D. Kroc 28.
1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 18:00

29.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Gól nůžkami byl ozdobou zápasu. Škoda že padl z ofsajdu


Branky


28. D. Kroc
21

Rapid na startu zápasu věděl, že jeho hlavní konkurent v boji o poslední místenku do baráže o udržení (Holýšov) ztratil remízou v posledním Staňkově téměř všechny naděje. Hostům tedy stačil bod, aby měl jistotu vyhnutí se baráži. Jenže domácí, kteří si jdou za historickým úspěchem Radnic v krajském přeboru, byli proti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nedáš, dostaneš

Před samotným začátkem zápasu proběhlo předání dárkového koše domácí fotbalové legendě a současnému správci hřiště, Pavlu Mašterovi, který oslavil jubilejních 70 let. A krátce po ceremonii mu mohl David Kroc darovat dárek v podobě vstřelené branky. Ale po využití chyby v rozehrávce nakonec mířil těsně vedle Liškovy tyče. I hosté se na druhé straně ozvali, ale projektil Kleknera rovněž mířil mimo. Následně se více na míči drželi hosté, kteří hráli pěkný kombinační fotbal, ale většinou po vápno. S následnými centry si poradila obrana nebo domácí brankář.

 

Rapid dostal možnost zahrávat nepříjemné standardky z jejich levé strany. A ty hodně "smrděly" po gólu. Ale jak rohové kopy, tak volné přímé kopy ze strany, zůstaly nepotrestány. Jednou musel Volák vyškrábnout míč na břevno. A ve 25. minutě to přišlo... Největší gólovka Rapidu v celém zápase! Bezukh prošel od půlící čáry středem přes tři hráče, nahrál za obranu Matějovi Fikrlemu, ale ten namísto aby sám před Volákem střílel, snažil se ještě nahrát "do prázdné" zpět Bezukhovi, který se ale vystavil do ofsajdu a navíc míč ani netrefil. A jak se říká, nedáš - dostaneš. O pár minutek později zahrával Fencl přímý kop z poloviny hřiště rovnou do šestnáctky, nejvýše vyskočil Brož, který míč vyslal na druhou stranu brány k Davidu Krocovi a když už se zdálo, že to mladý fotballista zadrbe, protlačil míč pod obráncem i brankářem do sítě.

 

Po velkém tlaku hostů si tak mohli domácí na chvilku odpočinout, ale jen do první standardky. Ve 35. minutě vyplaval míč po dalším velmi dobrém rohovém kopu před malé vápno a Kořenek mířil skákající míč nad břevno. Ve zbytku poločasu už se nic zásadního nestalo a tak mohli do kabin odcházet spokojenější domácí fotbalisté.

 

Gól roku!

Hostující hráči se po trenérově intenzivní náloži v kabině nedokázali na hřišti ještě zkoncentrovat a už lovili míč ze sítě. Prakticky po rozehrávce poslal Lukáš Aubrecht dloubáček na šestnáctku soupeře, kam se úplně nečekaně vyšponoval David Kroc s nůžkami zády k bráně a vymetl šibenici. Radost fotbalové parádě překazil ale správně asistent rozhodčího Cimický, který zvedl praporek pro ofsajd, přičemž se dočkat úsměvných slov téměř všech přítomných, že takové góly se nechávají. Nicméně i tak tato paráda stojí za obdiv:

 

Ve zbytku zápasu se jednalo víceméně o vyrovnanou partii, s některými šancemi na obou stranách, ovšem bez využití. Rapid se s centrovanými míči do šestnáctky k zakončení spíše nedostával, díky duchapřítomné obraně a domácí pálili mimo, nebo v další veliké šanci na konci zápasu Kroc sám před coufajícím Liškou chtěl lobovat, ale brankář jeho záměr vystihl, aby držel svůj tým na možnosti získat alespoň kýžený bod. Podobně Kroc zamýšlel ještě čtvrt hodiny před koncem ze složitější pozice, zde ale mířil těsně mimo tyč. K vyrovnání ovšem nakonec nedošlo, a Rapid tak čeká v posledním zápase souboj o fotbalovou pauzu hned po 30. kole.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht st., trenér: Těžké utkání proti mladému, běhavému a kombinačně zdatnému soupeři. Na naší straně byla určitě viditelná houževnatost, týmovost a vůle uspět. I když šancí na obou stranách bylo více. O zisku bodů rozhodla pohotovost Davida Kroce ve 28. minutě prvního poločasu. Velkou škodou bylo, že jeho další fotbalová paráda (nůžky a šibenice) nebyla uznána pro menší ofsajd. K týmovému úspěchu přispěli svým velmi dobrým individuálním výkonem Kuba Volák, Dan Fencl a Lukáš Aubrecht.

SK Rapid Plzeň
Pavel Šimsa, trenér: Do zápasu jsme vstoupili velice dobře, byli jsme aktivní slušně jsme kombinovali a domácím jsme toho, mimo šance po námazu hned v úvodu zápasu, moc nedovolili. Z naší aktivity jsme ale vyprodukovali pouze jednu 100% šanci, kterou jsme bohužel neproměnili a po které nás, hned vzápětí domácí potrestali ze standardní situace od půlky, kdy jsme nepohlídali domácího Brože, který sklepl hlavou na Kroce a bylo to 1:0. Po gólu jsme vypadli z tempa a naopak domácí hru vyrovnali a byli lepší. O poločase jsme chtěli kluky nabudit, aby se porvali alespoň o bodík, který by nám zajistil, vzhledem k remíze Holýšova se Staňkovem, 11. místo v tabulce a klid do posledního zápasu. Ale bohužel jsme navázali na konec první půle a nebyli se schopni vrátit k výkonu ze začátku zápasu a v podstatě jsme si nevytvořili vážnější šanci ke skórování. Naopak domácí měli dvě velice dobré příležitosti, které ale nevyužili, a tak zápas skončil 1:0 pro domácí, což nám přidalo trochu nechtěnou dodatečnou motivaci do posledního zápasu se Stříbrem.



Sestavy


TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - M. Krč [-] , P. Valenta [-] , L. Aubrecht [-] , D. Fencl [-] - J. Vaščák [-] , L. Brož [-] - P. Spěváček [-] (66. P. Aubrecht [-] ) , Š. Huttr [-] (85. D. Krč [-] ) , D. Kroc [-] (89. F. Jícha [-] ) , M. Svoboda [-] (66. M. Habr [-] ) -

SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - P. Řezníček [-] (87. V. Agapkin [-] ) , P. Jílek [-] , D. Kořenek [-] , M. Bezukh [-] , P. Nový [-] (75. M. Čupalka [-] ) , T. Ježek [-] (75. Š. Fikrle [-] ) , M. Fikrle [-] , R. Klekner [-] (66. J. Půlpan [-] ) , M. Jandík [-] (46. Š. Fikrle [-] ) , M. Černický [-]

ŽK: 60. P. Valenta - 78. Š. Fikrle .
Hráči zápasu: L. Aubrecht , D. Fencl , J. Volák .
Počet diváků: 158. Rozhodčí: Křen Jiří - MOLEK Eduard, CIMICKÝ Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Radnice jedou, ale Rapid má velice fyzicky našláplé mužstvo, o čemž jsme se v této sezoně již 2x přesvědčili. Věřím tedy Rapidu, i vzhledem k tomu, že Radnice už mají nahráno.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů