Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2023 14:00

4.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V souboji dvou celků bez výhry se radovaly Vejprnice


Branky


40. D. Triner , 83. T. Pekník , 89. T. Pekník - 48. V. Puhlovský , 63. M. Primas (vl.) , 66. M. Kouřil , 90. V. Puhlovský
30

V rámci čtvrtého kola krajského přeboru zavítaly dosud neporažené Vejprnice na půdu Košutky hrající v ledeckém azylu. "Bylo klasický dusno, jako když před pár tisíci lety vytahovali z chlívu v Jeruzalémě čerstvě narozenýho Ježíška," komentoval po zápase kapitán domácích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Košutka začala aktivněji a hned v úvodní minutě si vypracovala hezkou šanci, když Liška našel Pečenku, ten si obránce zasekl a levačkou mířil na bližší tyč, Vavrík byl však pozorný. Přibližně stovka diváků mohla vidět vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách hřiště. Ve 20. minutě krásně našel Kalaš centrem Lemona, který se zjevil sám před gólmanem, ale míč měl na dlouhou nohu a vysoko přestřelil. Největší šanci ke skórování měla Košutka o pár minut později, kdy trestný kop lehce před golmanem tečoval Macht, ale Vavrík jej ještě lehkým dotykem dokázal vychýlit a balon nezamířil mezi tři tyče. 

 

Vejprnice se dostávaly rovněž na zteč košutecké branky a především rychlík Křemenák dělal domácím velké problémy, jeden z jeho úniků musel hasit až Macht za cenu žlutého faulu. Následující tresťnák pak skončil jenom těsně vedle pravé tyče. Další velkou šanci měli vejprničtí hned vzápětí, samostatně unikající útočník udělal dokonce kličku Frýdlovi, ale zastavil ho preporek pomezního rozhodčího. Když už to vypadalo, že po vyrovnané první polovině se půjde do šaten bez branek přišla 40. minuta, Pečenka krásně patičkou našel Lišku, ten pohotově vysunul Trinera a ten už si střelou na zadní tyč věděl rady - 1:0. 

Vstup do druhé půle vyšel jednoznačně lépe hostům. Ve 48. minutě se odvrácený roh dostal pouze ke kopačkám vejprnického záložníka, který napálil balon nártem zpátky na bránu, od skrumáže těl se odrazil k Puhlovskému a před ním už zívala prázdná branka - 1:1. 

 

Tento šťastný gól jakoby hosty nakopl a začali domácí přehrávat a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Pouze o pět minut později se už vejprnický útočník řítil sám na Frýdla, ten jeho střelu zlikvidoval, ale balon se mu odrazil zpátky na kopačky, ale i druhá šance zůstala nevyužita, když na brankové čáře za Frýdla zaskočil Primas.

 

Domácím jakoby varování nestačilo a trest přišel vzápětí, když si střelu mířící mimo tři tyče nešťastně srazil do vlastní branky Primas - 1:2. Vejprnice se dál tlačily do útoku a v 66. minutě se ve vápně dostal Křemenák před Kučeru a po následném kontaktu ukázal rozhodčí na značku pokutového kopu. Ze souboje Kouřil vs. Frýdl vyšel lépe domácí gólman, když vystihl směr střely a penaltu zneškodnil. Avšak z následného rohového kopu si Kouřil spravil chuť a hlavou zvýšil na 3:1.

 

Košutka byla psychicky dole a Vejprnice jí mohli zasadit poslední a smrtící ránu, ale ani jednu ze svých šancí nedotáhli do konce. V 83. minutě pak domácí předvedli krásnou a přímočarou akci, když si Macht obhodil útočníka, balon posunul na Kučeru, ten ihned na střídajícího Holce, který našel před bránou T. Pekníka a ten se už nemýlil - 2:3. Košuteckému týmu snížení vlilo krev do žil a za chvíli mohlo být srovnáno, centr Holce přeletěl jak gólmana hostí, tak Trinera, chopil se ho Pekník, ale trefil pouze záda vejrpnického stopera na brankové čáře. Z následného rohu se ale nakonec přece jenom měnilo skóre, nejvýše se vyšplhal Pekník a hlavičkou srovnal 3:3. Kdo si myslel, že bláznivý zápas již nabídl všechno tak byl na omylu. V 90. minutě nevinně vyhlížející trestný kop téměř z poloviny hřiště našel hlavu Puhlovského a ten lehkou tečí rozhodl - 3:4. Zápas plný zvratů tak lépe dopadl pro hosty z Vejprnic.



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, kapitán: Měl jsem radost, že ráno konečně sprchlo, ale odpoledne už bylo klasický dusno, jako když před pár tisíci lety vytahovali z chlívu v Jeruzalémě čerstvě narozenýho Ježíška. Byl to opravdu bláznivý, až lehce šílený zápas, se spoustou zvratů, který se asi fanouškům musel líbit. Dotáhneme dvoubrankovou ztrátu a hned vzápětí dostaneme góla ze standardky z půlky hřiště. To bylo zodpovědný zhruba stejně jako vymlasknout flašku vodky ve třetím měsíci těhotenství. Po konci takovýho zápasu máte sto chutí všechno rozmlátit a rozkopat. Ještě cestou domů jsem chtěl vybít svojí frustraci a všem sousedům v paneláku obrátit rohožku naruby nebo třeba ukradnout dětem baterie z elektrokoloběžek. Jenže pak si člověk uvědomí, že je to jenom sport. Po každým zápase sedíme v šatně a říkáme si, že to nebylo špatný. Bohužel to je nám k ničemu, že nehrajem špatně, my už potřebujeme hlavně body. Klidně ať příští zápas hrajem tak, že z toho všichni chytnou šedej i zelenej zákal do stejnýho oka, všechny zvířata si z toho v okruhu deseti kilometrů uženou kulhavku i slintavku, ale ať už jsou z toho konečně nějaký body. Vejprnicím gratulejeme k první výhře a my už se těšíme na výjezd do Nýrska.

SK Slavia Vejprnice
Lukáš Paul, trenér: Ze zápasu jsem měl trochu obavy, protože jsme šli trochu do risku s novým rozestavením. Ačkoli tam byla okénka, tak jsme to nakonec zvládli. První poločas byl vyrovnaný, my opět měli pár nevyužitých šancí a domácí zahrávali asi 7 rohů. Druhý poločas se naše hra zvedla příchodem Tomáše Kotvy a během 20 minut jsme otočili skóre na 1:3 a navíc ještě nedali penaltu a další jasné šance. Domácí pak vrhli vše do útoku a vyrovnali. Vzápětí jsme si i my pomohli standardkou a bereme 3 body. Vítězství je šťastné, ale vzhledem k množství šancí jsme si ho zasloužili asi víc my.



Sestavy


TJ Košutka Plzeň
D. Frýdl [-] - J. Pekník [-] (74. J. Holec [-] ) , O. Lemon [-] (56. J. Kalaš [-] ) , M. Primas [-] , P. Macht [-] , T. Pečenka [-] , K. Liška [-] , D. Triner [-] , D. Král [-] (74. L. Kovařík [-] ) , T. Pekník [-] , P. Kalaš [-] (56. V. Kučera [-] )

SK Slavia Vejprnice
J. Vavrík [-] - D. Křemenák [-] , V. Puhlovský [-] , D. Svoboda [-] , R. Dvořák [-] (46. T. Kotva [-] ) , J. Bayer [-] (79. M. Homolka [-] ) , M. Majerčík [-] , D. Csambal [-] (79. M. Hejduk [-] ) , L. Rada [-] , M. Kouřil [-] , F. Heindl [-]

ŽK: 31. P. Macht - 88. V. Puhlovský , 88. F. Heindl , 89. M. Majerčík , 92. T. Kotva .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: ŠIMEK František - FILLINGER Miloš, STREJCOVÁ Tereza.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Matěj Kouřil
Tip experta: výhra hostů

Po 3 remízách prolomíme v Ledcích střeleckou smůlu a odvezeme 3 body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích