Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2023 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Polanka zaříznuta rozhodčím Štorkem. Chybující arbitr hrůzostrašným výkonem hrubě ovlivnil zápas


4

Týmu Polanky se nepovedlo odčinit týden starý šestigólový příděl od Slovanu Ostrava. Ve Vratimově změřil síly s béčkem zdejšího mužstva, ale nevedlo se ani tentokrát. Vratimovu ale k vítězství vydatně pomohl tendenční výkon rozhodčího.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Početné absence přinesly hostům personální peripetie

Polanečtí si ještě před úvodním hvizdem museli připadat jako nepřipravení středoškoláci před čtvrtletní prací z matematiky. Omluvenek se totiž o víkendu sešla celá řada, a tento faktor měl zásadní dopad na druhý neúspěch v řadě klubu pohybujícího se toho času ve středu ligové tabulky. S lehkou nadsázkou to ještě při předzápasovém rozcvičování vypadalo, že si svoji zašlou slávu budou muset oprášit trenéři a členové realizačního týmu. Tolik problematickým se ukázal být rozsáhlý deficit hráčského materiálu hostů na půdě zachraňujícího se rezervního týmu z Vratimova. Domácí ansámbl vstoupil do utkání aktivněji, ale nedá se říct, že by na hřišti dominoval nebo se prezentoval herním výkonem, kterým by se polanečtí fotbalisté měli budit ze spaní do dalšího kola. Vratimovští se nezmohli na žádné dynamické manévry od vápna k vápnu, nýbrž jejich hra byla založena na účelové neběhavé hře ze zajištěné obrany. Domácím hráčům líným na krok ale soupeř evidentně chutnal a jejich nefotbalové představení bohatě stačilo na to, aby se v první půli mohli radovat z vedoucí branky. Po náramně zahraném rohovém kopu vyplaval na zadní tyči zcela nehlídaný Třiska, a bylo to 1:0.

Alibistický rozhodčí vzal hostům naději

Odhodlaná Polanka se za žádnou cenu nesmířila se svým osudem, tedy s tím, že by měla ve Vratimově domácím přenechat všechny tři body, jako se jí to stalo před týdnem na půdě Slovanu. Ještě než se ale pustila do dobývání vratimovské obrany, stalo se na hřišti něco, o čem se bude asi ještě hodně mluvit. Domácímu Třiskovi se sice podařilo navýšit průběžný stav na 2:0, ale způsob, jakým gól vstřelil, byl minimálně na hranici fotbalových pravidel, či spíše naprosto odporoval duchu fotbalové fair play. Inkasované brance z pohledu Polaneckých totiž jasně předcházel nedovolený zákrok zakončujícího střelce. Ten sice dopravil míč do sítě, ale chvíli před tím se dopustil zcela viditelného kontaktu s gólmanem. K údivu všech, dokonce i samotného střelce, byl ale gól považován za regulérní, a neskutečně slabý sudí nechal rozehrát míč ze středového puntíku. Aby toho nebylo málo, útočník se ihned po inkriminovaném incidentu sebemrskačský kál a ani jemu samotnému se nechtělo věřit, že branka nabyla sportovní regulérnosti. Bezprostředně po uznání gólu se strhla slovní potyčka mezi rozhodčím a kapitánem hostů Tichým. Ten za své nesportovní chování, kdy se jen snažil vyříkat si s mužem s píšťalkou předchozí diskutabilní moment, obdržel žluté napomenutí. Hosty ovšem ani tato nepřízeň osudu a fotbalová nespravedlnost nepoložila, a snažili se srdnatě hnát za kontaktním gólem, který by je ještě vrátil do hry a umožnil jim spřádat plány na to, jak dosáhnout vyrovnávací trefy. Nebyli úspěšní, a tak se ve velmi špatném světle znovu ukázal hlavní sudí. Ten zcela neprofesionálně zastavil nadějně vypadající útočnou akci polaneckého výběru, když odpískal nedovolený zákrok hostujícího kapitána ve snaze o odzbrojení domácího beka v čistém souboji o míč. Hráči Polanky si mohli hlavy ukroutit i podruhé, protože nevybíravý faul před pokutovým územím viděl zřejmě jen antihrdina celého zápasu, výjimečně slabý rozhodčí Štorek. Ten fouknul do píšťalky a finální fázi polanecké ofenzivě přinejmenším sporně zmařil. Nezdolně pracující hosty ale druhý nepřesný verdikt arbitra psychicky zlomil, domácí zcela pochopitelné odevzdanosti polaneckých plejerů dokonale využili, přidali další góly a získali cenné tři body do tabulky. 



Ohlasy k zápasu



FK SK Polanka nad Odrou B
Jiří Lavický, trenér Polanky: Po poradě s pomezními jsem byl utvrzen v tom, že tyto dvě situace byly vyhodnoceny chybně a velmi ovlivnily zápas.



Sestavy


FC Vratimov B
O. Botur [-] - Š. Šňupárek [-] , M. Svěnčík [-] , M. Šmahlík [-] , A. Tříska [-] , J. Plachta [-] , O. Adámek [-] , D. Žižka [-] , T. Tříska [-] , N. Jurík [-] , M. Duží [-]

FK SK Polanka nad Odrou B
O. Kreibich [-] - M. Geleta [-] (46. V. Weiser [-] ) , V. Kozelský [-] , D. Adamec [-] , P. Tichý [-] , J. Matušek [-] , F. Kristofory [-] , M. Pračikov [-] , R. Langer [-] , P. Cirkl [-] , R. Javorský [-]

ŽK: 57. P. Tichý .
Počet diváků: 57. Rozhodčí: ŠTOREK Martin - HAVLÍK Přemysl, SAJDOK Jaromír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Radek Beránek
Tip experta: výhra hostů

Opět mi nezbývá než favorizovat hostující mančaft. Vidím to poměrně jasně pro Polanku.