Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 15:30

16.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Dolní Lhotě v sobotu proběhlo mlčení brušperských jehňátek


Branky


6

Dolní Lhota nasázala Brušperku dvouciferný počet branek. Jelikož minulé kolo nehrála, vstoupila do jarní sezony velkolepým způsobem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vzdorovali jen deset minut

Hráči Dolní Lhoty předvedli fenomenální vstup do jarní části ligové soutěže. Vhledem k tomu, že minulý zápas stáli kvůli odhlášení Hošťálkovic ze soutěže, zahájili jaro až tento víkend. Doma přivítali Brušperk a uštědřili mu předčasný velikonoční výprask. Výsledek je sám o sobě výmluvný, takže asi není velkým překvapením, že od 10. minuty na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo. A sice to domácí. Lhota musela být nejspíš neuvěřitelně hladová kvůli nedobrovolnému prodloužení čekání na první ligové kolo po zimní přípravě. Jak jinak si vysvětlit obraz hry, kterému měla možnost přihlížet nepříliš početná hrstka převážně domácích příznivců. Prvních deset minut bylo snad jediné období z celého zápasu, které se odlišovalo od dalšího vývoje na hřišti. V úvodu totiž ještě Brušperk držel krok a nebyl vyloženě horším soupeřem. Od té doby se už ale hrálo výhradně na jednu branku a kvalita hráčského materiálu domácích se ukázala v plné nahotě. Brušper místy a jen velmi sporadicky zahrozil z nějakého rychlého protiútoku, ale koncovka byla vždy velmi nepřesná, jalová a odpovídající úrovni soutěže, jakou obě mužstva hrají. Největší zbraní domácího výběru byly určitě rychlé přechody přes polovinu hřiště, se kterými si hráči Brušperku nevěděli rady. Byli pomalí, nestíhali a Lhota tak našla univerzální recept, jak přehrávat nemastný neslaný hostující celek. Po první už to bylo o pět gólu a druhý poločas byl tak odsouzen k tomu, aby se pouze dohrával.

Zápas se po přestávce už jen dohrával

Síla domácích byla znát i ve druhém poločase a ačkoli fotbalisté Lhoty výrazně vedli, neslevili ze svého důrazu na ofenzivní činnost a chtěli dát ještě více gólů. Obraz hry se prakticky nezměnil a amatérští fotbalisté Dolní Lhoty si s odevzdaným brušperským výběrem dělali, co uznali za vhodné. Hra kočky s myší bylo asi přesným pojmenováním to, co se ve druhém dějství odehrávalo na zeleném pažitu skromného stadionku ve Lhotě. Co je možná na vzájemné konfontaci těchto týmů trošičku paradoxní, to je způsob, jakým padaly góly s jedinou výjimkou do hostující branky. Žádný z nich totiž nebyl vyloženě výstavní, tak že by padaly nádherné góly ze střední či větší vzdálenosti, nebo že by si hráč na půlicí čáře převzal míč, z protihráčů udělal slalomové tyče a brankáře poslal na párek. Padaly po krásných kolektivních kombinacích, to ano, za všemi byl ale rukopis dokonale sehraného týmu, ve kterém každý ví o každém a jeden hráč zná herní návyky druhého. Pár gólových akcí z dílny individualit ale za zmínku přece jen stojí. Například dolnolhotský Juchelka se v utkání prezentoval hattrickem a všechny tři trefy byly vážně jako přes kopírák. Při všech herních situacích, na jejichž konci skóroval, se dostal do samostatných úniků a v každé této disciplíně překonal brnkáře jeden na jednoho. Pokaždé zvolil jiné řešení, ve všech zachoval klid a předvedl kreativní schopnosti. Prokázal, že má nejen obdivuhodnou kopací techniku, nýbrž také široký repertoár fotbalových zakončení. Stejně profesorsky střílel v samostatném úniku také jeho spoluhráč Vavrečka. Hattrickem se potom prezentoval kromě Juchelky také benjamínek sestavy Samuel Čech.



Sestavy


TJ Sokol Dolní Lhota
O. Kopal [-] - J. Dedek [-] , S. Čech [-] , J. Bedry [-] , P. Bubík [-] , J. Juchelka [-] , T. Czolko [-] (70. R. Bubík [-] ) , J. Zeman [-] (70. D. Vavrečka [-] ) , T. Zdražila [-] , O. Klapuch [-] , I. Lutso [-]

SK Brušperk B
D. Bejoch [-] - J. Ranocha [-] , M. Kuchař [-] , D. Cigánek [-] , P. Cigánek [-] - A. Pelíšek [-] , M. Stralčínský [-] , V. Šimon [-] , D. Solomonovych [-] , M. Mlčoch [-] - L. Horký [-]

ŽK: 81. V. Kubíček .
Počet diváků: 83. Rozhodčí: HUSER David - POPOVSKÝ Zbyněk, DULÍNEK Róbert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

1. 4. 2023 09:40
Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Milan Páleník
Tip experta: výhra domácích

Dolní Lhota minule nehrála, je hladová, domácí mač bude opanovat.