0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2023 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Fotbalovou válku hranou na vítězný gól zvládl lépe hostující Koblov


Branky


5

Sluncem prosvícená neděle nabídla klání mezi domácím béčkem Brušperka proti hostům z Koblova. Cíle měli oba soupeři jasně stanovené. Zatímco domácí zamýšleli případným vítězstvím bodově dotáhnout v tabulce osmý Slovan, slezští hosté už několikáté kolo v řadě trpělivě upevňují bramborovou příčku tabulky a číhají na třetí místo, okupované Václavovicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První čtvrthodina rozhodla, pak už se jen válčilo

O úvodní výkop zápasu se postarali hosté v oranžovo-bílých úborech, kteří od první minuty chtěli udávat tempo hry. Skákavý terén však brzdil jejich snahu o co nejrychlejší otevření gólového účtu, navíc četná šikovnost mnoha individualit činila z domácích houževnatého protivníka, hosté tak museli volit taktiku míčů vzduchem za obranu po krajích. Zatímco domácí Brušperk přehrával svého soupeře ve středu hřiště, avšak narážel na pozornou obranu, hosté zvolili cestu skrze již zmíněně pasy ze stran a na kýžený efekt se nečekalo dlouho. Pravý záložník Koblovanů Smajdor se totiž šikovně uvolnil a poslal výborný křižný pas, který doskákal až těsně před malé vápno, kde jej doběhl Řezníček. Ten zcela bez razance, ale chytře slabší nohou poslal míč mezi vyběhnuvšího gólmana Bejocha a křižujícího stopera a po jemném otisku zadní tyče skončil míč za brankovou čarou. Ani po vstřeleném gólu nechtěli hosté nijak utuchat z intenzity svého snažení a dál se tlačili k brance domácích. Ačkoli se domácí nedostávali do žádných útočných příležitostí a většinu času se museli bránit před územní dominancí Koblova, hostům to tam ne a ne padnout i po několika slibných zakončeních. Do kabin se tak šlo v poločase za stavu 0:1 z pohledu domácích.

Brušperk i přes všechno své úsilí porážku neodvrátil

Ve druhé půli zareagoval trenér Slezanů Kaleta na nepříznivou situaci ve středu hřiště změnou formace z 4-4-2 na 3-5-2, což se v závěru zápasu ukázalo jako klíčový tah. Domácí nechtěli zahodit jedinou možnost o vytěžení alespoň jednoho bodu ze zápasu a pokoušeli se o útočné výpady, všechny však končily na důslednosti koblovských obránců. Šancí však ze strany hostů bylo mnohem méně, a tak se hra buď držela ve středu hřiště nebo přelévala ze strany na stranu, ovšem bez finální fáze. Přibývalo tak faulů, hra se kouskovala, síly na hřišti ubývaly na obou stranách a oko fotbalového diváka mohlo i zaplakat. Co se na začátku jevilo jako možná hra kočky s myší, se po většinu druhé půle změnilo v bitvu o každý souboj a centimetr na hřišti, ovšem závěr zápasu se teprve blížil. S neúprosně utíkajícím časem začali domácí cítit šanci na vyrovnání skrz narůstající nervozitu hostů. Právě nejistota o výsledek vytvořila příležitost pro domácí ze standartní situace po faulu na pravé straně, nedaleko od pokutového území. Samotný centr nebyl až zas tak nebezpečný, ovšem po skrumáži a urputném boji o míč se domácí dostali k zakončení, kterépřelobovalo brankáře Silbera a k nelibosti všech domácích příznivců skončil míč pouze na břevně. Dá se říci, že tento moment odstartoval závěrečné šílenství zápasu. Domácí museli riskovat a hnát svou veškerou sílu do útoku, hosté bránili v pěti až šesti hráčích a spoléhali se na brejkové situace. Z jedné takové mohli zápas v závěru rozhodnout, ovšem volej z pravé strany vápna po křížném pasu minula bližší tyč. V tuto dobu se Kaletova změna formace hostů prokázala jako klíčová, jelikož po celý zápas skvěle hrající Pop, který stál v první půli proti přesile na středu hřiště, měl v závěru ještě dostatek sil na klíčové přerušování rozehrávek domácích a získávání míčů. Měl tak lví podíl na udržení výsledku ve velmi vypjatém závěru. V poslední minutě této bitvy se ještě domácím podařilo získat rohový kop a všichni už tušili, že toto bude pravděpodobně poslední možnost změnit konečné skóre, zejména domácí brankář Bejoch, který přispěchal také na pomoc. Exekuce kopu však nebyla kvalitní a když našla pouze prvního obránce Koblova na kraji šestnáctky, hlavní rozhodčí Jaroslav Podraza foukl do píšťalky naposledy a zpečetil tak konečné vítězství 1:0 hostů ze Slezské Ostravy.



Sestavy


SK Brušperk B
D. Bejoch [-] - D. Cigánek [-] , J. Ranocha [-] , M. Kuchař [-] - E. Nitka [-] , A. Paseka [-] (36. M. Sýkora [-] ) , A. Pelíšek [-] , V. Šimon [-] , V. Sýkora [-] , D. Solomonovych [-] - M. Mlčoch [-]

TJ Sokol Koblov
R. Silber [-] - A. Hlaváček [-] , M. Brančík [-] , A. Turek [-] , J. Vrobel [-] - V. Ulmann [-] (38. A. Sargisan [-] ) , I. Pop [-] (51. M. Chovanec [-] ) , M. Drastich [-] , M. Jež [-] , M. Smajdor [-] - M. Řezniček [-] -

ŽK: 40. M. Sýkora , 70. V. Sýkora - 43. A. Sargisan , 52. J. Vrobel , 59. M. Chovanec , 72. A. Hlaváček , 92. M. Drastich .
Počet diváků: 79. Rozhodčí: PODRAZA Jaroslav - POPOVSKÝ Zbyněk, HERMAN Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Radek Beránek
Tip experta: výhra hostů

Tohle kolo zápasy vyšly tak, že mi až na jeden vycházejí hostující týmy jako aspiranti na tři body. Tady to nebude jinak. Jasná dvojka.