Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2023 16:00

1.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Strážov veze ze Svéradic bod, domácí hráli od 11. minuty v deseti


Branky


20

Svéradice remizovaly v úvodním kole se Strážovem 2-2. Průběh zápasu hodně ovlivnilo brzké vyloučení na straně domácích. Po nerozhodném prvním poločase šli hosté v 55. minutě do vedení, ale Svéradicím vystřelil bod v 76. minutě Prokopius. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Červená karta v 11. minutě

Již v 8. minutě se měnilo skóre. Domácí Prokopius obdržel krásnou přihrávku do běhu a s velkou šancí si poradil zkušeně, 1-0. V 11. minutě se však situace pro Svéradice zkomplikovala, domácí obránce Doležal zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl unikajícího Hryhoraka. Rozhodčí neváhal a hříšníkovi okamžitě ukázal červenou kartu. Gólová odpověď Strážova přišla vzápětí, Kalivoda našel pěknou přihrávkou do pokutového území soupeře Hryhoraka a ten přesným zakončením srovnal na 1-1. Velkou oporou Svéradic byl v prvním poločase brankář Soukup, který musel hasit útočné akce soupeře a připsal si rovněž několik skvělých zákroků. Hosté ze Strážova se však přes herní převahu dalšího gólu v prvním poločase nedočkali. 

 

 

 

 

Prokopius vystřelil Svéradicím bod

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. V 55. minutě Kalivoda znovu našel volného Hryhoraka, ten chytře uvolnil Mayera, pro kterého již nebyl problém dopravit balón do brány. Oslabení domácí se hlavně bránili, nicméně v 76. minutě nečekaně udeřili z protiútoku, když přidal svůj druhý gól v duelu Prokopius. Ve zbytku zápasu oba týmy spoléhaly zejména na rychlé brejky, což přineslo několik zajímavých šancí na obou stranách, které ovšem ke smůle diváků k další brance nevedly. Svéradice v prvním domácím zápase sezóny remizovaly se Strážovem 2-2. 



Ohlasy k zápasu


FK Svéradice
Miroslav Mikeš, trenér: Do zápasu jsem vstoupili dobře a velmi brzy jsme se ujali vedení. Bohužel poté následovalo vyloučení, které zbytek zápasu výrazně ovlivnilo. V oslabení jsme se soustředili především na bránění a několikrát nás fantasticky podržel brankář, jenž byl oporou po celé utkání. Po přestávce se hra moc nezměnila, Strážov šel brzy do vedení, ale nám se podařilo z protiútoku vyrovnat. Ke konci zápasu jsme dokonce mohli skórovat potřetí, ale velkou šanci jsme naneštěstí neproměnili.

SK Kovodružstvo Strážov
Michal Chaluš, hráč: Do prvního mistrovského utkání nastoupily oba týmy bez několika svých hráčů a lépe vyšel vstup domácím. Ti využili volné ulice v naší defenzivě a domácí útočník svoje sólo zakončil úspěšně. O chvíli později ale domácí obránce stáhl unikajícího Ivana Hryhoraka, což pro něj znamenalo konec v utkání a pro nás velkou šanci ke zvratu. A tu jsme začali rychle využívat, protože dobrou práci při pressingu a následnou přihrávku do vápna od Lukáše Kalivody zužitkoval Ivan Hryhorak. Bohužel tím nám střelecký prach zvlhnul a do konce poločasu jsme se přes řadu šancí kvůli špatnému zakončení již neprosadili. To se nám však povedlo ve druhém poločase, kdy opět přihrávka Lukáše Kalivody směřovala na Ivana Hryhoraka, který chytře uvolnil Broňu Mayera, jenž se z podobných pozic nemýlí. Pak následovaly další nevyužité situace a špatné kombinace, za což jsme byli potrestáni. Dlouhý nákop domácích za obranu našel jiného adresáta, než bylo v plánu, ale domácí útočník opět tuto situace tváří v tvář Ondrovi Presslovi vyřešil. Bohužel jsme si v dalším průběhu už nebyli schopní vytvořit větší množství jasných šancí, kterým bychom zápas otočili na svou stranu. A když neuspěli ze svých brejků ani domácí, tak jsme se rozešli smírně. Bod bychom před zápasem pravděpodobně brali, ale takhle je spíše zklamáním. Pozitivním momentem byl debut mladého dorostence Davida Papouška v našem dresu.



Sestavy


FK Svéradice
M. Soukup [-] - R. Kába [-] , M. Klas [-] (39. K. Bauer [-] ) , V. Beránek [-] (83. D. Pánek [-] ) , S. Makovec [-] , F. Prokopius [-] , P. Majer [-] , T. Lávička [-] , M. Doležal [-] , V. Červený [-] , P. Mičkal [-]

SK Kovodružstvo Strážov
O. Pressl [-] - I. Hryhorak [-] , J. Franc [-] , B. Mayer [-] (71. D. Bouberle [-] ) , J. Vališ [-] , L. Soušek [-] , L. Kalivoda [-] , J. Kalivoda [-] (83. D. Papoušek [-] ) , D. Kološ [-] , M. Chaluš [-] , J. Hosnedl [-]

ŽK: 62. V. Červený - 15. B. Mayer , 41. J. Hosnedl , 44. L. Kalivoda , 73. J. Kalivoda . ČK: 11. M. Doležal .
Hráči zápasu: F. Prokopius - I. Hryhorak .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: SLADKÝ Stanislav - SIROVÝ Václav, SCHNEIDER Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Lukáš Urs
Tip experta: remíza

Strážov ukázal již několikrát, že umí potrápit a proto tipuji remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích