5:2
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 17:00

14.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Hrušově se konala závěrečná. Volenku pořádali domácí. Fedák s Kozlem protančili hned dva páry střevíců


Branky


6. D. Kozel , 52. F. Dubnický , 60. D. Kozel (p.) , 75. D. Fedák , 80. D. Fedák - 67. Š. Hon , 88. L. Kubala
4

V sobotní odpoledne se nad hrušovskou škvárou spokojeně tetelilo slunce. Byla to možná předzvěst toho, že se domácímu výběru to kožené slunce podaří umístit do soupeřovy brány hned v pěti případech. Hrušov hrál snově, vyspělě, účelně. S touto hrou, pokud ji udrží i do příštího ročníku, může s gustem prohánět nejsilnější soupeře, stejně jako to dělá oscarový DiCaprio s dvacetiletými děvčaty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobrá nálada jako základní stavební kámen hrušovského sukcesu

Zalité sluncem bylo vše nejen kolem škvárového hřiště, ale rovněž i v prostorách tamního stadionu. A dobré psychické i podnebné klima způsobilo, že se do domácího hájemství začali navracet dobří holubi, jež byli sportovně nezvěstní v extrémních případech téměř půl roku. Jedním z okřídlených navrátílků byl hrušovský Kadura, kterého domácí už skoro ani nepoznávali, jak dlouho se vzájemně neviděli. Pošta pro tebe ale nakonec nebyla potřeba a pátrající Ondra s moderátorkou Ester nemuseli z Kavčích hor spěchat do ve srovnání méně hostinného Hrušova. Polanecký tým působil, jako kdyby v autokaru cestou na zápas každý povinně poobědval omlazovací špenát od docenta Mlejnka ze známého českého filmu. Takovým mladistvím dojmem hráči hostů na všechny okolo působili. Mládí ale někdy nevadí, nicméně v tomto případě, jak se později ukázalo, bylo spíše na škodu, protože Šenovští příliš pozdě narozeným hostům nedali moc možností odehrát solidní part. První branku vstřelil Kozel po pěkné kombinační akci. Poté se dostal ke slovu fotbalový kmet s bezmála pěti křížky na krku František Dubnický. Ten dostal neopakovatelnou, a i na poměry nižších soutěží, málo vídanou možnost postavit si míč k nepřímému volnému kopu. Ten rozhodčí odpískal chybně kvůli neexistující malé domů jednoho z polaneckých zadáků. Dubnický prokázal, že je noblesním rytířem českého fotbalu, a nabízenou příležitostí v duchu jednoho z nejsilnějších sportovních gest této sezony velkoryse pohrdl. Nejspíš by to bylo už 2:0 z pohledu Hrušova, ale hrušovský kapitán má prostě čest v krvi a srdce fotbalového Lancelota mu bije na pravém místě. Tento člověk se gentlemanem nemohl stát v průběhu života, ale podle toho, co mohli diváci vidět na trávníku, musí být všem jasné, že tento hráč se musel se smyslem pro rovnost a spravedlnost už narodit. Balón skončil v zámezí, kam jej Dubnický příkladně zakopl. V utkání se v dalším vývoji ukázal i potomek hrdiny posledních minut, František Dubnický mladší. Nedlouho po tom, co jej trenér poslal na hřiště, ukázal něco za svého pestrého kopacího repertoáru. Nechytatelně se totiž trefil přímo pod břevno po precizně zahraném míči z přímého kopu. Junior Dubnický očividně vyhrál geny v loterii, po otci zdědil fotbalový talent i nevšední lidský charakter.

Byl jeden klub, ten Kozla měl

V druhé půli se už na straně domácích, jak později vyšlo najevo, soutěžilo o to, zda Fedák a Kozel, kteří už měli v pokročilejší fázi druhé půle na svědomí dva přesné zářezy, dají ve zbytku zápasu vymodlený třetí gól. Nakonec se tak ale ani jednomu z kanonýrů nepovedlo a v konečném zápise v utkání byla u jejich jmen v kolonce dosažených branek patrná čitelná dvojka. Po konci zápasu to ale ani jednomu borci podílejících se na přesvědčivé výhře v posledním mistrovském utkání nevadilo. Hrušov uzavřel sezonu na předposledním, jedenáctém místě. Béčko Polanky, jenž v mnoha jarních mačích dávalo šanci mladým odchovancům, aby se rozehráli, a to by nesmělo v celosezonním kontextu zapadnout, zakončilo ročník na devátém místě. Za dva měsíce začné nový ročník a oba kluby budou chtít mít zajisté vyšší ambice, než je celkové letošní tabulkové umístění.



Sestavy


Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
M. Kadura [-] - M. Josefofský [-] - Z. Demel [-] , J. Mrázek [-] , J. Hurta [-] , J. Muržin [-] , E. Vybraniec [-] (45. F. Dubnický [-] ) , D. Kozel [-] , D. Pekara [-] (70. D. Fedák [-] ) , F. Dubnický [-] , J. Mrázek [-]

FK SK Polanka nad Odrou B
P. Šajer [-] - M. Geleta [-] (80. L. Kubala [-] ) , P. Stehlík [-] , V. Kozelský [-] , M. Janda [-] , M. Nykl [-] , P. Tichý [-] , Š. Hon [-] , P. Renner [-] , J. Gráf [-] , D. Adamec [-]

Počet diváků: 66. Rozhodčí: SAJDOK Jaromír - HOLUB Tomáš, ŘIČICA Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Adam Langer
Tip experta: výhra domácích

Nevyzpytatelný terén pomůže domácímu týmu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích