatím neporažené Horažďovice jedou do Chanovic, minulé kolo se rozstříleli když smetli Svéradice 9:1. Chanovice na ně stačit ale nebudou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů