M. Vidlák 20.
L. Ciesarik 37. (p.)
2:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2023 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nejstarší ostravský klub zbrzdil rozjetý Šenov a slaví druhé vítězství v řadě


Branky


20. M. Vidlák , 37. L. Ciesarik (p.) - 70. T. Nguyen
4

Slovanisté vybojovali proti houževnatému týmu Šenova tři body a potvrdili tak vzestupnou formu v jarní části ligové soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nádherný mač na Hulváckém kopci skončil těsným vítězstvím Ostravanů

Nedá se rozhodně katagoricky přijmout fakt, že Slovan vstoupil do zápasu v roli jednoznačného favorita. Prvotní oťukávání nepřinselo územní převahu na stranu jednoho či druhého mužstva. Krásnou pasáž fotbalu nahoru dolů ukončila až 20. muta, kdy se výstavní trefou prezentoval domácí šutér Martin Vidlák. Pro hráče nesoucí na svém dresu číslovku 11 to byla vůbec první trefa v letošní sezóně ve službách černobílého chlebodárce. Hostující celek poté napnul všechny své síly do útoku a hnal se za kýženým vyrovnávacím gólem. Domácí defenzivní řada ale byla významně proti a odváděla spolehlivý a takticky vyspělý výkon. Vynikal zejména mladíček Valder. Jeho obranné zákroky měly přinejmenším prvoligové parametry a společně se spoluhráči hrajícími na beku představoval odolnou hráz mezi brankářem a záložní řadou. Hostující plejeři se tak k ohrožení Sleczkovy svatyně dostávali poskromnu a přes neprostupné zadáky se prokousávali skutečně horko těžko. Šenovským borcům se ale vyrovnat i přes setrvalé úsilí nepovedlo, a tak k navýšení stavu zavelela družina pruhovaných válečníků. Poté, co šenovská senzace posledních zápasů Pilch naprosto nesmyslně fauloval domácího zakončovatele, kopala se na Hulváckém kopci desítka. Exekutorem se nestal nikdo menší než velezkušený Ciesarik, jenž si se zdravým sebevědomím sobě vlastním vzal do rukou míč, aby jej zasadil na značku pokutového kopu jedenáct metrů od brankové čáry, na které se v té době už plně koncentroval Pilch. Ten velmi toužil po tom napravit svůj zbytečný obranný zákrok a chycenou penaltou by se tak vykoupil ze svého provinění proti fotbalovým pravidlům z nedávné chvíle. Chladnokrevný matador Ciesarik ale nepotvrdil nepsané fotbalové pravidlo, že penalta se nedá chytit, ale jen špatně kopnout. Suverénně totiž rozvlnil síť za Pilchovými zády. Paradoxně tak ale nalíčil na sebe a své mužstvo ošidnou Csaplárovu past. Do kabin šli ale spokojenější domácí čutálisté hnáni 30 diváky rozesetými kolem hrací plochy.

Slovanu v druhé půli došly síly, vítězství ale udržel

Druhá půle byla ze strany domácích hlavně o urputném bránění dvoubrankového vedení. Stáhli se hlouběji ke své brance a doufali, že utkání dovedou do vítězného konce bez nutnosti zařadit vyšší převodový stupeň na svém dobře namazaném týmovém stroji. 70. minuta je ale vyvedla ze sna a hodila zpět střemhlav do fotbalové reality. Šenovu se totiž podařilo zalouženě snížit na rozdíl jediného gólu. O kontaktní branku se zasadil Nguyen po školácké chybě mladého brankáře Sleczky. Svoje zaváhání ovšem dokázal domácí brankář napravit, když v samotném závěru vyrazil tvrdou, nepříjemnou střelu. Tu s kombinovanými elementy štěstěny a umu vytěsnil na brankovou konstrukci. Nebýt jeho zásahu, Šenov vyrovnal na konečných 2:2 a domácí by ztratili dva body v domácím prostředí. Slovan se tak i na jaře každým zápasem přesvědčuje o tom, že má v brance skutečný klenot. Celková hra Slovanu se zlepšuje kolo od kola a už je na osmé příčce tabulky. Sobotním vítězstvím se tak dotáhl na Polanku se shodným počtem osmnácti bodů.



Ohlasy k zápasu



SK Šenov
Petr Klimša, trenér mužů: K včerejšímu zápasu mám jen to, že mužů je málo, nebýt dorostenců, tak nás je devět. Špatný výkon celkově. Špatný výkon rozhodčích. Více nemám co dodat.



Sestavy


TJ Slovan Ostrava
F. Sleczka [-] - J. Voznica [-] , D. Koukal [-] , T. Bagi [-] , M. Vidlák [-] , D. Trunkát [-] , D. Valder [-] , M. Videnka [-] , L. Ciesarik [-] , J. Paulovič [-] , M. Kubinec [-]

SK Šenov
O. Pilch [-] - L. Koziel [-] , M. Petroš [-] , T. Lebduška [-] , T. Nguyen [-] , R. Hubinec [-] , M. Vedlich [-] , T. Franek [-] , M. Račko [-] , A. Hruška [-] , R. Beránek [-]

ŽK: 68. D. Valder , 71. D. Trunkát - 63. R. Madecki , 68. O. Pilch , 73. M. Račko .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: ZÁVADSKÝ Kamil - SLAVÍK Petr, HOLUB Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Radek Beránek
Tip experta: výhra hostů

Tady nemůžu jinak. Výhra hostů.