Oldřichovickou jarní bídu podtrhla remíza v Nýdku


Branky


10. F. Fryda (vl.) , 45. T. Spratek , 79. M. Čelůstka - 8. D. Očadlík , 27. D. Očadlík , 32. J. Walek
13

Derby mezi Nýdkem a Oldřichovicemi přilákalo pod horu Čantoryji přes dvě stovky diváků, kteří sledovali počínání lídra tabulky z Oldřichovic s až 11. domácím celkem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Očadlíkovy dvě trefy stačily na těsné vedení

Oba celky do utkání vstoupily oslabené o články základních sestav, kdy na straně domácích scházel hrotový útočník Luboš Perniš a na straně hostí nemohl do hry zasáhnout univerzál Jiří Cienciala. 

Oldřichovičtí, kteří v týdnu prohráli předehrávku posledního kola v Petřvaldě 1:5 vstoupili do zápasu svižněji a v prvních minutách si vytvořili několik šancí. Ujala se nakonec ta z 8.minuty, kdy si centr zleva našel Očadlík a zamířil přesně 0:1. Domácí ovšem nic nezabalili a vyrovnání přišlo už za dvě minuty. Nákop Spratka se dostal do souboje Čelůstka - Frýda, a druhý jmenovaný přehodil vlastního brankáře Bašandu 1:1. Šťastné vyrovnání pro domácí.

 

Domácí poté opět odolávali tupému tlaku oldřichovických hráčů, a to až do 27.minuty, kdy domácí hráči pokazili rozehrávku a z brejku středem hřiště se narodila přihrávka k pravé tyči, kterou si opět našel Očadlík a vrátil Oldřichovicím vedení 1:2. Hosté poté spálili několik příležitostí, z nichž asi největší měl J.Walek. Ten se ovšem prosadil ve 32.minutě, kdy se do míče krásně opřel a ze zhruba 30 metrů nedal brankáři Kantorovi šanci 1:3.

 

S blížícím se koncem poločasu se hra postupně vyrovnávala a do hry začínali stále více promlouvat domácí. V dlouhém nastaveném čase prvního poločasu aktivita domácích gradovala a prakticky o korekci poločasového výsledku se postaral domácí kapitán Spratek, který se prakticky s poločasovým hvizdem skvěle prosadil ranou z dálky 2:3.

Nýdek si zasloužil vyhrát

Byl by-li fotbal spravedlivý a počítaly se do výsledku ostatní atributy a nejen branky, odcházeli by z utkání hráči Nýdku vítězně. Domácí po pauze nabití energií po trefě Spratka zatlačili svého soupeře na jeho polovině a do Bašandova pokutového území létal jeden centr za druhým. Rohových kopů ve druhé půli také nebylo zrovna nejméně, ovšem defenziva prvního celku tabulky odolávala. A to až do 79.minuty, kdy po řadě nevyužitých příležitostí, kdy se po čase blýskl výborným zákrokem i Bašanda v bráně hostů, přišlo vyrovnání. Čelůstka zužitkoval nakopnutý míč do vápna a prosadil se hlavou 3:3!



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nýdek
Viktor Polok - trenér: S bodem jsme nadmíru spokojeni, šlo o těžký zápas s lídrem tabulky a hlavně to bylo derby v kterém jde o určitou prestiž. Remíza je spravedlivá, byl to zápas dvou poločasů, v prvním hráli hosté, v druhém my. Ještě bych vyzdvihl neskutečnou návštěvu a fandění diváků, zápasu to dalo ještě větší náboj.

TJ Oldřichovice
Miloš Koloničný - trenér: Kdybychom v poločase vedli rozdílem pěti branek, tak by se nikdo nemohl divit. Ale my si necháme na konci poločasu dát kontaktní branku a posadíme domácí na koně. Ve druhém poločase jsme totálně ztratili koncentraci a přenechali střed hřiště a v závěru přišel trest v podobě vyrovnání. Jarní trápení pokračuje. Asi by bylo pro nás nejlepší aby sezóna už skončila!



Sestavy


TJ Sokol Nýdek
J. Kantor [-] - L. Paleček [-] (86. V. Szmek [-] ) , M. Čelůstka [-] , P. Turoň [-] , T. Spratek [-] - M. Kluz [-] , P. Placzek [-] , F. Szotkowski [-] - L. Cienciala [-] , K. Labaj [-] , T. Gleta [-] (61. M. Hojdysz [-] ) -

TJ Oldřichovice
P. Bašanda [-] - L. Mendrok [-] , F. Fryda [-] , D. Očadlík [-] , O. Zoubek [-] (51. M. Mendrok [-] ) - M. Huťka [-] , T. Vlachovič [-] , J. Walek [-] , M. Niemiec [-] , M. Machala [-] - T. Kisza [-] -

ŽK: 17. F. Szotkowski , 68. T. Spratek - 42. T. Vlachovič .
Místo: Nýdek. Počet diváků: 222. Rozhodčí: ŽÁČEK Marek - HRDINA Lukáš, KASZPER David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Hradil

Expert: Martin Blahuta
Tip experta: remíza

Nýdek na jaře získal jen 6 bodů, Oldřichovice na tom nejsou o moc lépe, jako lídr soutěže mají pouze 9. Čtvrteční předehrávkou posledního kola s Petřvaldem soutěž ztratila atraktivnost posledního kola. Oldřichovice po porážce v Petřvaldu pomalu ztrácejí půdu pod nohama. V Nýdku se budou body dělit po výsledku 1:1.

Tip: výhra hostů

19. 5. 2023 07:32
remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů