I. Pop 60.
1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2023 16:00

20.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Koblov zaváhal v souboji s Dolní Lhotou. Ztráta na vedoucí trio se tak prohloubila na pět bodů


Branky


5

Domácí nepotvrdili roli papírového favorita a po vyrovnané bitvě odcházejí poraženi. Dolní Lhota se tak dotáhla na Koblov s mankem jediného bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tlak domácích vs. efektivita hostů

Sobotní klání, ve kterém domácí Koblov přivítal na svém trávníku ofenzivně nejproduktivnější tým soutěže z Dolní Lhoty, napovídal, že se v tomto šlágru 20. kola městského přeboru mohou diváci těšit na gólové hody a kvalitní kopanou. Střetly se zde těžké váhy v podání nejlepších střelců soutěže, na straně Slezanů Martin Řezníček a v sestavě hostů úplně nejlepší střelec soutěže Jakub Juchelka. Hosté přijeli na hřiště Koblova s vědomím, že musejí bodovat. Jednak proto, aby stáhli bodový rozdíl na páté příčce právě za Koblovem a jednak proto, že vzájemná bilance zněla před zápasem mnohem lépe pro Slezský klub, který na podzim vybojoval na hřišti Dolní Lhoty vítězství 2:0. Utkání začalo v očekávaném klidném tempu, kdy ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. S tímto se mísila i lehce viditelná nervozita na domácích, hrajících v domácí oranžové. Tato počáteční nervozita se začala pozvolna rozplývat a domácí začali na hřišti spřádat útočné plány a pokoušeli se ohrozit branku Lhoty. Ani jeden z těchto pokusů však nedošel do finální fáze a tak se osmělili i hosté, kterým se hned první šanci podařilo přetavit v úvodní branku zápasu. V 13. minutě se po pravé straně díky šťastné kličce dostali Lhotští přes levou obranu Koblovských a Tomáš Zdražila měl jednoduchou práci vsítit gól po přihrávce před prázdnou branku.Domácí z Koblova věděli, že tento zápas nebude v žádném případě jednoduchý a tak neskládali zbraně a s vědomím většiny zápasu před nimi se stále snažili o vyrovnání. Veškeré úsilí však končilo buď na důslednosti obranné řady Dolní Lhoty nebo na nepřesnosti. Ačkoli Koblov přehrával svého soupeře na držení míče, vyhrané souboje i územní převahu, domácí útočníci pálili slepými. První poločas tedy patřil gólově hostům.

Morální rozklad, okamžik naděje a hřebík do rakve

Když hlavní rozhodčí Sajdok odstartoval druhou půli, bylo od začátku vidět, že tahle bitva je stále otevřená, alespoň takovým dojmem působili Koblovští, kteří naprosto kopírovali intenzitu svých snah z prvního dějství. Bohužel pro ně však stále kopírovali i neúspěšnou koncovku. Ofenzivně silná Lhota  evidentně zvolila pro druhou půli stejnou taktiku jako pro půli první a podařilo se jí to dokonale. Tentokrát jí na to stačilo pouhých 11 minut oproti předchozímu poločasu, kdy se po chybě v obraně domácích trefil přesně do pravého horního rohu branky Jakub Juchelka. Domácí tušili, že sen o třech bodech se začíná bortit jako domeček z karet a jejich psychika utrpěla tvrdý direkt. V následujících minutách několikrát slezští fanoušci trnuli hrůzou, jelikož se zdálo, že se na domácí tým valí jedna pohroma za druhou. Několik chyb v obraně způsobily nebezpečné šance Lhotských, ale i ti si začali lámat zuby buď na brankáři Silberovi nebo obráncích Koblova, kterým se podařilo svá pochybení na poslední chvíli napravit. Tento tlak však vydržel pouhé 4 minuty, jelikož v tuto dobu se hra přenesla opět před pokutové území hostů. Po centru Lukáše Kalety obrana Lhoty trestuhodně zůstala stát, přičemž vybíhající hráči Koblova si pohlídali postavení mimo hru a Ivo Pop ve výskoku patičkou dostal míč obloučkem do branky, ke kterému se dostal dříve, než vyběhnuvší brankář Kopal. Tento gól vrátil domácí do hry a psychická deka byla tatam. Otěže zápasu však stále drželi ve svých rukou Lhotští. I přes tlak domácích se jim dařilo odolávat a zápas se pomalu chýlil ke konci. Když se časomíra překlenula přes 80. minutu, přišel moment, který rozhodl. Hosté po získání míče na středu hřiště rychle zaveleli k protiútoku. Křižný pas na pravý praporek, centr po zemi, lehký souboj jeden na jednoho, přihrávka Juchelkovi a bylo rozhodnuto. Nejlepší střelec soutěže popravil Koblov druhou brankou v zápase a bylo rozhodnuto. Následná střídání domácích nevedla k žádnému efektu a zápas tak skončil výhrou 3:1 z pohledu hostů.



Sestavy


TJ Sokol Koblov
R. Silber [-] - J. Vrobel [-] , A. Turek [-] , A. Hlaváček [-] , M. Brančík [-] - M. Smajdor [-] , M. Chovanec [-] , I. Pop [-] , M. Jež [-] - M. Řezniček [-] - L. Kaleta [-] (75. A. Sargisan [-] )

TJ Sokol Dolní Lhota
O. Kopal [-] - T. Czolko [-] , J. Zeman [-] , J. Bedry [-] , D. Blanar [-] - S. Čech [-] , I. Lutso [-] , O. Klapuch [-] , T. Zdražila [-] - J. Juchelka [-] - J. Dedek [-]

ŽK: 86. A. Sargisan - 15. T. Czolko , 18. J. Zeman .
Počet diváků: 88. Rozhodčí: SAJDOK Jaromír - LEŠKO Martin, PODRAZA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: František Sleczka
Tip experta: výhra hostů

Výhra Lhoty. 22 gólů za 3 zápasy napovídají, že Lhota bude na jaře hodně silná. Řekl bych, že si s Koblovem poradí