D. Majer 30.
1:3
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2023 15:00

3.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

CHVALŠINY UŤALY SVINENSKOU FORMU A BEROU DŮLEŽITÉ BODY


Branky


15

Poté, co Sokol ubránil domácí tvrz a ve druhém kole soutěže ukořistil první vítězství, k dalšímu venkovnímu představení zajížděl s potřebnou dávkou optimismu. Uzmout jakýkoliv bodový příděl bral jako velmi příhodné a tak také do zápasu proti rezervě Trhových Svinů nastoupil. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ihned zkraje zápasu s míčem na noze operovali domácí fotbalisté, jenomže nic zásadního z jejich režie nevyplynulo a tak se o úvodní vzruch postarali Chvalšinští. Už ve čtvrté minutě Sluka dlouhým nákopem do individuální akce vyslal Fucimana, jemuž už vzdoroval pouze brankář Vrábek, míč však netrefil dle svých představ a ten se nesl mimo zařízení.

Hosté tímto vycítili, kudy by mohla vést cesta a tak se před soupeřovu bránu dostávali stále častěji, z čehož následně pramenily možnosti rohových kopů. A ty byly pro Chvalšiny klíčové. Jeden takový znamenal gólové rozradostnění ve dvanácté minutě, kdy míč od Fucimana doplachtil k volnému Martinu Sivákovi a ten se v zakončení nemýlil, jelikož zasahujícího gólmana domácích prostřelil.

Nedlouho nato o sobě nedobrovolně dal vědět Vosejpka v protilehlém brankovišti, když nadvakrát těžkými zákroky mařil šance Trhových Svinů a v osmadvacáté minutě nejen jeho překvapila dalekonosná střela, jež se opřela o vzdálenější tyč. Sokolíci si však v nadcházející situaci nevěděli rady s kontrolou nad míčem, u lajny zhruba v polovině hřiště navíc vyrobili faul a následkem toho bylo vyrovnání. Vzdušný centr před Vosejpkovu bránu nalezl nikým nepokrytého Davida Majera a pro domácí sedmičku nebylo pohodlné zakončení žádným problémem.

Do konce úvodního dějství zbývala čtvrthodina a svěřenci trenéra Fábiána útočili na vzetí si vedení zpět. To se jim navíc podařilo a netrvalo to nikterak dlouho. Jejich původní snahu sice svinenská obrana zažehnala, ale pouze za cenu rohového kopu a přestože bylo i Slukovo zakončení zablokováno, reparát Chvalšiny zvládly na jedničku. Další Fucimanův rohový kop si našel nabíhající Jakub Decarli a hlavou vsítil svůj druhý gól v tomto ročníku.

Na to již hráči v černých dresech během další pětiminutovky odpověď nenašli a tak rozhodčí Svoboda ukončil první poločas při těsném výsledku 1:2.

Hra po změně stran nabírala na obrátkách, ačkoliv přinášela spíše zvýšenou porci osobních soubojů v nedovolené míře a na vážnější situaci, která by nabízela jisté gólové parametry, si přibližně šest desítek přítomných diváků muselo počkat.

Více nebezpeční přitom byli hosté. Jejich některým příležitostem scházelo ono pomyslné štěstíčko, jiné naopak ztroskotaly přímo tristně a střelci týmu hostí doslova nechávali Vrábka, aby se proti nim zaskvěl.

Průběžný výsledek s nejtěsnějším možným rozdílem byl ovšem stále značně nervózní a tým, jenž měl k vítězství blíže, zavelel k uklidnění. A předcházela tomu opravdu pohledná kombinace jíž na pravé straně započal bojovný Aust a přes několik jednoduchých, ale cílených dotyků úspěšně zakončoval Jakub Decarli, čímž si zajistil pozici v popředí průběžného žebříčku střelců soutěže.

Bylo rozhodnuto. I přesto ale Chvalšinští neměli dost a dosáhli další branky, která ovšem nebyla uznána pro údajné postavení mimo hru Dominika Fucimana, jemuž v tomto utkání nebylo střelecky přáno, tím si však hráči Sokola nenechali narušit radost a vítězství si patřičně užili.

Zdroj: sokolchvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Trhové Sviny B
Luděk Rolínek (hráč na marodce): Zápas jsme začali v poněkud vlažném tempu, ale i přesto jsme si vypracovali pár pěkných příležitostí, bohužel ani jedna nevedla k první brance utkání. Hosté zahrozili hned z prvního rohového kopu a laciným gólem se poprvé měnilo skóre. My jsme se stále nemohli dostat do tempa a na změně skóre se nepodílela ani dalekonosná rána Františka Pavla, která se zastavila pouze na spojnici. Po pár minutách3 jsme se přeci jen dočkali vytouženého gólů dorostencem Davidem Majerem, z přímého kopu z vápna uklidil míč k levé tyči a stav byl 1:1. Chvíli před poločasem hosté opět skóroval z rohového kopu, kdy po našem tristním bránění se prosadili hlavičkou. Do druhého poločasu jsme šli se dvěmi změnami, ale na naší hře se nic nezměnilo a ani po změně rozestavení jsme si nebyli schopni vypracovat jedinou šanci. Naopak hostí se dostávali do několika samostatných úniků, kdy se v brance blýsknul Michal Vrábek a držel stále naše naděje. V 76 minutě se však prosadil stejný hráč jako u druhé branky, a zápas už se jen dohrával. Náš špatný výkon z tohoto zápasu musíme hodit za hlavu a připravit se pořádně na další zápas ve Větřní.

TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Do Slavče jsme cestovali s tím, že bychom rádi navázali na vítězství z minulého týdne, navíc pro nás bylo naprosto potřebné, abychom se o body přihlásili i na venkovním bojišti. Rozhodně nás nečekal lehký zápas, kluci ovšem znovu zahráli zodpovědně odzadu, svědomitě bojovali a kdyby se nám podařilo vytěžit více, mohlo pro nás být ještě veseleji. Šance na to byly, ale takový je fotbal. Domácí dokázali být nepříjemně nebezpeční, naštěstí ale naše defenziva většinu takových situací eliminovala a vyrovnávací branka nás nijak výrazně neovlivnila. Opět musím kluky pochválit za předvedený výkon. Poctivě to odmakal celý tým, tahle výhra je pro nás velmi cenná a přestože máme stále na čem pracovat, výrazně převládají pozitiva. Vidět jsou také naše letní posily, byť se do hry ještě nedostaly všechny. Dominik Fuciman naší hře dává hodně, jen se nám asi vystřílel v přípravě (smích). Jeho chvíle ale přijdou, až to budeme opravdu potřebovat, tím jsem si jistý. Velkým plusem navíc je, že se gólově zadařilo našemu mladíkovi Martinu Sivákovi. Potřebuje sbírat zkušenosti a vstřelená branka mu rozhodně pomůže a dodá sebedůvěru. Z Kuby Decarliho se navíc stává neohrožený střelec (smích). V týmu vládne dobrá nálada a všichni doufáme, že bude i po následujícím kole, ačkoliv to bude náročné. Přijedou Lhenice, které mají dostatek zkušeností z vyšší soutěže, přesto je bereme jako každého jiného soupeře a tak také do klání vstoupíme. Také ony ještě nezaváhaly a my se pokusíme o jakékoliv přerušení jejich dosavadní šňůry. Jsem si naprosto jíst, že kluci do toho dají vše a možná ještě víc.



Sestavy


TJ Spartak Trhové Sviny B
M. Vrábek [-] - J. Šafránek [-] , V. Pavel [-] (31. J. Valter [-] ) , F. Pavel [-] (71. K. Korčak [-] ) , D. Majer [-] (46. J. Lukeš [-] ) , M. Smoleň [-] , J. Kurali [-] , P. Graman [-] , M. Fatura [-] , J. Borek [-] (46. P. Vondruš [-] ) , K. Juráň [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - P. Sluka [-] , M. Postl [-] , M. Babinský [-] , P. Zwifelhofer [-] - J. Decarli [-] , V. Aust [-] , V. Decarli [-] (53. T. Holas [-] ) , R. Kaprál [-] (84. M. Anderle [-] ) - D. Fuciman [-] , M. Sivák [-] (53. J. Cifreund [-] ) -

ŽK: 75. M. Fatura - 56. J. Decarli .
Hráči zápasu: M. Vrábek - M. Sivák , M. Postl , J. Decarli .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Svoboda Jan - SAIDL Radek, BUŘIČ Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Sviny vyhrály oba zápasy a myslím, že vyhrají i tentokrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích