FOTO | Dobřany si bez problému poradily s Chanovicemi


Branky


11

Dobřany napravily prohru ze Svéradic a na svém hřišti vyhrály nad Chanovicemi 4-0. Domácí tým nedal soupeři vůbec šanci a v obou poločasech vstřelil dvě branky. Dobřany se po výhře posunuly na první místo, kde mají jednobodový náskok na Měcholupy, ale ty zase mají jeden zápas k dobru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzký gól domácích

Domácí tým si od začátku zápasu šel sebevědomě za vítězstvím a v 8. minutě se po pěkné kombinaci prosadil Radič. Dobřany hrály rychlý fotbal, přesně kombinovaly a využívaly křídelní prostory, po kterých si vypracovaly několik vyložených šancí. Po jedné z nich se v 17. minutě trefil Brabec a upravil skóre na 2-0. Chanovicím se v prvním poločase nedařilo držet míč a soupeř je jasně přehrával. V jediné šanci se na hostující straně objevil Šebek, ale hlavou zamířil mimo tři tyče. Ve 43. minutě zajel do protihráče hostující Prýmas a po právu viděl žlutou kartu. 

Domácí přidali další dva góly

Druhý poločas nabídl velmi podobný průběh. Na domácích hráčích bylo vidět, že si zápas chtějí v klidu pohlídat a v nejlepším případě přidat další góly, což se jim i podařilo. V 58. minutě se připomněl nejlepší střelec soutěže Havlíček a zvýšil na 3-0. Chanovičtí sice v druhém poločase změnili rozestavení, ale Dobřany si věděly rady a mnohokrát využily nedůrazu soupeře. V 80. minutě přidal čtvrtý gól domácího týmu Fabián a definitivně stvrdil jednoznačné vítězství Dobřan. V závěru ještě mohl snížit na druhé straně M. Polena, jeho hlavička však skončila těsně vedle. 



Ohlasy k zápasu


TJ Dobřany
Karel Kripner, asistent trenéra: Do zápasu se nám tentokrát povedlo vstoupit velice aktivně a už v 8. minutě jsme vstřelili první branku. Druhou branku jsme přidali v 17. minutě. Paradoxně po této brance jsme trochu ubrali na tempu hry a do konce poločasu jsme si již žádnou pořádnou šanci nevytvořili. O poločase jsme si v kabině řekli co musíme zlepšit do druhé části a kluci to plnili velmi dobře. Přidali jsme ještě dvě branky a zápas jsme vyhráli 4:0. Soupeř jelikož má urostlé hráče, hrozil hlavně po standardních situacích. Pro nás velice důležité vítězství, jelikož příští dva zápasy zajíždíme do Strážova a Bolešin. Jedinou kaňkou zápasu je zranění Martina Hohlbergera. Chtěl bych poděkovat všem divákům, kteří i přes nepříznivé počasí nás přišli podpořit. Moc si toho vážíme.

TJ Pfeifer Chanovice
Radim Šiška, trenér: V Dobřanech jsme celý zápas tahali za kratší konec provazu. Nedařilo se nám týmově, ani individuálně, pozitivem je snad jen další dobrý výkon Štěpána Bláhy, který za obdržené branky nemohl a mnohokrát nám pomohl. Domácí uklidnila brzká branka a prosazovali se především z křídelních prostorů. Nám se nedařilo držet míč a domácí nás přehrávali. V jediné naší šanci hlavičkoval Honza Šebek mimo. Po pauze jsme změnili rozestavení, ale na průběhu hry se to bohužel neprojevilo. Byli jsme málo důrazní a dobřanští si s otevřeným prostorem většinou věděli rady. Náš čestný úspěch mohl v závěru zaznamenat Michal Polena, ale hlavou těsně minul. Šanci na nápravu budeme mít hned v pondělí ve Strážově, kde dohráváme odložený zápas z minulého kola. Budeme však muset předvést mnohem lepší výkon.



Sestavy


TJ Dobřany
K. Lang [-] - M. Gleissner [-] , J. Ebelender [-] , V. Bouček [-] , T. Mertl [-] - Š. Mertl [-] (69. D. Málek [-] ) , L. Radič [-] (69. J. Rajt [-] ) , M. Hohlberger [-] (25. P. Hejhal [-] ) , P. Brabec [-] - O. Havlíček [-] , M. Fabián [-] (81. D. Mertl [-] )

TJ Pfeifer Chanovice
Š. Bláha [-] - L. Pícka [-] , J. Prýmas [-] , J. Polena [-] , J. Petřík [-] - J. Šebek [-] , M. Šlehubr [-] , V. Zoubek [-] , M. Šabek [-] (46. L. Ziolek [-] ) - M. Polena [-] , M. Jakub [-] (86. L. Pavlovský [-] )

ŽK: 53. M. Fabián , 74. J. Rajt - 43. J. Prýmas , 68. D. Klas , 70. J. Petřík , 73. M. Šlehubr .
Hráči zápasu: P. Brabec .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Křen Jiří - KULHÁNEK Milan, VELÍŠEK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Marek Šindelář
Tip experta: výhra domácích

Dobřany doma body udrží a po minulé prohře do zápasu dají vše.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích