4:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 17:00

1.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horažďovice nedaly Měcholupům šanci


Branky


46. O. Šabek , 51. T. Jůda , 61. J. Boček , 88. J. Boček
20

Horažďovice doma zvítězily nad Měcholupy 4-0. Domácím fotbalistům se povedl především druhý poločas, v kterém soupeři nasázeli čtyři branky a dokráčeli si pro jednoznačné vítězství. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí měli převahu, ale diváci na gól čekali marně

Horažďovice začaly zápas aktivně a od prvních minut se prezentovaly pohlednou týmovou kombinací, díky které se postupem času dostaly do několika šancí. Hosté působili trochu chaoticky a v několika případech zbytečně chybovali. Domácí fotbalisté měli herní převahu, ale v koncovce jim chyběla potřebná přesnost. Ve 35. minutě se do vyložené šance dostali i hosté, avšak ani oni velkou příležitost ke skórování nevyužili. Měcholupy zahrozily ještě ze standardních situací, které většinou bravurně zlikvidoval domácí brankář Petržilka, pro kterého to byl vůbec první mistrovský zápas v novém působišti. Horažďovice byly v prvním poločase blíže ke gólu, ale do šaten se nakonec šlo za bezbrankového stavu. 

Horažďovice soupeři nadělily 4 góly

Do druhého poločasu vlétli domácí naplno, hned ve 46. minutě se po rychlé akci prosadil Šabek. I v dalších minutách domácí fotbalisté svižně kombinovali a jedna rychlá akce střídala druhou. V 51. minutě se dostal k balónu Jůda a přesným zakončením překonal hostujícího brankáře podruhé. Hosté vůbec nestíhali tempo soupeře a říkali si o další branku. Ta přišla v 61. minutě, kdy se trefil kapitán Boček. Domácí útočník byl i na konci útočné akce v 88. minutě, kterou zakončil rovněž gólově a svou druhou trefou v zápase uzavřel skóre na konečných 4-0. Horažďovice první domácí zápas zvládly na výbornou a do tabulky si připsaly tři body. 



Ohlasy k zápasu


FK Horažďovice
Michal Šedivý, trenér: TJ Měcholupy mají určitě ty nejvyšší ambice, což dokazovaly již v minulé sezóně, a tak jsme věděli, že nás čeká na začátek těžký zápas. Protože jsme s tímto soupeřem zároveň sehráli poslední zápas minulé sezóny, s napětím jsme očekávali, jestli se nám během letní přípravy podařil nějaký progres. V 1. poločase jsme byli po herní stránce mírně lepším týmem, po stránce gólových šancí jsme ovšem soupeře jasně předčili, bohužel se nám branku vsítit nepovedlo. Do obrany jsme hráli pozorně, přesto nás musel brankář podržet při soupeřově rohových kopech, které byly velmi nebezpečné. Do 2. poločasu jsme si řekli, že musíme pokračovat v aktivní hře dopředu, v zodpovědné hře dozadu, a více v klidu řešit gólové příležitosti. To se povedlo hned na úvod 2. půle, kdy se v útoku prosadil Ondra Šabek a pak už to byla jízda. Krásné rychlé akce se nám dařilo proměňovat v góly, a to nutno říci, že jsme jich mohli dát ještě o něco víc. Postupně se do střelecké listiny zapsal ještě Tomáš Jůda a zápas uzavřel 2 góly náš kapitán Honza Boček. Celý 2. poločas jsme soupeře převyšovali a po zásluze získali první 3 body do tabulky. I když se hrálo za horkého počasí, zápas se nám povedl a měli jsme ohromnou radost z vítezství. Velký dík patří také divákům, kteří nás v hojném počtu přišli podpořit, a nakonec musím poděkovat Jirkovi Motlů ml. a Tomáši Hnídkovi, kteří se ujali hlasatelské činnosti a pozápasových oslav a bylo to přímo skvělé.

TJ Měcholupy
Petr Novák, trenér: Musím uznat, že od úvodních minut byly Horažďovice lepším týmem a první poločas jsme se štěstím přežili bez inkasovaného gólu. Ve 35. minutě jsme sice měli vyloženou šancí, ale k naší smůle jsme ji neproměnili. I po přestávce jsme pokračovali ve špatném výkonu a celkově jsme hráli hodně pod naše možnosti. Místy to skoro vypadalo, jako bychom spolu hráli poprvé. Soupeř se několikrát prezentoval dlouhými balóny za naši obranu, které jsme bohužel nedokázali zachytit a nakonec jsme dostali čtyři branky. Rovněž nám moc nepomohla skutečnost, že řada hráčů nedoléčila svá zranění a dnes chyběli. Konečný výsledek odpovídá průběhu utkání a Horažďovice dnes zaslouženě vyhrály. My jsme naopak podali jeden z našich nejhorších výkonů v B. třídě.



Sestavy


FK Horažďovice
D. Petržilka [-] - J. Boček [-] , Š. Urban [-] (46. J. Pavlík [-] ) , M. Šedivý [-] (64. M. Šašek [-] ) , M. Mlnařík [-] (46. J. Kodýdek [-] ) , F. Marc [-] , A. Rojt [-] (81. J. Pivnička [-] ) , P. Klečka [-] , J. Karásek [-] (30. O. Šabek [-] ) , T. Jůda [-] , J. Boček [-]

TJ Měcholupy
J. Kovařík [-] - T. Jandečka [-] (86. V. Čížek [-] ) , P. Javorský [-] , P. Harmady [-] , S. Bečka [-] , O. Červený [-] , J. Duchek [-] (46. J. Valečka [-] ) , F. Zelenka [-] (46. K. Kovařík [-] ) , J. Kadlec ml. [-] , K. Veselka [-] , D. Bálek [-] (80. D. Bálek [-] )

ŽK: 76. O. Šabek , 78. M. Šedivý - 50. K. Veselka , 73. P. Harmady . ČK: 90. K. Veselka .
Hráči zápasu: D. Petržilka .
Počet diváků: 158. Rozhodčí: TYKAL Martin - KAISER Daniel, DUŠEK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Lukáš Urs
Tip experta: výhra domácích

Horažďovice jsou doma silným týmem a Měcholupy nikde nic nenechají zadarmo, ale i tak si myslím, že se na konci zápasu bude radovat tým domácích.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích