4:2
(2:1)
6. D. Kasl
79. D. Tůma (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2023 15:00

12.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Košutka slaví první výhru v kraji! Pomohla tomu i kuriózní penalta


Branky


16. T. Pekník , 27. X. Nguyen , 64. T. Pekník , 83. P. Macht (p.) - 6. D. Kasl , 79. D. Tůma (p.)
34

12. kolo krajského přeboru nabídlo souboj dvou celků ze spodku tabulky, tedy domácí Košutky a hostů ze Stříbra. V lepším rozpoložení se nacházel Baník, který do areálu v Ledcích přijížděl s dvěmi výhrami z posledních dvou zápasů v zádech, zatímco Košutka stále čekala na premiérové vítězství mezi krajskou elitou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzké vedení hosty až moc uklidnilo

Košutka byla od úvodního hvizdu aktivnější, ale skóre se záhy měnilo na druhé straně, když se nepovedený odkop Primase dostal až ke Kaslovi, který si s ničím nelámal hlavu a klasickým bodlem z hranice vápna poslal hosty do vedení - 0:1. Stříbro vedoucí branka uklidnila a dál oťukávalo košuteckou obranu. Nejaktivnější byl záložník Tůma, jenž se v desáté minutě hezky uvolnil na vápně, ale nedůrazná střela letěla mimo tři tyče. Od začátku utkání bylo k vidění hodně soubojů a jednalo se o důrazné utkání, čemuž napomáhal i fakt, že se hrálo prakticky o šest bodů. V 16. minutě pak došlo k vyrovnání skóre, když dlouhý Pekníkův aut prodloužil Primas na druhého Pekníka v sestavě, tedy jeho bratra Tomáše, jenž se krásně obtočil kolem obránce a nedal Pejřimovskému šanci - 1:1. 

 

Brzké vyrovnání vlilo košuteckým krev do žil a ve 27. minutě přišel obrat skóre, když se dostal k balonu ve středu pole Pečenka a pasem za obranu našel Nguyena, ten chtěl lobovat vyběhnuvšího Pejřimovského, ale situaci měl značně ulehčenou, neboť hostující gólman smolně podklouzl a Nguyen tak uklízel balon do odkryté branky - 2:1. Domácí fanoušci mohli skoro zvedat ruce nad hlavu hned o pár minut později, když se ve vápně dostal k balonu s chutí hrající Král, ale místo nahrávky na volného Nguyena, který by dával do prádzné branky zvolil střelu, která ovšem mířila vedle pravé tyče.

 

V posledních deseti minutách pak byli aktivnější hosté, ale do výraznější šance se nedostali, do kabin se tak šlo za jednogólového vedení domácí Košutky.

 

Pekník rozhodl z přímáku

Ve druhé půli pokračoval dál velmi bojovný zápas z obou stran s velkým počtem soubojů a také bohužel faulů. V 64. minutě byl k zemi poslán Kučera a k exekuci přímého kopu se postavil zkušený Tomáš Pekník. Ten opět nechal promluvit svojí kouzelnou levačku, když z relativně velké dálky balon krásně zakroutil na zadní tyč Pejřimovského branky - 3:1. Stříbro se posléze vrhlo do útoku, ale naráželo na poměrně dobře zformovanou obranu domácích modrobílých. Největší šanci ke snížení měl nejlepší hráč hostů Tůma, který na hranici vápna zasekl Kalaše, ale jeho technická střela jen o centimetry minula růžek branky. Hosté pak udeřili jak blesk z čistého nebe. Liška si smolně přisedl balon a dotknul se ho rukou a hosté ihned z trestného kopu na polovině hřiště nakopli dlouhý balon do vápna, kde souboj Krále s útočníkem Stříbra posoudil rozhodčí jako nedovolený a nařídil pokutový kop. K němu se postavil Tůma a s přehledem snížil - 2:3.

 

Prakticky hned vzápětí došlo na penaltu i na druhé straně. Došlo k ní ovšem dost kuriozním způsobem, který se jen tak nevidí. Útočník Košutky Triner fauloval a obránce Baníku do něj posléze napálil míč pravděpodobně s úmyslem vykoledovat pro Trinera žlutou kartu, balon se odrazil kamsi do vápna. Posléze tentýž obránce v domnění, že byla hra přerušena vzal ve vápně balon do ruky a chtěl rozehrávku volného kopu opakovat, jenže rozhodčí hru nepřerušil a nařídil pokutový kop za hraní rukou ve vápně. Po tomto lehce bizarním momentu pochopitelně vzplály emoce a chvíli se nehrálo. Bylo rozdáno pár karet i v hostujícím realizačním týmu. Tímto se však nenechal rozhodit Macht a penaltu s přehledem proměnil ránou pod břevno - 4:2.

 

Závěr zápasu už byl vypjatý a rozkouskovaný velkým počtem faulů. Do sprchy se pak dříve ještě poroučel hostující kapitán Vyšín po druhé žluté kartě za nevybíravý skluz zezadu na Lišku. V dlouhém nastavení se pak už nic důležitého nestalo a všechny body zůstaly na domácím hřišti.



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, kapitán: Už od sobotního rána jsem měl dobrý pocit a věřil, že dneska to konečně klapne. Probudil jsem se zkrátka s bojovnou náladou, která se projevila už u oběda, kdy jsem dostal naservírovanou bramborovou kaši a mezi zuby jsem utrousil, že sice není špatná, ale vypadá spíše jako montážní pěna. Měl jsem velký štěstí, že už je uzavřený přestupový okno, protože jinak bych z bytu ihned vystřelil na hostování s opcí. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a od začátku června poprvé konečně vyhráli. Ukázalo se, že když to nepůjde fotbalovostí, tak to musí jít bojovností a že když si budeme po zápase vyndavat písek a kameny z rozedřených nohou, tak v tom kraji máme co říct. Balzámem na duši byl vítězný pokřik, který zazněl naposledy, když se ještě psalo klínovým písmem na hliněný destičky. Chtěl bych vyzdvihnout dravé mládí Stříbra, kde nastoupilo hned několik hráčů pod dvacet let. My se také snažíme dávat prostor mladým a je to dobře. Kluci jsou šikovní, já v šestnácti letech byl rád, že najdu ráno dvě ponožky stejný barvy a oni s přehledem kopou kraj. Stříbru přeju hodně štěstí v dalších zápasech a my už se těšíme na horkou půdu do Chotíkova.

TJ Baník Stříbro
Lubomír Zaoral, asistent trenéra: Dva vítězné zápasy nám ukázaly, že to jde. Teď nám zase prohraný zápas z Košutkou ukázal mezery jaké máme. Z mého pohledu to je také šířka kádru a jeho složení. Deset dospělých hráčů máme v týmu, z toho pět jich je momentálně mimo vinou zranění či nemoci... Vše samozřejmě doplňujeme dorostenci, ale ti vše také nezvládnou, věkový průměr soupisky k utkání z Košutkou činil necelých 19let! Mladý tým si tudíž nedokáže udržet stabilní výkonnost a herní výkyvy jsou prostě ještě časté. Nechci aby to vyznělo jako výmluva, ale s Lukášem Pleškem máme občas velké starosti jak tým bude k utkání nakonec složen a od mladým hráčů nemůžeme čekat vždy zázraky. I tak jsme se po špatném herním úvodu dostali do vedení, ale pak opět díky naší nedůslednosti, nedůrazu v osobních soubojích a také po individuálních chybách, pomůžeme domácím hráčům k prvnímu vítězství v sezóně. Utkání nám ani nevyšlo herně, těžko jsme se dostávali do kombinace a vůbec to bylo utkání spíše o velkém důrazu, na obou stranách bylo mnoho ztrát a celkově utkání nemělo velkou úroveň kvality. Domácím gratulace k vítězství, šli si za ním a možná větší zkušeností na hřišti vyčkali na naše chyby... Nás čeká ještě zajímavý závěr podzimu a osobně jsem zvědavý, jak si s tím poradíme. Kvalita v nás dřímá, ale zároveň občasná ustrašenost mladého týmu z výsledků sráží pak naše herní kvality. Nadále musíme být trpěliví, poctivě makat na trénincích a další vítězství přijdou. Makáme, jedeme dál!



Sestavy


TJ Košutka Plzeň
D. Frýdl [-] - X. Nguyen [-] (63. D. Triner [-] ) , P. Kalaš [-] (70. P. Sobotka [-] ) , M. Primas [-] , K. Liška [-] , D. Král [-] , V. Kučera [-] (70. P. Macht [-] ) , T. Pekník [-] , J. Pekník [-] , J. Hemzáček [-] (40. J. Lhoták [-] ) , T. Pečenka [-]

TJ Baník Stříbro
M. Pejřimovský [-] - D. Čeček [-] , M. Haas [-] , M. Vyšín [-] , A. Ferdinandy [-] , D. Kasl [-] , J. Pospíchal [-] , J. Kolena [-] , D. Donate [-] (67. F. Bláha [-] ) , J. Vacín [-] , D. Tůma [-]

ŽK: 12. M. Primas , 28. P. Kalaš , 78. D. Král , 86. T. Pekník - 2. J. Kolena , 56. A. Ferdinandy , 81. M. Vyšín , 81. J. Pospíchal . ČK: 93. M. Vyšín .
Hráči zápasu: J. Pekník , T. Pekník .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: BOGDAN Gabriel - STACH Vladislav, PAUR Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 19:36

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 19:23

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 18:58

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 17:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 17:00

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 14:31

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 13:20

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 11:52

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 08:03

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 11:32

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 07:33

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 18:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 12:26

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 16:20

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 16:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 13:21

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 20:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 15:55

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 15:25

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 10:31

Tip: výhra hostů