2:2
(0:1)
20. T. Pečenka
68. P. Macht (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2023 17:30

5.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Košutka má druhý bod, tentokrát z Nýrska


Branky


79. M. Bastl , 91. M. Bastl - 20. T. Pečenka , 68. P. Macht (p.)
31

Oba celky se v letní přípravě potkaly, když tehdy zvítězil domácí celek 2:0. Chlapi z Nýrska tentokrát opět vstřelili dvě branky, ale až po nelíbivé stíhací jízdě, když dvoubrankovou ztrátu s nováčkem soutěže právě doháněli. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Svřenci trenéra Šavlíka hráli z dobře organizovaného bloku do kterého se měli problém domácí dostat. Domácí měli sice větší procentuální držení míče a územní převahu, ale bez jakéhokoliv vyjádření v podobě gólových šancí. Ve 20. minutě tak udeřili hosté. Pavel Kalaš se dobře zorientoval ve středu hřiště a učebnicovou českou uličkou našel Tomáše Pečenku, který se nezachoval jako 16 letý mladíček, nýbrž jako zkušený harcovník a podél golmana Kotlana poslal hosty do vedení - 0:1.

 

Obraz zápasu zůstával neměnný, domácí se snažili prolomit pevnou obranu plzeňské Košutky a to se dařilo až v závěru první půle především prostřednictvím rohových kopů, které přišly hned tři v těsném závěsu. Největší příležitost měl nýrský stoper Pavlík, který byl sám na úrovni penalty, ale hlavičku netrefil ideálně a "koníčkem" jí poslal nad břevno. Těsně před půlí mohla naopak ještě udeřit Košutka, když Lemon z křídla našel Tomáše Pekníka, ale ten v dobré pozici trochu zbrkle zakončil svojí slabší nohou vedle levé tyče. Do kabin se šlo za stavu 0:1.

 

Druhý poločas pokračoval v zaběhnutých kolejích. Košutečtí pokračovali v tom co přinášelo ovoce v první půli a Nýrsko se snažilo vyvíjet ještě větší tlak. První sporný moment přišel v 57. minutě, když střídající J. Kalaš vyslal do pokutového území J. Pekníka, kterému vletěl pod nohy hodně důrazně golman Kotlan, hosté reklamovali, že golman vůbec nezasáhl balon, ale píšťalka sudího zůstala němá. Hned vzápětí mělo příležitost ke skórování domácí Nýrsko a to hned třikrát, když první střelu vyrazil Šatra před sebe, zlikvidoval i následnou dorážku pohotovým rozklekem a následná další dorážka už zamířila mimo tři tyče. 

 

V 68. minutě došlo v domácím vápně k dalšímu souboji a tentokrát už rozhodčí ukázal na penaltový puntík, když se Pekník dostal před Pavlíka a ten ho vahou svého těla povalil na zem. Pokutový kop proměnil s ledovým klidem kapitán Macht. - 0:2. Nýrsko už začalo hrát vabank a vrhlo veškeré síly do útoku. Snížení přišlo v 79. minutě. Centrovaný balon do vápna skončil soubojem Machta s domácím útočníkem, ke všemu se přimotal i gólman Šatra, balon se následně snažil odkopnout Holec, ale trefil pouze důrazného Martina Bastla od něhož se balon odrazil do sítě - 1:2.

 

Nýrsko ještě zvýšilo úsilí a dál se hnalo za vyrovnáním, které přišlo v 91. minutě. První střela skončila ještě na tyči, ale odrazila se opět k nohám Bastla, tentokrát Miroslava, který měl snad na noze magnet a ten ho už poslal neomylně do sítě a odstartoval nýrskou radost - 2:2. Zápas tak skončil smírně a oba soupeři si rozdělili po jednom bodu.



Ohlasy k zápasu


FK Okula Nýrsko
Petr Výtisk, trenér: Soupeř z Košutky přijel poučen a dobře připraven z předsezónního přátelského utkání. Zhustili střed, sedli do hlubšího bloku a trpělivě vyčkávali na protiútoky do otevřené obrany. Ve 20. minutě jsme jeden z protiútoků nezachytili ve středu pole a prohrávali jsme 0-1. Následně jsme si sice udrželi územní převahu, nicméně vázl nám pohyb, což vyústilo v pomalou kombinaci a nemohli jsme se tak do bloku Košutky dostat a vypracovat si brankové příležitosti. Do druhé půle jsme změnili postavení při zakládání útoku a postupně přidali do hry více síly směrem do pokutového území. Bohužel jsme inkasovali druhou branku z penalty, kterou nejspíš měli hosté kopat už o několik momentů dříve. Naštěstí jsme nesvěsili hlavy a silou vůle jsme dotlačili 2 branky, a získali tak alespoň bod, který vzhledem k našemu výkonu a průběhu utkání bereme, ale spokojení s ním nejsme.

TJ Košutka Plzeň
Pavel Macht, kapitán: Byl to náš druhý zápas s Nýrskem za poměrně krátkou dobu, protože jsme jeden odehráli už v letní přípravě. Přátelské utkání se nám moc nepovedlo. Do mistrovského utkání jsme chtěli nastoupit se zajištěnou obranou a vyrážet do protiútoků, což se nám v prvním poločase, až na výjimky, dařilo na výbornou. Z jednoho takového útoku se nám po pěkné kombinaci na levé straně podařilo skórovat. Do druhé půle jsme šli se stejným odhodláním a podařilo se nám navýšit vedení po penaltě na 2:0. Soupeř ovšem nic nevzdal a stále se snažil útočit. Šance se začaly tvořit na obou stranách, ale bohužel jsme to byli my, kdo obdržel branku. Za stavu 2:1 v 80. minutě soupeř na nic nečekal a dal všechny své síly do útoku. V samotném závěru utkání se soupeři podařilo protlačit balón do sítě, a tak zápas pro nás skončil smolnou remízou 2:2.



Sestavy


FK Okula Nýrsko
M. Kotlan [-] - M. Bastl [-] , R. Dvořák [-] , V. Bořánek [-] (65. T. Rubáš [-] ) , Z. Mašek [-] (73. P. Janovský [-] ) , K. Kalivoda ml. [-] , D. Vávra [-] (65. M. Irlbek [-] ) , I. Varga [-] , T. Vágner [-] (46. J. Taušek [-] ) , Š. Švec [-] (46. M. Bastl [-] ) , J. Pavlík [-]

TJ Košutka Plzeň
F. Šatra [-] - O. Lemon [-] , P. Kalaš [-] , J. Holec [-] , P. Macht [-] , T. Pečenka [-] , K. Liška [-] , X. Nguyen [-] (46. J. Kalaš [-] ) , T. Pekník [-] (69. J. Blažejovský [-] ) , J. Pekník [-] (68. J. Lhoták [-] ) , J. Hemzáček [-]

ŽK: 65. I. Varga , 92. T. Rubáš - 77. P. Kalaš .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: MOLEK Eduard - ŠPINDLEROVÁ Zuzana, CIMICKÝ Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích