1:1
(0:1)
40. R. Kraus
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2023 14:00

2.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Košutka slaví první historický bod v krajském přeboru, Primasovu slečnu to ale ze židle nezvedá


Branky


30

Za krásného letního počasí přivítala Košutka v rámci druhého kola krajského přeboru ve svém ledeckém azylu fotbalisty Holýšova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Primas pálil šanci, což o přestávce mrzelo

Od úvodního hvizdu se hrálo v letním počasí, kdy nebe bylo téměř bez mráčku. Ze začátku bylo k vidění na obou stranách spoustu nepřesností a zkažených nahrávek. První dvě velké šance tak přišly v rychlém sledu po sobě v 15. minutě. Napřed si Liška našteloval balon na svojí pravačku a centrem našel Tomáše Pekníka, ten se vyšrouboval krásně do vzduchu, ale svojí hlavičkou orazítkoval pouze břevno Zachovy branky. Stále doutnající požár v podobě odraženého balonu do malého vápna hasil holýšovský stoper odkopem na rohový kop. Z něho přišla další velká šance, když přízemní centr Pečenky proskákal skrz malé vápno až k Primasovi, který ale v jasné příležitosti trefil balon hodně nešťastně.

 

Postupně se začala hra přelévat ve prospěch hostů, kteří přebírali iniciativu. Košuteckou obranu zlobil především agilní útočník Šmíd. Ve 35. minutě musel velkou příležitost Holýšova zlikvidovat včasným výběhem Šatra. Domácí obraně jakoby tento zdvižený prst v podobě varování nestačil, a tak kapitulovala o pět minut později. První šanci ještě vyrazil Šatra, následující centr nedokázali odvrátit košutečtí do bezpečí, a tak se do střely opřel Kraus a propálil vše co mu stálo v cestě - 0:1. V nastavení prvního poločasu sehráli domácí hezkou akci po ose Holec- Liška - Krejčí, posledně jmenovaný se řítil po levě straně a hledal Trinera, který byl před brankou úplně osamocen, ale v poslední chvíli byla nahrávka zblokována holýšovským bekem. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1. 

 

Vyrovnaná bitva pokračovala i po změně stran

Domácí samozřejmě chtěli vyrovnat a naopak hosté se soustředili na provedení brejkových situací. V 51. minutě se dlouhého autu ujal Pavel Kalaš, strčil si balon před sebe a byl sražen ve vápně. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal Tomáš Pekník, Zach sice vystihl směr střely a vytáhl perfektním zákrokem střelu na tyč, ale Pekník ještě stihnul pohotově dorazit - 1:1. Na obou stranách jsme pak mohli vidět několik slibně se rozvíjejících situací, ale vše ztroskotalo na zkažené finální nahrávce.

 

V 91. minutě neudržel nervy na uzdě jinak dobře hrající Šmíd a v přerušené hře vrazil do Krále, čímž si vysloužil od rozhodčího červené napomenutí a předčasnou cestu do sprch. V závěru se mohlo měnit skóre ještě na obou stranách. Nejprve po hrubce Lišky holýšovští prováhali ideální moment k zakončení a se slaboučkou střelou si Šatra poradil, posléze se centr Hemzáčka snesl krásně na hlavu Honzy Kalaše, který ho ale poslal pouze do náruče Zacha.

 

Bojovné utkání hrané ve velkém horku, tak skončilo dělbou bodů.



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, kapitán: Na první domácí utkání jsme se samozřejmě hodně těšili. Já jsem hned ráno doma přítelkyni upozornil, že už to nebude jako loni a budu v kraji vyžadovat lepší servis. To znamená, že už mi k obědu nebude stačit zeleninový lečo z předloňskejch paprik a rajčat z 3D tiskárny. Bylo mi odpovězeno následující a dovolím si citovat : "Jakej kraj prosim tě? Jakej lepší servis? Vždyť je to úplně stejný jako loni. Dostaneš balon, pět minut koukáš kolem sebe a pak to stejně kopneš někam do hajzlu." No, nutno říct, že na tom asi něco bude. Ještě dlouho mě bude mrzet tutovka z patnáctý minuty, jenže co naplat, v zakončení je na mě spoleh asi jako na taxikáře v Libanonu. Jsme rádi, že se nám po zranění vrátil náš kanonýr Tomáš Pekník, který vynechal celou přípravu kvůli bolavým tříslům. Do šatny přišel s inovátorskou novinkou a speciálními neoprenovými návleky. Zepředu vypadal sice jako figurka z reklamy na inkontinenční kalhotky, zezadu zase jako náruživý amatérský potápěč, ale důležitý je, že tříslo bylo jako v pokojíčku a Tomáš tak připsal na svoje konto první gól. Když bych měl zhodnotit zápas jako takový, tak nejlépe ho vystihuje staré známé pořekadlo: "Každej chvilku, tahal pilku." V mých očích zasloužená remíza. My v týdnu poctivě potrénujeme a budeme se už těšit na další utkání v Nepomuku.

FK Holýšov
Milan Dejmek, trenér: Začátek zápasu byl od nás takový divoký. Udělali jsme dvě chyby při bránění standardek a soupeř naštěstí své šance neproměnil. Potom jsme byli lepší a dali jsme i gól. Ve druhé půli se hra vyrovnala, ale soupeř už moc šancí neměl, my naopak ano. To jsme neproměnili a nakonec jsme udělali ve vápně hloupou penaltu a soupeř po dorážce vyrovnal. Myslím si, že v poli to bylo vyrovnané, ale na šance jsme byli asi nebezpečnější.



Sestavy


TJ Košutka Plzeň
F. Šatra [-] - T. Krejčí [-] , P. Kalaš [-] (63. V. Kučera [-] ) , J. Holec [-] , T. Pečenka [-] , K. Liška [-] (77. P. Macht [-] ) , D. Triner [-] (82. J. Blažejovský [-] ) , T. Pekník [-] (63. J. Kalaš [-] ) , J. Pekník [-] (77. D. Král [-] ) , J. Hemzáček [-] , M. Primas [-]

FK Holýšov
M. Zach [-] - D. Vojta [-] (74. J. Krystl [-] ) , J. Kadar [-] , R. Kraus [-] (82. F. Šindelář [-] ) , D. Zavadil [-] , D. Hájek [-] (46. T. Syrovátka [-] ) , T. Michálek [-] , R. Kokoška [-] , J. Valachovič [-] , J. Šmíd [-] , M. Manowetz [-] (93. M. Multrus [-] )

ŽK: 62. M. Primas , 91. D. Král - 51. D. Zavadil , 52. R. Kraus , 55. D. Vojta , 56. M. Zach , 85. J. Šmíd . ČK: 91. J. Šmíd .
Hráči zápasu: T. Pečenka .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: KRIPNER Karel - MOLEK Eduard, KRAUS Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

V tomto zápase sázím na hosty z Holýšova, kteří mají mužstvo poskládané z mladých perspektivních hráčů a zkušeného trenéra pana M. Dejmka.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů