2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2023 10:00

4.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Blovice přetlačily Měcholupy, Krásný opět pálil ostrými


Branky


19

Blovice porazily ve 4. kole Měcholupy těsně 2-1. Domácí tým napravil zaváhání z minulého kola a po zisku tří bodů se posunul na třetí místo, hosté klesli na sedmou pozici. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krásný otevřel skóre

Měcholupy jsou sebevědomý mančaft, kterému se na Blovice téměř vždy dařilo. Proto domácí oproti předchozím jarním kolům začali opatrně, snažili se být trpěliví, a především pozorní v obranné činnosti. A hosté se opravdu snažili, možná i k překvapení všech, hrát především v rychlém přechodu na své útočné polovině velice kvalitně, v rychlosti uměli šikovně zakombinovat. Domácí však byli celoplošně důrazní, co se jim nedařilo zvládnout fotbalově, to nahrazovali bojovností, v brance vše jistil brankář Rojík. V 14´ve středu hřiště udržel balón obětavě hrající Tříska, přihrál Krásnému, který vysunul do pravého křídla rychlonožku Radka Šabatu. Snažil se brankáře svým levasem obstřelit, ten ještě jeho chytrou střelu vyrazil, ale na následnou dorážku Lukáše Krásného již nestačil, 1:0. Do poločasu to byl více boj než fotbal, nepřesnosti se kupily na obou stranách. Domácí se dál drželi své strategie a nepouštěli hosty do ničeho velkého.

Měcholupy pouze snížily

Ve 2.pol. všichni věděli, že je vše ještě otevřené, a že následná branka, ať již do jakékoliv sítě, bude hodně důležitá. Domácím se dařilo eliminovat útočné kombinace, dařilo se jak staronové posile Michalu Štětinovi, tak i mladíčkovi Kolářovi. Do šancí se dostali blovičtí křídelní záložníci, Vokurka i Malý, ale oba z více jak 20 m nemířili přesně a střely končily vedle branky. V té době však měli více ze hry hosté, přeci jenom měli lepší fyzické předpoklady a silový fotbal je jim bližší. Přišla však opět chvíle aktivního Radka Šabaty, jenž se na středovém kruhu šikovně obtočil kolem svého strážce a kolmicí našel, v pohybu čekajícího, Lukáše Krásného, ten nastartoval motory, dostal se za obránce a tváří v tvář nedal brankáři šanci, 2:0. Měcholupy se však nevzdávaly, za 4´dostal zkušený Javorský v blízkosti velkého vápna příliš mnoho prostoru, nejdříve chytře naznačil a přechytračil Rojíka, který na jeho následnou střelu nedosáhl. Hosté vycítili svou šanci vyrovnat, tlačili se dlouhými nákopy dopředu, hrozili především ze standardek a rohových kopů, které umějí kvalitně zahrát. Při jednom z rohů se dokonce míč otřel o tyč. Domácí měli štěstí, ale nakonec těžký zápas zvládli.

 

Autor reportu: Luboš Horvát



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát, asistent trenéra: Věděli jsme, že tenhle zápas bude pro nás možná i zlomový, chtěli jsme naplno bodovat proti nepříjemnému soupeři, s kterým jsme za poslední roky, kdy působí 1.B třídě, prohrávali nebo pouze remizovali. A také jsme si chtěli napravit reputaci oproti minulému kolu, kdy jsme ztratili body proti Švihovu. Náš soupeř vždy proti nám vyrukoval důrazným a silovým stylem, pokud jsme se chtěli v minulosti prosadit fotbalově, vždy jsme narazili. Dnes jsme hráli důrazně, asi nejsem pyšný na to, že fotbalového jsme toho příliš neukázali. Ale zase musím naopak kluky pochválit, nebáli se, dřeli a pokud rozdali, uměli také přijmout. Jarní odveta bude v Měcholupech asi zajímavá?!

TJ Měcholupy
Karel Veselka, hráč: Na zápas jsme jeli s tím, že nás nečeká nic lehkého, ale chtěli jsme bodovat po vydařeném minulém kole. Oba týmy se snažily hlavně držet míč a kombinovat. Domácí šli do vedení po rychlém protiútoku, kdy si odražený balón našel jeden z hráčů a poslal ho do prázdné brány. Nutno dodat, že se jednalo o hodně nešťastný gól. První poločas byl ze strany domácího týmu hodně tvrdý, ale rozhodčí asi zapomněl karty v šatně, protože zákroky Blovic byly za hranou a jejich kapitán dostal první kartu až po svém třetím faulu, i když už měl být za svou hru dávno venku. Po přestávce jsme měli herní převahu, domácí hrozili pouze z brejků, bohužel po naší chybě šel jejich útočník sám na gólmana a proměnil. My jsme se ovšem dostali zpět do zápasu po brance Javorského. Nicméně nutno podotknout, že i v druhém poločase byly zákroky domácího týmu za hranicí pravidel, po jednom z nich měla být v náš prospěch nařízena penalta, ale to se opět nekonalo. Neříkám, že jsme hráli dobže, ale myslím si, že kdyby rozhodčí řídil zápas lépe a trestal tvrdé zákroky, tak by výsledek mohl být jiný. I přesto gratuluji domácímu týmu.



Sestavy


TJ Sokol Blovice
J. Rojík [-] - J. Polívka [-] , R. Kolář [-] , M. Štětina [-] (88. J. Diviš [-] ) , I. Ivanov [-] - J. Vokurka [-] , D. Tříska [-] , R. Rous [-] , P. Malý [-] - L. Krásný [-] , R. Šabata [-] (80. J. Rous [-] ) -

TJ Měcholupy
J. Kovařík [-] - P. Javorský [-] , S. Bečka [-] , V. Kaas [-] , D. Novák [-] (68. O. Červený [-] ) , D. Kotlan [-] (68. O. Novotný [-] ) , D. Bálek [-] , K. Kovařík [-] (68. J. Valečka [-] ) , F. Zelenka [-] , J. Kadlec ml. [-] , K. Veselka [-]

ŽK: 24. R. Šabata , 36. D. Tříska , 50. R. Rous , 66. J. Vokurka - 41. P. Javorský , 50. F. Zelenka , 82. K. Veselka .
Hráči zápasu: D. Tříska .
Počet diváků: 199. Rozhodčí: HOŠEK Jaroslav - KOVÁŘ Bronislav, ŠAŠEK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Jan Karásek
Tip experta: remíza

Dva silné týmy se o body rozdělí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích