2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 17:00

14.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Koblov na domácí půdě těsně porazil Pustkovec. Hosté zakončili ročník se sedmi body na posledním místě


Branky


4

Fotbalisté koblova si na závěr ligového ročníku připsali povinný, ale cenný skalp nad posledním Pustkovcem. Hostující výběr skončil se sedmi nasbíranými body na posledním, dvanáctém místě. Celek z Koblova se po skvělém jarním úvodu nakonec musí spokojit s pátým místem, ačkoli s velkým náskokem na v pořadí celkově šestý ostravský Slovan, jenž za ním zaostal o propastných šestnáct bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Soupeř nedominoval, začátek neodpovídal postavení týmů v tabulce

Od samého začátku asi všichni čekali nadvládu Koblova na domácí hřiští, navíc v posledním mistrovském zápase a proti poslednímu týmu v ligové tabulce. Papírové předpoklady se ale nenaplnily, naopak vyšly zcela naprázdno, neboť Pustkovec vykazoval vyspělý herní projev a prezentoval se pohledným kombinačním stylem. Domácí favorit se v prvním poločase víceméně zmohl jen na dlouhé nakopávané balóny za připravenou, a vždy včasně a neprostupně sešikovanou obranu Pustkoveckých. V bráně se překonávala jarní supernova Stárek, a objevily se postupem času chvíle, kdy musel zasáhnout vskutku nadstandardně. Být v bráně náhradník Gogola nebo jiný brankář z přeboru, asi už jeho celek kapituloval, a byl by tak nucen hnát se za pracným vyrovnáním. Smírný dílčí stav po první půli ale nebyl obrazem jinak divácky vdečného, ofenzivního fotbalu, jenž byl k vidění v koblovském útočišti.

Vedení hostů, rychlá odpověď domácích a dokonalý obrat

Protokolární výměna stran proběhla v profesionálním pojetí, a po tomto nezbytném úředním aktu mohl dostat slovo zase fotbal. Na začátku druhé půle se stalo něco, co není v posledních měsících příliš zvykem. Pustkovec se dostal do vedení. Vzhledem k tomu, jaký fotbal předváděl v prvním dějství, se jednalo o vedení zasloužené a podpořené dělnou prací fotbalového lidu s místy až brutálním nasazením na hranici sebeobětování. To vše navdory faktu, že se jednalo o poslední ligové kolo a Pustkovec díky odstoupení dvou spoluúčastníků ze soutěže už nemohl sestoupit. Nejprve se tedy trefil pustkovecký Jurásek, na jehož zásah bleskurychle kontroval kanonýr Řezníček, a stav byl vyrovnaný. Za nějakých osm minut se však sám před Stárkem zjevil Drastisch, protlačil míč na Stárka, a otočil tak nepříznivě se vyvíjející skóre na konečných 2:1 pro koblovský mančaft. Pustkovec následně na hřišti otevřel obranu a byla na něm vidět urputná snaha vyrovnat, a s rozloučit se tak se ctí s výsledkově nepovedenou sezonou. Na posledních třiceti metrech hřiště přehrával nátlakovou hrou bránící řady soupeře, ale ve zbytku zápasu už k vyrovnání nedošlo. Pustkovec nebyl horším týmem, ale musí kalich porážky vypít až do dna. Sezona se v pustkoveckých kancelářích rozhodně nebude hodnotit jako úspěšná, a tamní sekretariát činovníků čeká spousta práce, aby vyvinuli návod, jak zase oprášit slávu tridičního ostravského klubu směrem k příštím zítřkům.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Koblov
Zdeněk Nováček, hrající vedoucí mužstva Pustkovce: Bojovný výkon bez proměněných šancí, měli jsme na vyrovnání.




Sestavy


TJ Sokol Koblov
R. Silber [-] - A. Hlaváček [-] , A. Turek [-] , K. Staněk [-] , M. Řezniček [-] - J. Vrobel [-] , M. Drastich [-] , M. Jež [-] , M. Smajdor [-] - M. Chovanec [-] , M. Brančík [-] -

TJ Sokol Pustkovec
J. Stárek [-] - P. Jícha [-] , J. Kisztner [-] , M. Mroček [-] , P. Chadziandoniu [-] , M. Popiolek [-] , J. Klvaňa [-] , M. Jurásek [-] , R. Chodinský [-] , D. Kravčík [-] , D. Soukup [-]

ŽK: 34. J. Vrobel , 63. M. Brančík - 58. M. Popiolek , 87. J. Klvaňa .
Počet diváků: 52. Rozhodčí: BREZOVSKÝ Ondřej - SLAVÍK Petr, LANGER Vlastislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Grossmann

Expert: Adam Langer
Tip experta: výhra domácích

Koblov potvrdí slušnou formu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích